ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τη… φόρα από το Παλέ ο Άρης για νίκη – πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ (21:00 – PRESSARIS LIVE)

Με τη… φόρα από τη μεγάλη νίκη της περασμένης Κυριακής ο Άρης αντιμετωπίζει απόψε στις 21:00 (PRESSARIS LIVE) τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες για την προημιτελική φάση του final 8 με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά! 

Ο Άρης έχει αποδείξει φέτος ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος στο “Nick Galis Hall”, αλλά ο σημερινός προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση.

Φιλοξενείται σε ουδέτερη έδρα (“Δυο Αοράκια” στο Ηράκλειο) και είναι νοκ άουτ. Ο νικητής παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά και ο ηττημένος επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν… ξεχάσει τον αγώνα της περασμένης Κυριακής κι έχουν προετοιμαστεί, για να κερδίσουν για δεύτερη φορά, σε διάστημα πέντε ημερών τον συμπολίτη, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου (17/02).

Μυστικά δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων και ο Άρης θα στηριχθεί στα όπλα του, με πρώτο απ’ όλα την άμυνά του και στη συνέχεια την ενέργεια, που καταθέτει και στις δυο πλευρές του παρκέ, ώστε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να αυξήσει τις πιθανότητες να είναι ο τελικός νικητής.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καστρίτης: «Είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, είναι άλλη διοργάνωση. Το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να υπάρχουν από το τέλος του προηγούμενου παιχνιδιού. Να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή μάχη, όπου θα δείξουμε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα μας και να παίξουμε την άμυνά μας, έχοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην επίθεση. Σίγουρα θα υπάρχουν προσαρμογές από τις δύο ομάδες. Εμείς προερχόμαστε από νίκη και ο ΠΑΟΚ από ήττα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Θεωρώ ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων δεν θα είναι πολύ διαφορετικά και όποιος είναι πιο κοντά στην εικόνα του, θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη».

Μοναδικό πρόβλημα για τους κιτρινόμαυρους η απουσία του τραυματία Ρομπέρτο Γκάλινατ, ενώ με την αποστολή βρίσκεται και ο Γιώργος Φίλλιος, ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του (είχε υποστεί σύνδρομο καταπόνησης στο πέμπτο μετατάρσιο).

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την ομάδα που γνώρισε την ήττα την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο. Ο προπονητής του Φώτης Τακιανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και όπως τόνισε: «Είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία. Στο πρωτάθλημα μετρά και ο πρώτος γύρος, όπου και κερδίσαμε. Η διαδικασία του νοκ άουτ κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερο. Από το τελευταίο παιχνίδι μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν, ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο σε μεγαλύτερη διάρκεια, γιατί την Κυριακή ήμασταν όπως θέλαμε μόνο για 25 λεπτά».

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Τσιμπούρης.

Σε περίπτωση νίκης, ο Άρης θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (17/2) στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

To Top