Μπαντής: “480 διαφορετικές περιπτώσεις συμβολαίων στην Superleague! Γιατί είπαμε όχι…”

Ο Γιώργος Μπαντής, μίλησε για το σκεπτικό του ΠΣΑΠ που απέρριψε την πρόταση της Super League για μειώσεις στους ποδοσφαιριστές…

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ-FM»:

Για την απόρριψη της πρότασης της Super League: «Η πρόταση που έγινε ήταν ακραία. Αφορούσε 83% μείωση για τους μήνες από Μάρτιο ως Ιούνιο. Δεν είχε βάση, ούτε λογική. Ζητούσε από τον παίκτη να εκτεθεί στον ιό, να παίξει τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην κάνει διακοπές και να πάρει μόνο το 17% του συμβολαίου που είχε υπογράψει. Γι’ αυτό υπήρξε αρνητική απάντηση».

Για την απόφαση που πήρε ο ΠΣΑΠ: «Θεσμικά κάναμε αυτό που έπρεπε, κάναμε τρεις τηλεδιασκέψεις με τους αρχηγούς. Δεν θα μπορούσε να γίνει αντιπρόταση, αφού στην πρόταση δεν υπήρχε λογική. Αποφασίσαμε ότι αφού η κάθε περίπτωση παίκτη είναι ξεχωριστή, υπάρχουν συνολικά 480 διαφορετικές, δεν ήταν εφικτό να γίνει αντιπρόταση που να τους ικανοποιεί όλους. Οπότε επιλέχθηκε ομόφωνα η κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί ή μη τους οικονομικούς όρους με τους παίκτες της».

Για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα: «Η θεσμική διαδικασία ανάμεσα στη Super League και τον ΠΣΑΠ έχει ολοκληρωθεί. Όμως ο ΠΣΑΠ θα συνεχίσει να είναι κοντά στα μέλη του στις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους. Εμείς δεν επιδιώκουμε συμφωνία, η άλλη πλευρά είναι που τη θέλει. Όταν ένα συμβόλαιο το υπογράφουν δυο πλευρές, για οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο πλευρές».

Για το πώς βλέπουν οι παίκτες την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Η θεσμική θέση της Super League ήταν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία στο θέμα του πρωτοκόλλου υγιεινής και εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια η οικονομική ζημιά για τις ομάδες θα είναι μικρότερη.

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Είπαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αρκεί να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δείξουν όλοι υπευθυνότητα. Μέχρι τώρα το έχουν πράξει όλες οι ομάδες και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και οφείλω να το αναγνωρίσω».

To Top