Μπαμπαλιούτας: «Πολύ χαρούμενος που επέστρεψα!»

Η επιστροφή του Λάμπη Μπαμπαλιούτα στον Άρη έπειτα από δυόμισι χρόνια, ήταν ξεχωριστή για τον 39χρονο λίμπερο, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στο νέο ντεμπούτο του, κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Ο έμπειρος βολεϊμπολίστας μίλησε στο PRESSARIS για τους στόχους της ομάδας, αλλά και για τη δική του επάνοδο στα κίτρινα…

Ο Μπαμπαλιούτας, ο οποίος αποχώρησε από τον γεμάτο προβλήματα Απόλλωνα Καλαμαριάς, ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε φεύγοντας ο Μάρκο Σάμαρτζιτς, επιστρέφοντας στη θέση που του ανήκε μέχρι το καλοκαίρι του 2009.

«Νιώθω μεγάλη χαρά που είμαι και πάλι παίκτης του Άρη. Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι που το περίμενα, καθώς είχε γίνει μία επαφή και το καλοκαίρι. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το μόνο άσχημο όσον αφορά την έλευσή μου είναι το γεγονός ότι δεν φτάσαμε στη νίκη κόντρα στον Φοίνικα», ήταν τα πρώτα λόγια του Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος στάθηκε στην έλλειψη αποφασιστικότητας από την πλευρά του Άρη, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 0-3 σετ:

«Είχαμε μία σημαντική ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να ανακάμψουμε βαθμολογικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας έλειψε η αποφασιστικότητα και η ηρεμία, γεγονός που δε μας επέτρεψε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Η Σύρος παρουσιάστηκε καλύτερη σε σχέση με εμάς και δυστυχώς σε πολλά σημεία του αγώνα δεν παλέψαμε όπως θα έπρεπε. Παραδοθήκαμε και η ήττα ήρθε αναπόφευκτα».

Τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν οδηγήσει την ομάδα χαμηλά στη βαθμολογία, δε φαίνεται να πτοούν ιδιαίτερα τον 39χρονο λίμπερο όσον αφορά την από εδώ και πέρα πορεία της: «Θεωρώ ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Μας απομένουν άλλα 11 παιχνίδια, στα οποία μπορούν να κριθούν πολλά. Άλλωστε, η διαφορά μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλη και μπορεί η απόσταση να καλυφθεί. Η δουλειά και ξ μαχητικότητα είναι τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να πορευθούμε στη συνέχεια».

Όσο για το τι είναι αυτό που λείπει από την ομάδα; Ο Μπαμπαλιούτας έδωσε τη δική του εξήγηση: «Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε. Να μπαίνουμε δυνατά στο γήπεδο και με όπλο μας την αποφασιστικότητα να διεκδικούμε πάντα τη νίκη. Οι στόχοι του Άρη είναι πάντα υψηλοί και βάσει αυτού πρέπει να βαδίζουμε».

Κλείνοντας, δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει τη δραματική οικονομική κατάσταση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που είχε ως απόρροια τη διάλυση του ΤΑΑ και την αποβολή του από το πρωτάθλημα. «Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα στην ομάδα. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να ξεκινάει μία προσπάθεια και από κάποια λάθη να διαλύεται ένα ιστορικό σωματείο, όπως ο Απόλλων. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να γίνουν περισσότερο οργανωμένες προσπάθειες, ώστε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Οι παίκτες του Απόλλωνα, κάποιοι από τους οποίους βρέθηκαν σήμερα στο Αλεξάνδρειο και με τίμησαν με την παρουσία τους, έχουν μείνει χωρίς ομάδα και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πρέπει ξαφνικά να ψάξουν να συνεχίσουν κάπου αλλού την καριέρα τους».

To Top