ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπουγιουκλής: “H φανέλα του Άρη έχει μέταλλο! Απόλυτη εμπιστοσύνη σε Καρυπίδη, Ένινγκ, Χαριστέα”

Ένας ποδοσφαιριστής που τίμησε την φανέλα του Άρη για πολλά χρόνια ενώ ήταν και στους πάγκους των «κιτρινόμαυρων», ο Δημήτρης Μπουγιουκλής μίλησε για την φετινή πορεία του Άρη σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σχολίασε τα μελλοντικά πλάνα της διοίκησης ενώ δείχνει ξεκάθαρη εμπιστοσύνη σε Ένινγκ, Χαριστέα και Καρυπίδη και φυσικά στο τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του, Σέρχιο Γκονζάλες που «έφυγε» πριν λίγες ημέρες από την ζωή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio:

Ακόμη ένα κρίσιμο και δύσκολο καλοκαίρι για τον Άρη, άλλωστε και πότε δεν ήταν.

Είμαστε συνηθισμένοι νομίζω (γέλια), ο Άρης κάθε καλοκαίρι περνάει και έναν Γολγοθά, κάθε φορά και ένα νέο πρόβλημα υπάρχει. Νομίζω ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε, θα το ξεπεράσουμε και αυτό και μιλάω για το μπαν. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση αν δεν λυθεί πρωτίστως αυτό.

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρος ο στόχος, όλοι αυτό λένε και ο πρόεδρος με την σειρά του νομίζω πως μας καθησυχάζει ότι θα λυθεί το μπαν. Αν δεν γίνει αυτό, έχουμε πρόβλημα σοβαρό. Δεν γίνεται η ομάδα να ξεκινήσει με 10 παίκτες.

Υπάρχουν και οι διαβεβαιώσεις, οι Σιστόν και Ουμπίντες τα έχουν βρει με τον Άρη και μένει ο Πορτίγια. Οφείλουμε να το πιστώσουμε αυτό στον Καρυπίδη, πως είναι παλιές «αμαρτίες» που δεν είχε υποχρέωση να τις πληρώσει.

Έτσι ακριβώς, πιστεύω πως σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο κύριος Καρυπίδης, είναι παλιές οφειλές που δημιουργήθηκε με τους πρώην προέδρους κτλ, χρέωσαν την ομάδα και από εκεί και πέρα ήρθαν συσσωρευμένα τα προβλήματα στον Άρη.

Σου δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας η παρουσία του Καρυπίδη στο «τιμόνι»;

Ναι, τον άκουσα και εγώ και όλος ο κόσμος του Άρη και νομίζω ότι ήταν καθησυχαστικός, είπε πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα λύσει το μπαν, πρέπει να «βουλώσει» και μερικά στόματα γιατί ξέρετε όσο δεν λύνεται αυτό, τα προβλήματα μεγαλώνουν όπως και η αγωνία του κόσμου και ο καθένας μπορεί να εκφράσει πίεση.

Τώρα που ολοκληρώθηκε αυτή η περιπετειώδης χρονιά, ποιο είναι το «ταμείο» του Άρη;

Από τους δύο στόχους που είχαμε ο ένας επετεύχθη, να βγούμε δηλαδή στην Ευρώπη, έτσι και αλλιώς οι στόχοι ήταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή της σεζόν, δηλαδή η Ευρώπη και ο τελικός και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ, άρα ο ένας στόχος έφυγε, τώρα έχει παρουσιαστεί και άλλος στόχος, να επιτευχθεί και η λύση του μπαν. Από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά, αν λυθεί το πρόβλημα.

Χθες αποφασίστηκε παρά τις δυσκολίες της εποχής, πως το μπάτζετ του Άρη θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα. Είναι μια καλή είδηση;

Σίγουρα, με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την ελληνική κοινωνία με τον κορωνοΐό, αν τα στάνταρ είναι ίδια με πέρσι, νομίζω πως θα βρούμε αρκετά καλούς παίκτες και πάλι προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό που άφησαν όσοι έφυγαν.

Μιλώντας με τον Ένινγκ, είπε «ποιος προπονητής δεν θα ήθελε να έχει έναν βασικό κορμό και να μην χρειάζεται να φέρει 10 παίκτες». Αυτό είναι ένα μείον αλλά ταυτόχρονα και στοίχημα.

Έτσι ακριβώς, εκεί νομίζω πως πρέπει να έχουμε όλοι στον Άγγελο εμπιστοσύνη. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τι θα πει ποδόσφαιρο, γνωρίζει καλύτερα από όλους μας τι σημαίνει Άρης διότι έχει φορέσει και την φανέλα του. Από ότι έχω ακούσει, έχει και έτοιμους παίκτες έτσι ώστε μόλις λυθεί το μπαν να έρθουν στην ομάδα.

Θα είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη πρόκληση και για τον ίδιο να δείξει πράγματα.

Ναι, νομίζω πως είναι και ένα προσωπικό στοίχημα δικό του, να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει με τον Άρη, να δημιουργήσει ένα όραμα στους Αρειανούς όπως αυτός κάποτε δημιούργησε και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, έτσι πιστεύω ότι μπορεί και τώρα με τους φιλάθλους της ομάδας, είτε με την επίτευξη των στόχων που είναι ξεκάθαρα το Κύπελλο αλλά και να φτιάξει μια ομάδα με βάσεις και με τα οικονομικά δεδομένα που μας επιτρέπουν, να μην ξεφύγει δηλαδή η ομάδα.

Ο Άρης θέλει καλούς και οικονομικούς παίκτες αλλά και καλούς χαρακτήρες, δηλαδή να «πονάνε» την φανέλα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι καλοί παίκτες πρέπει να είναι και καλοί χαρακτήρες. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που έμειναν μέχρι το τέλος γιατί πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια από όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο, τα παιδιά αυτά έμειναν πραγματικά μέχρι τέλους. Ο Ντουάρτε πχ ήταν ένα παιδί που δεν τον υπολογίζαμε και όλοι τον κατακρίναμε, άκουε τόσα πολλά και δείτε τι έπαθε. Μπήκε να παίξει σε ένα παιχνίδι και να δώσει ό, τι μπορούσε και τραυματίστηκε σοβαρά, λυπηθήκαμε πολύ. Όλα τα παιδιά όμως έπαιξαν για την φανέλα.

Είναι διαφορετικοί από τα χρόνια τα δικά σου, που ήσασταν πρώτα Αρειανοί και μετά επαγγελματίες και κακά τα ψέματα, χάσατε πολλά λεφτά από τον Άρη. Είναι δύσκολο στην σημερινή εποχή ειδικά για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να πει θα βάλω το πόδι στην φωτιά και θα παίξω.

Ισχύει πως εκείνες τις εποχές, χάσαμε πολλά χρήματα από την ομάδα αλλά ποτέ δεν τα διεκδικήσαμε, μάλιστα υπογράψαμε δύο φορές στα άρθρα 44 και 99 χωρίς να πάρω καμία αποζημίωση. Αυτά όμως είναι περασμένα, νομίζω πως κανένας ξένος παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να τραβήξει αυτά που τραβήξαμε όλοι εκείνοι οι παίκτες του τότε. Επίσης δεν πρέπει ο Άρης να φτάσει ξανά στο σημείο να χρωστάει σε παίκτες και ειδικά όπως έγινε τώρα το ποδόσφαιρο, δεν είναι καλό να επιστρέψουμε σε εκείνες τις εποχές. Γι αυτό σας είπα πως ένα από τα προσωπικά στοιχήματα του Άγγελου Χαριστέα είναι να φτιάξει και τα οικονομικά της ομάδας, αν μπορεί να ελέγξει και το μπάτζετ με παίκτες που θα προσφέρουν πραγματικά για τα χρήματα που θα παίρνουν και όχι να δημιουργηθούν συμβόλαια όπως αυτά του Ιντέγε με πάρα πολλά λεφτά για την «τσέπη» του Άρη και αργότερα τα πληρώνει όλος ο σύλλογος.

Φτάσαμε σε μια σκληρή εικόνα με 11 ποδοσφαιριστές στο ΠΑΟΚ-Άρης, αλλά τελικά αυτή η κιτρινόμαυρη φανέλα μετράει.

Έχει μέταλλο, αυτό το γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε. Ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ως ποδόσφαιρο αλλά και σαν σύλλογος σε όλα τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε μέταλλο και θέλω και πάλι να πω συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες, προπονητή, ιατρικό τιμ, τους πάντες γιατί είχαμε μια εικόνα διάλυσης και θα μπορούσαμε με 2-3 τραυματισμούς να ήμασταν πολύ χειρότερα.

Μίλησες και για τον χαμένο ημιτελικό, που ίσως αυτή η πρόκριση να έβαζε τον Άρη σε μια άλλη διαδικασία, λέγεται πως αν υπήρχε ο κόσμος δεν χανόταν αυτό το παιχνίδι.

Νομίζω πως η πρόκριση χάθηκε καθαρά από την απουσία του κόσμου λόγω κορωνοϊού. Αν θυμάστε παίξαμε μέσα στο ΟΑΚΑ και φέραμε 2-1 και σε δέκα μέρες υποτίθεται θα παίζαμε τον επαναληπτικό, θα είχαμε σίγουρα sold out, θα υπήρχε εκπληκτική ατμόσφαιρα, όλα θα ήταν υπέρ μας και πραγματικά ο κορωνοϊός μας «πάγωσε» και παρόλα αυτά στο 2-0 το πιστέψαμε ότι θα πάρουμε την πρόκριση.

Θα θέλαμε το δικό σου σχόλιο για την πρωτοβουλία των φίλων του Άρη μετά από πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα που προέτρεπαν την διοίκηση να βγάλει διαρκείας, κάτι που μάλλον θα συμβεί. Είναι μια προσπάθεια του κόσμου για να βάλει «πλάτη»; Το κρίνεις θετικό;

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, ο κόσμος έχει μείνει μόνος του να στηρίζει την ομάδα. Αν δεν ήταν και αυτός ο κόσμος δεν ξέρω πως θα μπορούσε η ομάδα να υπάρχει. Για άλλη μια φορά δείχνουν τα αντανακλαστικά τους, να βγουν τα διαρκείας για να τα αγοράσουν και πραγματικά θα είναι μια τονωτική «ένεση» και για τον κύριο Καρυπίδη και για την ομάδα προκειμένου να βοηθήσουν για άλλη μια φορά.

Εσύ θα προέτρεπες τον κόσμο να πάρει διαρκείας και ας μην γνωρίζει αν θα μπορέσει να πάει στο γήπεδο;

Φυσικά, οφείλουμε να πάρουμε τα διαρκείας και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Εγώ πιστεύω πως θα αρθεί και το μπαν και μακάρι να ξεκινήσουμε του χρόνου με ένα όραμα και επιτέλους να έρθει και το κύπελλο, να ξεκινήσει η χρονιά με υγιείς βάσεις. Να δούμε τον Άρη όπως πραγματικά θέλουμε. Έχω πραγματικά εμπιστοσύνη και στον Μίχαελ Ένινγκ και στον Άγγελο και στον κύριο Καρυπίδη.

Θα θέλαμε το σχόλιο σου για τον πρώην συμπαίκτη του, Σέρχιο Γκονζάλες που «έφυγε» ξαφνικά από την ζωή πριν λίγες ημέρες.

Πραγματικά ήταν ένα πολύ καλό παιδί, ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά δυστυχώς είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο και δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα ήθελε. Αλλά ήταν πολύ καλό παιδί, σεμνός και ταπεινός, προσέφερε ό, τι μπορούσε και λυπούμαστε όλοι για τον θάνατο του.

To Top