ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μυροφορίδης: “Είμαι περήφανος για την άνοδο! Ο Άρης έχει κορμό από πρωταθλητές”!

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Παύλος Μυροφορίδης μίλησε με αφορμή την μαθηματική επικύρωση της ανόδου για την προσπάθεια της ομάδας, την “επόμενη μέρα” και την δική του θέση.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Όσοι ήρθαν να κάνουν την δουλειά τους, την κάνανε και τα συγχαρητήρια περισσεύουν.

Για το αν αισθάνεται χαρούμενος και δικαιωμένος για τις επιλογές του είπε:
Αισθάνομαι περήφανος και φοβερή αγάπη για τα αποδυτήρια, είναι κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που νιώθεις. Η μεγαλύτερη επιτυχία για εμένα είναι όταν δεν σε περιμένουν για να κάνεις κάτι. Οπότε μεγάλη επιτυχία εκείνη πριν τέσσερα χρόνια με τον Απόλλωνα που δεν περίμενε κανείς και είχαμε απέναντι μας πολύ καλές ομάδες.

Η ομάδα του Άρη είχε μόνο εχθρούς, πέρα από τον ίδιο τον Άρη και τον κόσμο παντού εχθρούς έβλεπε. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά. Η ομάδα είχε ανθρώπους που πέθαιναν για να νικήσουν τον Άρη αλλά κάποιοι κατάφεραν να τον συσπειρώσουν και να πάει η ομάδα Super League. Χθες είπα στους παίκτες ότι δεν υπάρχει σημαντικότερη περηφάνια από εκείνη που νιώθουν οι δικοί τους άνθρωποι όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα.

Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε αισιόδοξο είπε:
Τα αποδυτήρια και οι παίκτες αυτής της ομάδας με έκαναν να είμαι και να κοιμάμαι ήσυχος. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνανε και η εμπιστοσύνη που τους έδειχνα ήταν δεδομένη, το ήξερα ότι τους εμπιστεύομαι και ήξερα ότι και αυτοί εμπιστεύονταν εμένα. Δεν μπορούσε κανείς να το χαλάσει αυτό.

Για την αντιπαράθεση του με τον κ. Καρυπίδη είπε:

Το κοινό καλό φέρνει κρίσης και τις λύνει κιόλας, όταν έρθεις σε αντιπαράθεση με τον άνθρωπο που σε έχει φέρει στην ομάδα δεν έρχεσαι σε αντιπαράθεση για προσωπικό σου όφελος αλλά για το καλό του συλλόγου. Το καλό της ομάδας μας ενδιέφερε με τον κ. Καρυπίδη.

Για την επόμενη μέρα του Άρη είπε:

Δεν θέλω να λέω αερολογίες, ούτε να δημιουργώ θεαθήναι χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτή τη στιγμή πρέπει να τελειώσουμε με το καλό και η ομάδα να κάνει μέχρι τέλος της χρονιάς να κάνει αυτό που πρέπει. Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να πούμε ή όχι. Είμαι εγωιστής στην δουλειά μου, θέλω να κρίνομαι για τα δικά μου λάθη. Δεν μπορώ να συμβιβάζομαι με ένα σύστημα το οποίο θα με καθοδηγεί. Το να είμαι σε μία ομάδα θα είμαι όπως εγώ θέλω. Να κάνω λάθη και να δεχτώ κριτική γι’αυτά.

Για το αν είναι τόσο διαφορετικό το ποδόσφαιρο της β΄ εθνικής μεταξύ της Super League είπε:
Είναι πιο δύσκολο στη β εθνική. Όποιος έχει πάρει πρωτάθλημα στη Β’ εθνική με αυτές τις συνθήκες, μπορεί να πάρει πιο εύκολα στην Super League. Έτσι νομίζω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος. Οι αντιξοότητες στη β είναι πιο δύσκολο, στην α εθνική έχεις λυμένα τα προβλήματα σου ενώ στην Football League ξεκινάς με προβλήματα και τελειώνεις με προβλήματα, δεν έχεις κάτι λυμένο.

Για την διαιτησία είπε:
Εκτός από το παιχνίδι μέσα στην Κρήτη όπου εκεί ο διαιτητής ήταν κακός και από εκεί και πέρα δεν τον είδα να παίζει και πουθενά, τα λάθη θα γίνουν και υπέρ μας και κατά μας εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Προχωράς και δεν κοιτάς σε ένα μεμονωμένο γεγονός.

Για το αν βγαίνει κορμός από την ομάδα για την νέα χρονιά είπε:
Αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα είναι αίσχος. Ο Άρης πρέπει να σεβαστεί την τωρινή του κατάσταση, αν δεν την σεβαστεί είσαι υποχρεωμένος να πας στα ίδια και είναι αμαρτία να πάει στα ίδια αυτός ο σύλλογος. Ο Άρης έχει κορμό, δεν μπορεί να πάει να αγοράσει καινούρια ομάδα, έχει πρωταθλητές και ανθρώπους που μάθανε να κερδίζουν. Να διώξει ο Άρης 15 παιδιά για να πάρει έναν παίκτη από τον Πλατανιά; Γιατί να το κάνει αυτό για έναν παίκτη που έμαθε να χάνει στην Super League και να διώξει παιδιά που μάθανε να κερδίζουν;. Εμένα μου αρέσουν οι πρωταθλητές.

Εγώ θα το ζητάω για όσο είμαι στον Άρη. Θέλω στο παιχνίδι με τις Σέρρες να βουλιάξει το Χαριλάου. Για να έρθουν να χειροκροτήσουν για αυτούς που πάλεψαν. Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρέπει να λιώσει το γήπεδο. Να νιώσουν όχι ότι ο Άρης έρχεται αλλά ότι ο Άρης ήρθε!
Δεν υπάρχει στόχος για τον Άρη αλλά καταλάβει μέσα του ότι δεν έχει ταβάνι. Ποιος μπορεί να βάλει ταβάνι σε μία ομάδα που έχει 25.000 κόσμο στο γήπεδο. Δεν υπάρχει στόχος και ταβάνι για την ομάδα.

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Άρη:
Στον κόσμο του Άρη δεν μπορεί να πει τίποτα κάνεις. Θέλω μέσα από την καρδιά μου στο τελευταία παιχνίδι στο Χαριλάου ένα γήπεδο γεμάτο για να χειροκροτήσουμε εμείς αυτούς και αυτοί την ομάδα.

To Top