Νέες αιχμές για Αλκαράθ από Καζναφέρη και ομολογία για τους φιλάθλους του Άρη!

Ο Κώστας Καζναφέρης, παραχώρησε και νέα συνέντευξη μέσα στην εβδομάδα, μίλησε για την απομάκρυνση του Αλκαράθ, αναφέρθηκε στους (υπομονετικούς για φέτος) φιλάθλους, τόνισε πως η ανανέωση του Αγκάνθο δείχνει κάτι σημαντικό για τον Άρη ενώ στάθηκε και στην έλευση των νέων αποκτημάτων τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο pamesports.gr

Κώστα, διανύεις την τρίτη σου χρονιά στην ομάδα. Να υποθέσω ότι είναι η πιο δύσκολη από τις μέχρι τώρα χρονιές σου στον Άρη;
«Σίγουρα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τα πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, μπορώ να πω και εγώ πως η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη στην ομάδα. Πλέον δεν μιλάμε απλά και μόνο για μία δύσκολη περίοδο για τον Άρη, αλλά για έναν αγώνα επιβίωσης του συλλόγου».

Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα, τόσο από άποψη φιλοσοφίας όσο και από άποψη έμψυχου δυναμικού. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η εικόνα;
«Η ομάδα έκανε μία πολύ μεγάλη κοιλιά και είχε μία απότομη κάμψη γιατί όλα τα προβλήματα και τα λάθη του παρελθόντος βγήκανε μαζεμένα στην επιφάνεια. Προβλήματα οικονομικά και διοικητικά αλλά και προβλήματα οργανωτικά. Δεν υπήρξε σταθερότητα στην ομάδα, γίνανε πολλές αλλαγές σε παίκτες και προπονητές και μπήκαμε σε μία κατάσταση που έμοιαζε με ντόμινο. Προέκυπταν και συνεχίζουν να προκύπτουν πολλά θέματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις κακές διαχειρίσεις, διόγκωσαν τα προβλήματα και έφεραν την ομάδα σε αυτή την κατάσταση».  

Η οικονομική κρίση πιστεύεις ότι επηρέασε την ομάδα;
«Ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο στο πλευρό της. Η οικονομική κρίση σίγουρα επηρέασε, ωστόσο οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να το προβλέψουν όλο αυτό και να κάνουν το κουμάντο τους. Θα έπρεπε να είχαν κάνει κάποιοι καλύτερη διαχείριση, θα έπρεπε να έπαιρνα πιο σωστές αποφάσεις και να επένδυαν καλύτερα στο μέλλον, είτε πουλώντας παίκτες είτε κλείνοντας κάποιες χορηγίες. Κάτι που δεν έγινε».  

Ο κόσμος πως το ζει όλο αυτό; Κακά τα ψέματα οι Έλληνες φίλαθλοι δεν φημίζονται για την υπομονή τους.
«Η χρονιά η φετινή δεν είναι δύσκολη μόνο για μας αλλά και για τον κόσμο της ομάδας. Ξέρουμε όλοι ότι οι φίλαθλοί μας είναι απαιτητικοί, ωστόσο φέτος δείχνουν μία κατανόηση παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, γνωρίζοντας πως πλέον η ομάδα βασίζεται κυρίως σε νεαρούς παίκτες, που δεν έχουν τις εμπειρίες και τις εικόνες που χρειάζονται για τη Σούπερ Λίγκα. Ο κόσμος μας γνωρίζει ότι φέτος διανύουμε μία μεταβατική χρονιά και προσπαθεί όσο μπορεί να μας βοηθήσει. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει φέτος να τους δώσουμε κάποια χαρά και γι΄ αυτό λυπόμαστε όλοι».

Βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα και το πρώτο σχόλιο που σου έρχεται στο μυαλό;
«Πραγματικά σκέφτομαι σε τι χάλια βρίσκεται πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε τι κατάσταση έχει έρθει η ελληνική Σούπερ Λίγκα. Δεν γίνεται ομάδες όπως ο Άρης και η ΑΕΚ να είναι τόσο χαμηλά βαθμολογικά και αντί για να κοιτάμε την Ευρώπη να παλεύουμε για τη σωτηρία μας».

Στον πάγκο της ομάδας είναι ξανά ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Για πολλοστή φορά δείχνει ότι είναι ο άνθρωπος για τις επικίνδυνες αποστολές…
«Πραγματικά είναι ο άνθρωπος για τις δύσκολες καταστάσεις και δεν είναι τυχαίο που το λένε όλοι αυτό το πράγμα. Φέτος θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη αποστολή του από όλες, γιατί φέτος δεν υπάρχουν οι έμπειροι Έλληνες αλλά και ξένοι παίκτες που υπήρχαν τις άλλες χρονιές».  

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας είπε ότι λειτούργησε ευεργετικά η απομάκρυνση του Αλκαράαθ, λέγοντας ότι είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εσύ τι πιστεύεις;
«Πιστεύω πως η διοίκηση δεν θα έπρεπε να αφήσει εν λευκώ την ομάδα στα χέρια του κύριου Αλκαράαθ. Έφυγαν και έκατσαν στον πάγκο παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και γενικότερα υπήρξε ένα θέμα που δεν άρεσε στους ποδοσφαιριστές που ζούσαμε καθημερινά την κατάσταση αυτή».

Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πιστεύεις ότι θα κινδυνεύσετε;
«Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω ξανά. Δεν θα κινδυνεύσουμε ούτε θα έχουμε περιπέτειες. Σίγουρα η χρονιά δεν ήταν καλή, όμως στο τέλος θα είμαστε καλά».

Οι μεταγραφές των Ζαραδούκα, Τάτου και Διαμαντάκου θα βοηθήσουν;
«Σίγουρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο και θεωρώ πως ήδη έχουν βοηθήσει στο να περάσει η ομάδα σε ένα άλλο επίπεδο. Ήταν σημαντικές προσθήκες».

Ανανέωσε και ο Αγκάνθο, προς ευχάριστη έκπληξη όλων… Δεν το περίμεναν πολλοί.
«Σίγουρα αυτό μας ικανοποίησε όλους, αφού πρόκειται για έναν πολύ καλό και ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Η ανανέωσή του δείχνει κάτι. Είναι ένα σημάδι πως η διοίκηση αλλά και ο παίκτης πιστεύουν στη σωτηρία του Άρη και σε μία πολύ καλύτερη συνέχεια. Η ανανέωση αυτή δείχνει πως κάτι καλό θα γίνει του χρόνου».

Από δω και πέρα τι να περιμένουμε;
«Αυτό που θεωρώ ότι λείπει από τον Άρη είναι μία νίκη. Μόλις έρθει αυτή τότε η ψυχολογία μας θα αλλάξει ριζικά και ο κόσμος θα δει μία τελείως διαφορετική ομάδα, που θα προσπαθεί να παίζει όσο γίνεται καλύτερο ποδόσφαιρο».

To Top