ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπάχαλο με τους περιορισμούς μεταγραφών!

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται κι όμως οι ακριβείς περιορισμοί που διέπουν τις ομάδες, οι οποίες δεν πήραν άδεια παραμένουν… άγνωστοι!

Η αρχική απαγόρευση μεταγραφών μετατράπηκε σε δυνατότητα ενίσχυσης με παίκτες κάτω των 23 ετών, όμως η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ ουδέποτε ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης. Έτσι, δημιουργήθηκε μπάχαλο και αν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε πολλές μεταγραφές θα «ναυαγήσουν»!

Το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι για την ΕΙΜ θεωρούνται ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών αυτοί που έχουν γεννηθεί από την 1η Αυγούστου 1994 και μετά! Μέχρι πέρυσι, ωστόσο ίσχυε η 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα πολλές μη αδειοδοτηθείσες ΠΑΕ να συμφωνήσουν με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους από αυτούς που προβλέπουν οι περιορισμοί.

Τρανό παράδειγμα η αδυναμία της Βέροιας να εκδώσει τα δελτία των Ντόγου, Μέξη, Τσοντάκη, ενώ και η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει ανακοινώσει ήδη τους Σταματάκη, Ποζατζίδη και έχει δώσει τα χέρια με τους Νάκα, Πολιατίδη. Όλοι τους είναι γεννημένοι πριν την 1η Αυγούστου 1994 και τα δελτία τους, με τα όσα ισχύουν τώρα, δεν μπορούν να εκδοθούν.

Στη Football League, πάντως, περιμένουν ότι η αλλαγή αυτή θα γίνει και ως κάτω των 23 ετών θα λογίζονται όσοι γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1994 και έπειτα. Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ έχει στείλει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε οι ομάδες που δεν πήραν άδεια να μπορούν να αποκτήσουν και τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στο προσεχές ΔΣ της ΕΠΟ να δώσει το «παρών» ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ώστε να προσπαθήσει να πετύχει την αλλαγή στους σχετικούς περιορισμούς.

Πηγή: FL News

To Top