Μη ορισμός αγώνα και απαγόρευση μεταγραφών στη διάταξη της Λίγκας για “δυσφήμιση”!

Η  «ειδική πειθαρχική διάταξη» που πέρασε στο καταστατικό της η Super League  αναφέρει στην παρ 1 (α) ότι  δύναται να τιμωρεί όποια «ΠΑΕ –  μέλος του συνεταιρισμού ή/και πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο (νομικό ή ουσιαστικό / εν τοις πράγμασι) προβαίνει δημόσια, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος είτε του συνεταιρισμού, είτε των πρωταθλημάτων που διοργανώνει ο συνεταιρισμός, είτε πρόσωπα με τα οποία ο συνεταιρισμός έχει συνάψει εν ισχύ συμβάσεις…»

Στην εδ. β διευκρινίζει ότι «Πρόσωπα που συνδέονται με ΠΑΕ δύναται ενδεικτικά να είναι μέτοχοι της ΠΑΕ, μέλη των καταστατικών οργάνων ή διευθυντικά στελέχη ή υπεύθυνοι τύπου των ΠΑΕ, μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις είτε περί ουσιαστικού συνδέσμου μεταξύ αυτών και της ΠΑΕ»
.

Στην παρ. 2 προβλέπεται ότι αρμόδιο για την επιβολή ποινής σε πρώτο βαθμό είναι το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας το οποίο θα μπορεί με πλειοψηφία 2/3 (τα μέλη του είναι 18) να επιβάλει ποινές οι οποίες ορίζονται από την παρ. 1 από 10.000 έως 300.000 ευρώ και θα διπλασιάζονται σε υποτροπή εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου η οποία περιλαμβάνει και τους μήνες του καλοκαιριού που δεν έχει πρωτάθλημα!

Σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα πηγαίνουν στην Πειθαρχική Επιτροπή του συνεταιρισμού.

Στην παρ. 3 α και β. προβλέπεται ότι σε περίπτωση που εντός 30 ημερών δεν καταβληθεί το επιδικασθέν ποσό τότε η ΠΑΕ που δυσφήμισε εμμέσως το πρωτάθλημα θα κινδυνεύει με τις εξής ποινές:
α) αναστολή καταβολής κάθε ποσού που δικαιούται από τον συνεταιρισμό
β) ανάκληση τυχόν εκπροσώπου στην ΕΠΟ
γ) μη ορισμό αγώνων
δ) περιορισμό στον αριθμό απόκτησης ποδοσφαιριστών για μία ή δύο αγωνιστικές.

Πηγή: soccerplus.gr
Τέλος στη παρ. 4 προβλέπεται ότι οι παραπάνω ποινές μπορούν να επιβάλλονται σωρευτικά με τις ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

To Top