ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοναδική ιστορία γεμάτη Άρη! “Όταν έβαλα ένα τούβλο για να χτιστεί το Χαριλάου”!

Μια ξεχωριστή ιστορία γεμάτη Άρη αναδείχθηκε μέσα από τα ερτζιανά! Ο 77χρονος Βασίλης Ζαχαριάδης, ένας άνθρωπος που βρέθηκε από τα… θεμέλια του στο γήπεδο το Χαριλάου, μίλησε για το προσωπικό του βίωμα, ενώ μοιράστηκε στον αέρα της Θεσσαλονίκης ανέκδοτες ιστορίες για τον Άρη του παρελθόντος.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για την ιστορία που έβαλε ένα από τα τούβλα στο Χαριλάου:

Είχα πάει με τον πατέρα μου τον συγχωρεμένο στην Χαριλάου. Είδαμε ένα εργοτάξιο, μας είπαν ότι χτίζετε το γήπεδο του Άρη. Μπήκαμε μέσα και κάνανε εργασίες οι εργάτες. Μου είπε εκεί ένας εργάτης «έλα βάλε και εσύ ένα τούβλο να θεμελιώσεις το γήπεδο του Άρη». Πήρα και εγώ το τούβλο με δυσκολία και το έβαλα. Ήταν εκεί που είναι σήμερα η θύρα 1. Την θυμάμαι την στιγμή σαν σήμερα.

Για το αν συνεχίζει να επισκέπτεται το γήπεδο:

Βγάζω κάθε χρόνο διαρκείας στην θύρα 9 και πηγαίνει ο γιος μου. Όταν είναι καλός ο καιρός πηγαίνω και εγώ, αλλά πηγαίνω στην θύρα 1. Φέτος δεν μπόρεσα να πάρω στην θύρα 9, αλλά πήρα τουλάχιστον στην θύρα 1 για να ενισχύσω την ομάδα.

Για το τι θυμάται από εκείνη την εποχή:

Τότε ο Άρης έκανε προπονήσεις εκτός Θεσσαλονίκης. Αφήναμε τότε τις δουλειές μας το πρωί και πηγαίναμε να δούμε τις προπονήσεις, ειδικά όταν ήταν ο Κορεϊρα προπονητής του Άρη. Με Σπυρίδων, Χρηστίδη, Παπαϊωάνου.

Για την γνωριμία του με τον κ.Στέλιο:

Γνωριζόμαστε από το 90′, κάνουμε μαζί τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις, πάμε και τρώμε μαζί στις ταβέρνες.

Για το αν του λείπει το γήπεδο:

Μου λείπει πολύ το γήπεδο. Παρά το ότι είμαι σε αυτήν την ηλικία είμαι… μάχιμος για τον Άρη.

Για το αν θέλει να δει φέτος τον Άρη να παίρνει έναν τίτλο:

Λαχταράω έναν τίτλο, να πανηγυρίσουμε και πάλι μετά από τόσα χρόνια. Στον προηγούμενο τίτλο το 1970 ήμουν στο γήπεδο, στο Καυταντζόγλειο που κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ. Μετά πήγαμε, η ομάδα του Άρη γλέντησε πάνω στην Νεάπολη. Πήγα και εγώ και γλεντήσαμε εκεί. Έχω ακόμη φωτογραφίες με το κύπελλο. Είμαι μαζί με τον Παπαϊωάνου και τον Σπυρίδων. Ήρθε και ο Ασλανίδης, που πολεμούσε τον Άρη εκείνα τα χρόνια. Πήγαμε να τον γιουχάρουμε, αλλά ο Καμπάνης μας έπεισε ότι δεν χρειάζεται, είχαμε πάρει άλλωστε το κύπελλο.

Ενώ τέλος ανέφερε:

Να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε όλοι μέσα στο σπίτι και να… γεννήσουμε και Αρειανάκια.

To Top