Πλατινί: «Πέρυσι είχατε 51 ‘ύποπτα’, φέτος κανένα»!

Στη σύνοδο των Υποθργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης που έγινε στο Βελιγράδι για να ληφθούν αποφάσεις για το ζήτημα των προσυνεννοημένων αγώνων και της βίας στα γήπεδα, ο Π. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, όπως ανακοινώθηκε.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και φυσικά έμφαση δόθηκε τόσο στα θέματα του παράνομου στοιχηματισμού, όσο και αυτά της βίας και της νομιμότητας στο ποδόσφαιρο, τομείς στους οποίους όπως παρατήρησε ο Πλατινί έχει γίνει έργο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της UEFA μιλώντας με τους ανθρώπους της Ελληνικής αντιπροσωπίας και με τον Π. Γερουλάνο δεν δίστασε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνεργασία με την πολιτεία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε

α) Στο γεγονός ότι το σύστημα παρακολούθησης στοιχηματισμού, που έχει “στήσει” η UEFA σε συνεργασία με στοιχηματικές εταιρίες στην Ευρώπη και την Ασία, κατά την περυσινή περίοδο “χτύπησε κόκκινο” για αγώνες που έγιναν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής στην Ελλάδα συνολικά 51 φορές (!), σε αντίθεση με τη φετινή περίοδο που δεν έχει χτυπήσει ούτε μία (!). Έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια.

β) Η Ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε μάλιστα συγχαρητήρια για το νέο νόμο και τις ποινές που προβλέπει και τόνισε ότι το ποδόσφαιρο, η UEFA και οι Ενώσεις της σε κάθε χώρα, δεν μπορούν να χτυπήσουν τη βία, τη διαφθορά και το παράνομο στοίχημα, εάν δεν υπάρχει άριστη συνεργασία με το κράτος.

γ) Σε ότι αφορά το financial fair play ο Πλατινί, εξέφρασε τον προβληματισμό του στους Έλληνες αξιωματούχους για δύο συγκεκριμένες Ελληνικές ομάδες, οι οποίες δύσκολα θα… γλιτώσουν, τονίζοντας ότι η UEFA θα είναι αμείλικτη όταν οι ομάδες χρωστάνε χρήματα σε ποδοσφαιριστές.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top