Με Χάμιλτον η αυλαία της Φόρμουλα 1

Στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ άνοιξε η αυλαία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. 

Δίπλα του στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί ο Τζένσον Μπάτον, με την McLaren να κάνει το ένα- δύο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρομάν Γκροσεάν

Καλά… διαβασμένη φαίνεται πως είναι η McLaren στην έναρξη της σεζόν. Η βρετανική ομάδα έκανε το 1-2, με τον Χάμιλτον να είναι ταχύτερος του ομόσταβλού του. Έκπληξη προκάλεσε η τρίτη θέση της Lotus με τον Ρομάν Γκροσεάν να κάνει δυνατό comeback. 

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική φάνηκε η Mercedes με τον Μίκαελ Σουμάχερ να ολοκληρώνει τη διαδικασία των κατατακτήριων από την τέταρτη θέση και να αφήνει πίσω του το δίδυμο της Red Bull… 

Οι «κόκκινοι ταύροι» περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση με τους Γουέμπερ και Φέτελ, αντίστοιχα. 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στο… εντός έδρας γκραν πρι ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, παίρνοντας μέρος στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. 

Πρώτη περίοδος, εκτός ο Ραϊκόνεν 

Με τη μεσαία και τη μαλακή γόμα της Pirelli οι πιλότοι βγήκαν στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ για τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν. Μικρή έξοδο είχε ο Χάμιλτον, ο οποίος ωστόσο δεν επηρεάστηκε από αυτή. 

Αρνητική έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Κίμι Ραϊκονεν από τη συνέχεια των κατατακτήριων. Ο Φινλανδός έκανε ένα λάθος – με τη μεσαία γόμα- στη στροφή 12, μένοντας εκτός Q2, αφού δεν είχε χρόνο για να βελτιώσει την απόδοσή του. 

Πέρα από τη Lotus και στη Ferrari… καρδιοχτύπησαν, βλέποντας τον Φελίπε Μάσα να προκρίνεται από την 17η θέση. 

Οι υπόλοιποι έξι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για τη δεύτερη περίοδο είναι οι: Ραϊκόνεν (Lotus), Πετρόφ-Κοβαλάινεν (Caterham), Γκλοκ- Πικ (Marussia), Ντε λα Ρόσα- Καρθικέγιαν (HRT). 

Δεύτερη περίοδος άτυχος ο Αλόνσο… 

Με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να «γράφει» τον ταχύτερο χρόνο, ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος. Ωστόσο, μεγάλος άτυχος του Q2 ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έξι λεπτά μετά την έναρξη της σεζόν, είχε έξοδο που του… στοίχησε τη συνέχεια στις κατατακτήριες. 

Με το αριστερό ξεκίνησε η Ferrari, αφού πέρα από την εγκατάλειψη του Αλόνσο, ο οποίος θα εκκινήσει 12ος, ο Μάσα δεν κατάφερε να κάνει χρόνο που θα τον οδηγούσε στη δεκάδα και στον τελικό των κατατακτήριων. 

Οι υπόλοιποι πιλότοι που έμειναν εκτός τελικού είναι οι εξής: Βερνιέ (Toro Rosso), Κομπαγιάσι (Sauber), Σένα (Williams), Ντι Ρέστα (Force India), Μάσα (Ferrari), Πέρες (Sauber). 

Αναλυτικά η κατάταξη

1. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.922 
2. Μπάτον, McLaren, +0.152 
3. Γκροσεάν, Lotus, +0.380 
4. Σουμάχερ, Mercedes, +0.414 
5. Γουέμπερ, Red Bull, +0.729 
6. Φέτελ, Red Bull, +0.746 
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.764 
8. Μαλδονάδο, Williams, +0.986 
9. Χούλκενμπεργκ, Force India, +1.529 
10. Ρικιάρντο,Toro Rosso 

11. Βερνιέ, Toro Rosso, 
12. Αλόνσο, Ferrari 
13. Κομπαγιάσι, Sauber 
14. Σένα, Williams 
15. Ντι Ρέστα, Force India 
16. Μάσα, Ferrari 
17. Πέρες, Sauber 

18. Ραϊκόνεν, Lotus 
19. Κοβαλάινεν, Caterham 
20. Πετρόφ, Caterham 
21. Γκλοκ, Marussia 
22. Πικ, Marussia 
23. Ντε λα Ρόσα, HRT 
24. Καρθικέγιαν, HRT 

Πηγή: sport-fm

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top