Νέο… Χ-αρακίρι (1-1) που φέρνει εξελίξεις (video)

Ο Άρης ευτύχησε με το… καλημέρα να πετύχει γκολ με τον Λαζαρίδη, αλλά αντί να πετύχει την αγωνιστική του… «ανάσταση», έκανε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική «χαρακίρι», παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 1-1 στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιζε με σημαντικές απουσίες βασικότατων ποδοσφαιριστών.

Οι κίτρινοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν… πάρτι και μια νέα αρχή και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κρίση που μοιραία προκύπτει. Αρνητικά καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα ο Γιάχος με τα σφυρίγματά του, με αποκορύφωμα το πέναλτι που δεν έδωσε!

 

Διαβάστε τη live κάλυψη του PRESSARIS και δείτε αποκλειστικά βίντεο από το ντέρμπι

Σημαντικές ευθύνες στο κοουτσάρισμα του Τσιώλη, ο οποίος επέτρεψε την οπισθοχώρηση της ομάδας, σε ένα διάστημα που είχε το πάνω χέρι! 

Η ισοπαλία άφησε τον Άρη για πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη και φέρνει εξελίξεις στην ομάδα, με πιο πιθανή την απομάκρυνση του προπονητή των κίτρινων!

Με το… κλασικό του 4-1-4-1 παρέταξε τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έβαλε τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Παπαστεριανό, Σανκαρέ, Λαζαρίδη, Μίσελ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. «Σκούπα» μπροστά τους ο Πρίττας, με τους Φατί και Καπετάνο στον άξονα σε δημιουργικό ρόλο. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν ο Ουμπίντες και ο Ακόστα δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τον Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης είχε εκρηκτικό ξεκίνημα και μόλις στο 2’ το Κλεάνθης Βικελίδης πήρε φωτιά, όταν από κόρνερ του Ουμπίντες ο Λαζαρίδης έγραψε με κεφαλιά το 1-0…

Το γκολ αυτό μπορεί να έδωσε αυτοπεποίθηση στους κίτρινους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν κινδύνους  στην εστία του Χαλκιά με βασικούς εκφραστές τους Ουμπίντες και Ακόστα, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα… 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε σταδιακά, χωρίς να γίνει σε όλο το 45λεπτο η μεγάλη φάση… Ο Άρης όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε ανεξήγητα, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να γίνει απειλητικός. Σ’ αυτό βρήκε έναν απρόσμενο… σύμμαχο τον διαιτητή Γιάχο, ο οποίος με τα σφυρίγματά του, «κατάφερε» να του δώσει… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με το σουτ του Λαζάρ σχεδόν με την εκπνοή να καταγράφεται στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων.

Το γήπεδο πάγωσε στο 49’, όταν ο Παπάζογλου με κεφαλιά έκανε το 1-1, ξαναβάζοντας στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ. Ο Τσιώλης προσπάθησε να αντιδράσει ρίχνοντας αμέσως στο παιχνίδι τον Καστίγιο, αντί του Ακόστα…

Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω… Ο προπονητής του Άρη έριξε νωρίς στη μάχη και τον Νέτο αντί του Φατί, σε μια θέση ελεύθερου μέσου πίσω από τον Γιάκομπ, θέλοντας να αυξήσει την επιθετική ισχύ της ομάδας.

Στο 70’ ο Γιάχος αρνήθηκε πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Γιάκομπ μέσα στην περιοχή. Η αναγκαστική αλλαγή στο 74’ του Τριανταφυλλάκου, αντί του Παπαστεριανού, έδωσε ακόμη περισσότερη φρεσκάδα στην κιτρινόμαυρη επίθεση…

Παρόλα αυτά, η έλλειψη καθαρού μυαλού και τα σφυρίγματα του Γιάχου, δημιούργησαν προβλήματα στους κίτρινους…
Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Πρίττας, ενώ πολύ καλός ο Γιάκομπ.
Υστέρησαν παίκτες κλειδιά όπως οι Καπετάνος, Καστίγιο.

Κακή σε βάρος του Άρη η διαιτησία του Γιάχου… 

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Παπαστεριανός (74’ Τριανταφυλλάκος), Μίσελ, Φατί (64’ Νέτο), Πρίττας, Καπετάνος, Ουμπίντες, Ακόστα (50’ Καστίγιο), Γιάκομπ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Έτο, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Ρομπέρ (46’ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (68’ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (82’ Γιάννου).

 

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

{youtube}Yudb07KSxuw|640|360|1{/youtube}

To Top