Νέα συμφωνία Ντόρτμουντ-Signal Iduna αξίας 100 εκατ. ευρώ

Η Ντόρτμουντ και η γερμανική εταιρεία ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Signal Iduna, ανανέωσαν την συμφωνία των δικαιωμάτων ονομασίας του γηπέδου μέχρι το 2031, με μια συμφωνία που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, και η οποία μετατρέπει αυτόματα την ομάδα της Ντόρτμουντ στον σύλλογο που λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα στη σχετική κατηγορία, σε ολόκληρη την Bundesliga.

Το νέο συμβόλαιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστική η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado, βελτιώνει 100% τη συμφωνία που είχαν σε ισχύ, αφού η  Ντόρτμουντ έπαιρνε 5,6 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τώρα  θα λαμβάνει πλέον 11,1 εκατ. ευρώ τη σεζόν, ξεπερνώντας έτσι τα 6 εκατ. ευρώ ετησίως, που συμφώνησε η Μπάγερν με την Allianz, μέχρι το 2041.

Πρόκειται για μία σημαντική ανακούφιση για την οικονομική κατάσταση του γερμανικού συλλόγου που έκλεισε τη σεζόν 2020-2021 με απώλειες έως και 73 εκατ. ευρώ, επηρεασμένος κυρίως από τα πολύ χαμηλά αγωνιστικά έσοδα, φτάνοντας από τα  32,5 εκατ. ευρώ σε 600.000. ευρώ, λόγω τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Signal Iduna με την Ντόρτμουντ συνεργάζονται από το 1974 και κάτοχος των δικαιωμάτων ονομασίας του «Βεστφαλενστάντιον» από το 2005 σε «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Πρόσφατα αναδείχθηκε ως το κορυφαίο γήπεδο στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την αγγλική ιστοσελίδα Money.co.uk, που καθόρισε την κατάταξη μετά από ανάλυση των βαθμολογιών των οπαδών στο Google, το Tripadvisor και το Footbal Ground Map.
«Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γήπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και φιλοξενεί το “κίτρινο τείχος” που δημιουργούν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ. Το στάδιο πέτυχε τη μέση βαθμολογία κριτικής του 4.57 στα 5, με 4,5 στο Tripadvisor, 4,7 στο Google και 4,5 στο Football Ground Map.

To Top