Μια 12αδα Άρη στο Ευρωμπάσκετ! (photostory)

Ευρωμπάσκετ χωρίς… Άρη δεν γίνεται! Στη Λιθουανία βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμα και σήμερα επτά πρώην παίκτες των κίτρινων και πέντε πρώην προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του Άρη.

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: Ήρθε πέρσι τέτοια εποχή στον Άρη, δανεικός από τον Ολυμπιακό και μέσα από την συμμετοχή του στην ομάδα κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην 12αδα, κάνοντας ένα όνειρό του πραγματικότητα μόλις στα 21 του χρόνια.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γαλουχήθηκε μπασκετικά στον Άρη, αναπτύχθηκε μέσα από την τριβή του με την ανδρική ομάδα και δύο χρόνια μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό βρέθηκε στην Λιθουανία ως… άνδρας με τη φανέλα με το εθνόσημο.

ΙΒΑΝ ΠΑΟΥΝΙΤΣ: Ο Σέρβος γκαρντ ήρθε στα μέσα της περιόδου 2009-10 στους κίτρινους για να καλύψει κενά στην περιφέρεια ως επιλογή του Φώτη Κατσικάρη. Ήταν ήδη διεθνής με την Σερβία, όμως κατάφερε να διατηρηθεί στο ρόστερ σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, πείθοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΕΝΤΙΝ ΜΠΑΒΤΣΙΤΣ: Από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του Άρη την περασμένη περίοδο. Ήρθε τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και δυστυχώς δεν έμεινε για οικονομικούς λόγους. Στη Λιθουανία δεν είχε μεγάλη συμμετοχή με την Εθνική Βοσνίας.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΠΟΪΣΑ: Ο Γεωργιανός φόργουορντ ήρθε στην Θεσσαλονίκη στα μέσα της περιόδου 2007-08 και προσέθεσε ποιότητα στην φροντ λάιν μέχρι τα… πλέι οφ, γιατί μετά ακολούθησε το στραπάτσο από το Μαρούσι. Είχε βοηθητικό ρόλο στην Εθνική Γεωργίας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

ΧΑΝΟ ΜΟΤΟΛΑ: Έπαιξε στον Άρη την ίδια περίοδο (2007-08) με τον Μπόισα. Ήρθε μετά από μια μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα, όμως δεν έκανε ανάλογη χρονιά. Παρόλ’ αυτά στα 35 του χρόνια είναι ο αρχηγός της Φιλανδίας και συνεχίζει το μπάσκετ μόνο για… χάρη της.

ΑΝΤΙ ΝΙΚΙΛΑ: Στον Άρη επιλέχτηκε από τον νυν τεχνικό της ομάδας, Βαγγέλη Αλεξανδρή την περίοδο 2003-04 και ήταν ο αναπληρωματικός σέντερ πίσω από τον Φέντορ Λικχολίτοφ. Ακόμα και σήμερα αποτελεί αξιόπιστη λύση στη φροντ λάιν της Φιλανδίας και αυτό έκανε και στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ: Ανέλαβε τον Άρη την περίοδο 2005-06, αλλά δεν έμεινε περισσότερο από τέσσερις μήνες. Αποτέλεσε παρελθόν μετά από μια ήττα της ομάδας από την βελγική Μπρι. Από τότε έκανε αξιόλογη καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και φέτος ανέλαβε την Εθνική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στην Εθνική ομάδα και προπονητής στη Καβάλα, ήταν βοηθός του Φώτη Κατσικάρη και του Ντέιβιντ Μπλατ την περίοδο 2009-10 και κάθισε για έναν αγώνα ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Άρη, στον αγώνα κόντρα στη Καβάλα!

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: Ο Αμερικανός τεχνικός διαδέχτηκε τον Φώτη Κατσικάρη στα μέσα της περιόδου 2009-10, όμως δεν μπόρεσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας εκείνη την χρονιά. Ο Άρης κατετάγη 7ος, ο Μπλατ πήγε στη Μακάμπι και την οδήγησε στον τελικό της Ευρωλίγκας και τώρα είναι με την Ρωσία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

ΜΙΛΑΝ ΜΙΝΙΤΣ: Ο Σέρβος τεχνικός ήρθε στον Άρη την περίοδο 2001-02 και ήταν αυτός που έβαλε σε… τάξη (οργανωτικά) το αγωνιστικό τμήμα. Έφτιαξε την ομάδα του Τσάμπιονς Καπ, αλλά έφυγε στην αρχή της περιόδου 2002-03 και τον διαδέχθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Στο Ευρωμπάσκετ ήταν τεχνικός σύμβουλος στο Μαυροβούνιο.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Το 1980 ήρθε στον Άρη από την Παρτιζάν. Οι κίτρινοι ήταν η πρώτη του ελληνική ομάδα και έμεινε στην… ιστορία για τις “κόντρες” που είχε με τον Νίκο Γκάλη. Μετά από χρόνια επέστρεψε στον πάγκο των Σέρβων και παραμένει τεχνικός στον Ολυμπιακό.

{gallery}panos/europhoto2{/gallery}

To Top