ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με DNA πρωταθλητή! Απόλυτη ανατροπή (2-1) του Άρη με Μαντσίνι, Πάλμα

Με πρωταγωνιστές τους Μαντσίνι, Πάλμα αλλά και τον Μάνου Γκαρθία, ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1 κάνοντας την απόλυτη ανατροπή μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά. 

Στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο, οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 15΄ με γκολ του Μασούρα αλλά αρχικά ο Μαντσίνι ισοφάρισε στο 76′ μετά απο πολύ ωραία πάσα του Νταμπό, ενώ τρία λεπτά αργότερα, στο 79′ ο Πάλμα πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Άρη.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΑ ΧΑΦ

Με μια αναγκαστική αλλαγή της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε το ματς ο Άρης. Ο Σέικ Ντουκουρέ τραυματίστηκε στο γόνατο στην τελευταία προπόνηση, δοκίμασε το πόδι του πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όμως πονούσε και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού τετράδα στην άμυνα, τους Ντιόπ και Νταμπό στα χαφ. Μπροστά τους οι Ιτούρμπε, Μάνου Γκαρθία και Μαντσίνι και μοναδικός προωθημένος ο Αντρέ Γκρέι.

ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη στην αναμέτρηση και έτσι το παιχνίδι είχε ρυθμό από την αρχή. Η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω συνεχώς, χωρίς ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να απειλήσει τους τερματοφύλακες.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ

Στο 15ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα. Ο Χουάνγκ με κάθετη πάσα τρύπησε την άμυνα του Άρη και ο Μασούρας πλάσαρε τον Κουέστα γράφοντας το 0-1. Μετά την επίτευξη του τέρματος οι παίκτες του Άρη, έπεσαν επάνω στον διαιτητή καθώς στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε φάουλ πάνω στον Μάνου Γκαρθία το οποίο δεν δόθηκε, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γίνονται κάτοχοι της μπάλας και να επιτυγχάνουν τελικώς το τέρμα.

ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ

Από το γκολ του Ολυμπιακού και έπειτα, ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει κιόλας. Μοναδική υποψία ευκαιρίας στο 18ο λεπτό, όταν ο Μάνου Γκαρθία έβγαλε υπέροχη κάθετη όμως το σουτ του Ιτουρμπε που έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Βάτσλικ. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΓΚΡΕΙ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Ιτούρμπε κουβάλησε τη μπάλα, πάσαρε πολύ ωραία στον Γκρέι, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε από το πλάι της εστίας του Βάτσλικ.

ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΣΤΗ ΤΟΝ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Μετά την εξαιρετική πάσα του Ιτουρμπε στον Γκρέι ο Παραγουανός έγινε πρωταγωνιστής για τον Άρη σε ακόμη δύο ευκαιρίες. Στο 52′ έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιτούρμπε και πάλι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΣΑ Ο ΝΤΑΜΠΟ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Στο 76′ ο Άρης ισοφάρισε το παιχνίδι. Ο Νταμπό έβγαλε… συστημένη πάσα πολλών μέτρων στον Μαντσίνι ο οποίος ξεπέρασε και τον Βατσλίκ πλασάροντας για το 1-1.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΠΑΛΜΑ

Στο 79′ ο Άρης έκανε την απόλυτη ανατροπή με σκόρερ τον Πάλμα. Μετά απο προσπάθεια του Καμάτσο, η μπάλα έφτασε στον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος έβγαλε την σέντρα και ο Πάλμα έγραψε το 2-1.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο Κουέστα δήλωσε παρών καθώς έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Μακαμπού κρατώντας το 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Νταμπό (86′ Ζερβίνιο), Ντιόπ, Μαντσίνι, Γκαρθία(86′ Πιρσμαν), Ιτούρμπε (68′ Καμάτσο), Γκρέι (60′ Πάλμα)

ΟΣΦΠ (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μανωλάς, Μπα, Βρσάλικο (64′ Μακαμπού), Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Χάμες (70′ Καμαρά), Μασούρας, Μπιέλ, Αραμπί (Άβιλα).

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ.

Βοηθοί: Μπάλαζ Μπούζας, Πίτερ Κόμπορ

Δ’ διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος.

VAR: Μπάλαζ Μπέρκε

AVAR: Ράινχαρντ Μπούξαμπαουμ.

To Top