Νάτσιος στο PRESSARIS: «Πάμε για πρωτιές στο πανελλήνιο, παρά τα προβλήματα»

Να αποδείξει την κυρίαρχη θέση του στην ελληνική κολύμβηση επιδιώκει ο Άρης, στους πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες Όπεν που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή (17/02) μέχρι και την Κυριακή (19/02) στη Λάρισα. Ο προπονητής του συλλόγου, Γιάννης Νάτσιος, μίλησε στο PRESSARIS για τη διοργάνωση, αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται πλέον οι κολυμβητές.

Στόχος της οκταμελούς ομάδας του Άρη θα είναι η κατάκτηση αρκετών νικών, όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Νάτσιος: «Πάντα οι χειμερινοί αγώνες αποτελούν έναν προθάλαμο για τις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν. Θα κατεβούμε με μία ολιγομελή αποστολή των οκτώ ατόμων και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τις πρωτιές. Κάποια από τα παιδιά στοχεύουν σε καλούς χρόνους που θα τους οδηγήσουν είτε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είτε στην Εθνική ομάδα. Γενικότερα, όμως, στόχος είναι οι πρώτες θέσεις, που οι περισσότεροι από τους αθλητές μας έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν».

Ο Άρης Γρηγοριάδης και η Μαρία Μιχαλάκα θα είναι οι δύο σπουδαιότεροι εκπρόσωποι του συλλόγου σε αυτούς τους αγώνες: «Ο Άρης προετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα και θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον ίδιο να δει σε τα κατάσταση βρίσκεται. Η Μαρία από την πλευρά της, δεν κατάφερε, αν και έφτασε πολύ κοντά στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου, να πιάσει τα όρια για το πανευρωπαϊκό και θα το επιχειρήσει και πάλι τώρα. Από εκεί και πέρα, ο Μυλωνάς, η Χοροζίδου, αλλά και ο Ασλανίδης αναζητούν μία καλή επίδοση που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα».

Στους κολυμβητικούς αγώνες κατηγοριών, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η παρουσία των μικρών αθλητών του Άρη ήταν αξιοσημείωτη και ο κ. Νάτσιος ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια στη Λάρισα: «Πήγαμε πάρα πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Κατακτήσαμε πολλές πρώτες, αλλά και δεύτερες θέσεις και ευελπιστώ ότι θα έχουμε στο Όπεν και άλλες νίκες για την ομάδα μας».

Ταυτόχρονα, όμως, η προετοιμασία των κολυμβητών πέρασε και συνεχίζει να περνά από… σαράντα κύματα, με τα προβλήματα στα κολυμβητήρια της πόλης να παραμένουν: «Οι συνθήκες προετοιμασίας είναι άσχημες, δεδομένου του ότι υπάρχει μόνο μία 50άρα πισίνα για όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Έτσι, έχουμε περιοριστεί στις πρωινές προπονήσεις και είμαστε αναγκασμένοι να ξυπνάμε στις 06:00 το πρωί, διότι το κολυμβητήριο είναι δεσμευμένο τις υπόλοιπες ώρες. Η κατάσταση γίνεται πιο δραματική, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για αθλητές με πολύ υψηλούς στόχους, όπως η Μιχαλάκα, αλλά και ο Γρηγοριάδης, ο οποίος προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Στον ίδιο τόνο, ο Γιάννης Νάτσιος συμπλήρωσε: «Εδώ και 12 χρόνια το τμήμα κολύμβησης του Άρη διατηρείται στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα και δεν υπήρξε χρονιά για την ομάδα που να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Οι επιτυχίες είναι πολλές, οι αθλητές πολύ σημαντικοί, αλλά τα προβλήματα παραμένουν».

Όσο για το αν υπάρχει φως στον ορίζοντα, ο προπονητής του συλλόγου δήλωσε: «Δυστυχώς, δεν περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα σύντομα. Πώς να αλλάξουν άλλωστε, όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα; Αυτό που, τουλάχιστον, εμείς οι προπονητές προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βοηθούμε τα παιδιά να μην αποθαρρύνονται. Με στενοχωρεί που βλέπω αθλητές να απογοητεύονται και να σταματούν τον αθλητισμό. Δίνουμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό και από εδώ και πέρα περιμένουμε να φύγει ο χειμώνας, ώστε να λειτουργήσουν οι ανοιχτές πισίνες μήπως και αποσυμφορηθεί κάπως η κατάσταση».

Η οκταμελής ομάδα του Άρη για το χειμερινό πρωτάθλημα: Άρης Γρηγοριάδης (50μ. και 100μ. ύπτιο), Μαρία Μιχαλάκα (50μ., 100μ. και 200μ. πρόσθιο), Ασπασία Πετραδάκη (50μ., 100μ. και 200μ. ύπτιο), Μαρία – Τζον Χούα Τσανγκ (50μ., 100μ. και 200μ. ύπτιο), Γρηγόρης Μαλιτζής (200μ. και 400μ. μικτή, 100μ. ελεύθερο), Μιχαήλ – Μάριος Βασδέκης (400μ., 800μ. και 1500μ. ελεύθερο), Φώτης Μυλωνάς (50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο), Ραφαηλία Χοροζίδου (50μ., 100μ. και 200μ. πρόσθιο).

Τους παραπάνω κολυμβητές θα πλαισιώσουν επτά μικρότεροι ηλικιακά αθλητέςπου είναι οι εξής: Ευάγγελος Παπουλίδης, Αλέξανδρος Ασλανίδης, Δημήτρης Τσομπανούδης, Βασιλική Λημνιού, Ειρήνη Βαρελτζίδου, Χαράλαμπος Πετραδάκης και Μαρία Μάτσα.

To Top