Νέα ένταση το πρωί της Πέμπτης στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (video)

Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης (30.09.2021) αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στα στενά γύρω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και κάνουν περιπολίες, ενώ γύρω από το σχολείο βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει το σχολείο, παρά μόνο σε μαθητές και τους γονείς τους και γι’ αυτό νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση, όταν πολίτες και συνδικαλιστές θέλησαν να κάνουν κινητοποίηση για τα χθεσινά έκτροπα στο σχολείο, αλλά οι αστυνομικοί δεν το επέτρεψαν.

Το 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης θα λειτουργήσει κανονικά αλλά υπό… αστυνομικό κλοιό προκειμένου να μην επιστρέψουν οι ακροδεξιοί, που τις τελευταίες δυο μέρες έχουν δείρει μαθητές, έχουν εκφοβίσει, έχουν προκαλέσει επεισόδια και έχουν… φυγαδευτεί από τη διεύθυνση του σχολείου, όπως προέκυψε από βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας!

Έντεκα συλλήψεις

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 συλλήψεις, με τις περισσότερες απ’ αυτές να αφορούν σε ανήλικους!

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (29.09.2021), η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που συνδέονται με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή κι έναν 20χρονο εξωσχολικό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής επειδή είχε ανεβάσει σε διαδικτυακή εφαρμογή, φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ανήλικο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Πηγή: Newsit.gr

To Top