«Ναι» στην παράταση θητείας της διοίκησης Αθανασιάδη μέχρι το 2014!

Μετά από έναν μαραθώνιο 7,5 ωρών, ολοκληρώθηκε στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, στο Βελλίδειο. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το σώμα η παράταση της θητείας της διοίκησης Αθανασιάδη μέχρι το 2014, δίνοντάς της ουσιαστικά «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης που ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Πολλά τα ερωτηματικά για το «αύριο» της Λέσχης και του ρόλου που είχε μέχρι σήμερα στα κοινά του Άρη. Διαβάστε τι έγινε στο Βελλίδειο, λεπτό προς λεπτό…

00:30: Λύεται η συνεδρίαση. Μείνετε συντονισμένοι στο PRESSARIS, για να διαβάσετε τον απόηχο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, τα συμπεράσματα και φυσικά για την «επόμενη μέρα»…

00:28: Δεκτή έγινε από την πλειοψηφία των μελών η πρόταση για παράταση της θητείας του δ. σ. της ΠΑΕ.
Η σημερινή διοίκηση θα έχει λοιπόν θητεία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 και έτσι θα μπορέσει να «προχωρήσει» η επενδυτική πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης.

00:26: Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η γενική συνέλευση. Αυτή την στιγμή γίνεται η ψηφοφορία, βάσει της πρότασης του κ. Γιαννόπουλου για παράταση της θητείας του δ. σ. της ΠΑΕ Άρης.

00:25: Ο νομικός σύμβουλος της Λέσχης, Θωμάς Γιαννόπουλος, εξηγεί βάσει ποιας διάταξης (άρθρο 13, παράγραφος 6) θα ζητηθεί να εγκριθεί η παράταση της θητείας της διοίκησης της ΠΑΕ κατά έναν χρόνο.

00:15: Ο Γιώργος Μποτζώρης θέτει το τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό ερώτημα στον κ. Αθανασιάδη: Τι θα συμβεί, αν η επένδυση εγκριθεί από τη Λέσχη και τελικά πετύχει;
Είναι ίσως ένας τρόπος για να «απαντήσει» στις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από άλλα μέλη νωρίτερα…

00:13: Οι περισσότερες ερωτήσεις και επιφυλάξεις έχουν να κάνουν με την πιθανή μελλοντική απαίτηση των 2,5 εκατ. ευρώ, με τα οποία ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα διευκολύνει ταμειακά τον Άρη, σε περίπτωση που δεν εξυπηρετηθούν σπό άλλες δραστηριότητες και απαιτηθεί μετοχοποίησή τους.

00:12: Τα μέλη της Λέσχης εκφράζουν διάφορες απόψεις, αναφορικά με το αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ή όχι η επενδυτική πρόταση που παρουσιάστηκε νωρίτερα από τον κ. Αθανασιάδη.

00:05: Συνεχίζει να απαντά στα ερωτήματα των μελών ο Θανάσης Αθανασιάδης. Αυτή την στιγμή, τοποθετείται σε ερώτηση σχετικά με τα χρέη των ανταγωνιστριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

23:57: Εδώ και μερικά λεπτά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δέχεται διευκρινιστικές ερωτήσεις από μέλη της Λέσχης, στις οποίες και απαντά.

23:45: Η τοποθέτηση του Αντώνη Ζαμπέτα για την πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της ΠΑΕ:
«Οι άνθρωποι που θα βάλουν το κεφάλι τους στον “κουβά”, και στην προκειμένη ο κ. Αθανασιάδης κλπ., είναι οι πρώτοι που θέλουν να πετύχει αυτό. Η όποια ανησυχία είναι εύλογη, λύσεις υπάρχουν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα επιλέξουμε λοιπόν να δώσουμε τον οβολό μας, για να μην πάρουν άλλοι το ποσοστό των μετοχών».

23:34: Γίνεται ερώτηση από το Θωμά Γιαννόπουλο, εάν υπάρχει εναλλακτική λύση για εισροή κεφαλαίων σε περίπτωση που απορριφθεί η επενδυτική πρόταση από τα μέλη της Λέσχης.
Ο Θανάσης Αθανασιάδης απάντησε: «Αν δεν υπάρξει η δυνατότητα ταμειακής ενίσχυσης, τότε η εξασφάλιση της αδειοδότησης θα είναι πιο επισφαλής»!

23:29: Ο Νίκος Βαλεργάκης σημείωσε αρχικά τα εξής:
«Το νομικό πρόβλημα λύνεται. Αυτό που μας έχει κάνει πρωτότυπους σε όλη την Ελλάδα, είναι το ότι εμείς οι ίδιοι βγάζουμε διοίκηση στην ΠΑΕ Άρης. Είναι ένα θέμα νομικό που έχουμε καταλήξει. Έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να διευκρινιστούν κάποια κρίσιμα ζητήματα.
Εγώ πρώτος είπα ότι δεν πρέπει να ειπωθούν νούμερα δημοσίως. Είτε γιατί υπάρχουν ανταγωνιστές, είτε το δημόσιο.
Η διοίκηση δεν ασκείται εύκολα. Κάποια γίνονται και δε λέγονται. Έχει την εξουσία να πάρει τις αποφάσεις. Το ότι έρχονται τα στελέχη της σήμερα εδώ, δηλώνει την ευαισθησία τους και από την άλλη την αγωνία τους. Πιο πολύ όμως, έρχεται για να απαντήσει για το τι είναι αυτό που προτείνει».

Στην συνέχεια, έθεσε ερωτήματα στον πρόεδρο της ΠΑΕ:

ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ: «Ρωτάω ευθέως. Δεν δανείζεται η ΠΑΕ Άρης, αλλά φυσικά πρόσωπα. Είναι έτσι; Αυτά τα φυσικά πρόσωπα θα αναζητήσουν τα χρήματα που θα πάρουν και θα δανείσουν στην ΠΑΕ. Αυτά δεν τα χαρίζουν, πρέπει να τα πάρουν πίσω από την ΠΑΕ και την λειτουργία τους και να τα επιστρέψουν πίσω. Αυτό θέλω να ρωτήσω».

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: «Εμείς έχουμε αυτά τα χρήματα και είμαστε υπόλογοι, όχι μόνο μέσω των δραστηριοτήτων στον ΑΡΗ αλλά από ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων με τη σύμπραξη κάποιων εταιριών στη Μέση Ανατολή. Από κάποια άλλη κερδοφόρο δραστηριότητα.
Ο ρόλος δανεισμός μπορεί να δημιουργεί παρερμηνείες, ο ρόλος μας χρειάζεται να γίνει ταμειακή διευκόλυνση. Ως χρήματα και ως απαίτηση θα υπάρχουν».

ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ: «Αν κάτι πάει στραβά, αυτά τα χρήματα που θα είναι μέσα ως οφειλή της ΠΑΕ προς εσάς, θα τα αναζητήσετε;»

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: «Αν το εγχείρημα πάει χάλια… Τα χρήματα θα τοποθετηθούν για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σε όσους έχουν δέσμευση».

23:22: Το λόγο έχει ο νομικός Νίκος Βαλεργάκης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Θέτει ερωτήματα εκ μέρους των μελών, για το θέμα που έχει προκύψει με την πιθανότητα παράτασης της θητείας του δ. σ. της ΠΑΕ.

23:18: Ολοκληρώθηκε η αναμονή. Σε ένα – δυο λεπτά θα ξαναρχίσει η συνεδρίαση. Επιστρέφουν στην αίθουσα τα μέλη της Λέσχης…

23:08: Όλες τις ειδήσεις, από τη γενική συνέλευση και όχι μόνο, θα τις βρείτε εδώ

23:06: Διαβάστε εδώ τα εννιά βασικά σημεία της επενδυτικής πρότασης, έτσι όπως την παρουσίασε ο Θανάσης Αθανασιάδης.

23:05: Εξακολουθεί να συνεδριάζει το νομικό επιτελείο της Λέσχης, την ώρα που τα μέλη περιμένουν έξω από την αίθουσα… Κατά τα φαινόμενα θα τραβήξει αρκετή ώρα ακόμα η αποψινή, κρίσιμη για το μέλλον του Άρη γενική συνέλευση.

22:40: Συνεχίζεται η διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου οι νομικοί της Λέσχης να αποφανθούν για το αν μπορεί αρχικά να γίνει τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να ψηφιστεί η παράταση της θητείας της διοίκησης της ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

22:30: Έχουμε διάλειμμα στην συνεδρίαση. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει το οποίο και μελετούν αυτή την στιγμή οι νομικοί της Λέσχης, είναι αν μπορεί να γίνει καταστατικά εφικτό το να ψηφιστεί η παράταση της θητείας της διοίκησης της ΠΑΕ κατά ένα χρόνο. Δηλαδή, η διοίκηση της ΠΑΕ να αποκτήσει διάρκεια θητείας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

22:25: Πήρε το λόγο ο Γιάννης Κόντης, για να κάνει μια διευκρίνιση:
«Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση, ότι οι άνθρωποι δεν δίνουν χρήματα γιατί μας αγάπησαν. Έχουν κάνει κάποιες δουλειές με ομάδες που έχουν γίνει κορυφαίες στην Ευρώπη. Αυτοί δεσμεύονται ότι αν θελήσουν να προχωρήσουν σε απόκτηση μετοχών, τα χρήματα θα μείνουν μέσα στην ομάδα».

22:10: Ο Θανάσης Αθανασιάδης αναλύει τώρα τα στοιχεία της επενδυτικής πρότασης:
«Στο αμέσως προσεχές διάστημα, μέχρι τη λήξη της φετινής περιόδου, είναι ένα ποσό που πλησιάζει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατήσουν και των αναγκών της ομάδας, έχει συμφωνηθεί αυτή να ενισχυθεί στο βαθμό που απαιτείται για να είναι εφικτή η πραγμάτωση των στόχων της.
Αυτό που προέχει είναι να εξασφαλιστεί η λειτουργία της ομάδας και οι προϋποθέσεις για το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα που είναι η είσοδος στα πλέι οφ, κι έπειτα θα κριθούν και θα σταθμιστούν οι ανάγκες ώστε να γίνει και την επόμενη χρονιά να μην έχουμε τόσα προβλήματα με την έναρξη της περιόδου.
Οπως εξήγησα, χρονικά η πρόταση για να υλοποιηθεί θα πάρει μίνιμουμ μέχρι και το τέλος της σεζόν. Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να αφομοιωθεί, με βάση την ανάγκη για εισροή χρημάτων στην ομάδα.
Οι άνθρωποι που θέλουν να εμπλακούν με τον Άρη, εμπιστεύθηκαν το εγχείρημά μας αναφορικά με τις κατασκευαστικές εταιρίες τη δική μου και του κ. Ορφανίδη, αλλά και το τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ.
Η σύμβαση διέπει προσωπικά κάποια μέλη, που θα συγκροτήσουν έναν φορέα διαχείρισης χρημάτων. Ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από 3 χρόνια, σε αυτό το σκέλος αφορά εμάς προσωπικά και τον Άρη.

Για το αν θα αλλάξει το δ. σ. της ΠΑΕ, ο κ. Αθανασιάδης είπε: «Είναι ένα θέμα που μπορεί να εξεταστεί, στο πλαίσιο του να γίνει πιο ευέλικτο και αποδοτικό. Μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ο αριθμός των μελών».

22:00: Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, που τόνισε:
«Δεν πίστευα ότι η αίθουσα θα είχε τέτοια προσέλευση, λόγω της ώρας. Από αυτά τα λίγα που είδα πριν, μου έχουν κόψει τη διάθεση να πω κάποια πράγματα που ήθελα. Υπάρχει ένα άτομο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε, που δε θέλει να προχωρήσει όποια πρόταση κάνει καλό στον Άρη και δυστυχώς δεν πρέπει να παρασύρεται κανείς από τις καθημερινές λασπολογίες του εναντίον ανθρώπων κα υπολήψεων.
Είμαι στον Άρη από το 2003-04 και πιστεύω ότι μου δημιουργήθηκε ένα όραμα σε αυτή την ομάδα που προσπαθούσα να εκφράσω. Αυτό όραμα έγινε μεγαλύτερο βλέποντας ανθρώπους που έκαναν τη μεγαλύτερη εκστρατεία στον τελικό της Αθήνας. 30.000 άνθρωποι που πήγαν με ένα όραμα στην Αθήνα και γύρισαν πικραμένοι. Τέτοιο γεγονός δεν έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν κάτι περισσότερο και αξίζει να είστε κοντά σε αυτό που προσπαθεί να κάνει η ομάδα αυτή τη στιγμή.
Ο παράγοντας αδειοδότηση έχει δυσκολέψει τις ομάδες. Ο Άρης από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι μια καλύτερη ομάδα και θα μπορεί να διεκδικεί περισσότερα από όσα διεκδικούσε μέχρι τώρα. Σήμερα η Λίγκα με μια επιτροπή που αποτελείται από Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αποφάσισε, να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για να εκφράσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να ζητήσει ρυθμίσεις. Και αυτό για να μην λένε ορισμένοι πως όταν ο Άρης ζητάει ρυθμίσεις έχει αυτός το πρόβλημα. Καταλαβαίνετε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και ότι δύσκολα κάποιος βάζει χρήματα σήμερα σε μια ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που η διοίκηση έκανε αυτή τη προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και με τη δική σας εμπιστοσύνη και το δικό σας όραμα ο Άρης έχει μέλλον».

21:52: Ο Γιάννης Γρανούζης παρουσιάζει το έγγραφο με τη ρήτρα εμπιστευτικότητας για τη δεύτερη επενδυτική πρόταση για την ΠΑΕ.

21:50: Αναλυτικά, η ομιλία του Θανάση Αθανασιάδη, στην οποία μίλησε για το ντέρμπι της Τούμπας, αλλά και για το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ:
«Πριν αναφερθώ στα θέματα της ημερησίας διάταξης θα ήθελα να κάνω μία τοποθέτηση για τα όσα έγιναν στο τελευταίο παιχνίδι στη Τούμπα. Η ομάδα επέδειξε ένα αγωνιστικό σφρίγος, αντιπαρήλθε και εχθρικής διαιτησίας και έδειξε νότα αισιοδόξίας για τα πλέι οφ. Οι συνολικές εμφανίσεις στον 2ο γύρο έδειξε ότι εφικτός ο στόχος. Πρέπει να το πιστέψουμε όλοι και να δουλέψουμε καταβάλλοντας τη μμέγιστη προσπάθεια στον οικονομικό τομέα.
Στα θέματα που αφορούν την έκτακτη γ. σ..: Η πρωτοφανής οικονοική κρίση έφερε δυσβάσταχτες απώλειες. Υποδείχτηκαν από τον προηγούμενο προπονητή ποδοσφαιριστές που δεν έχουν θέση στο ρόστερ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει διαπραγμάτευση με τους καλύτερους όρους. Υπήρξαν προσθήκες με μακροσκελή συμβόλαια, που δεν πετύχαμε τη λύση τους.
Αναμένεται απώλεια 530.000 από τα προΰπολογισθέντα έσοδα. Πρέπει να προσθέσουμε την απώλεια του ΟΠΑΠ, που είναι γύρω στις 500.000.
Αν υπολογίσουμε τις εισπράξεις των εισιτηρίων, πιάνουμε ένα νούμερο της τάξης των 600.000 ευρώ. Υπήρξε μείωση στα διαρκείας σε ποσοστό 30%, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 500.000 ευρώ. Το κομμάτι των χορηγιών πήγε καλά, αλλά υπάρχει υστέρηση 300.000 και δεν έχουν εισπραχθεί 700.000 ευρώ.
Σύνολο, 3 εκατομμύρια ευρώ αθροιστικές απώλειες. Ως ένα σημείο δικαιολογέιται η πρόβλεψη ανοίγματος.
Δαπάνες για άμεση καταβολή προς την εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ανέρχονται σε ποσό 1.800.000 σε διάστημα 6 μηνών. Στο διάστημα 1 Ιουλίου 2009 – 31 Δεκεμβρίου 2011 πληρώθηκε ένα ποσό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ και αυτό συμπεριλαμβάνει και παρελθούσες χρήσεις.
Επιδιώκοντας πάντοτε ανταγωνιστικούς στόχους όπως επιβάλλει η ιστορία της ομάδας, υπήρχε η πρόβλεψη και ήταν αδύνατο να προβλεφθεί ενόψει και της αδειοδότησης. Αναφέρθηκα και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, θέλοντας να αναδείξουμε το πρόβλημα οικονομικής στενότητας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενόψει αδειοδότησης, η οποία είναι το Α και το Ω.
Απαιτείται έως τις 31 Μαρτίου η τακτοποίηση εκρεμμοτήτων, διακανονισμών οφειλών σε ποδοσφαιρστές, προπονητές και τρίτους.
Έοπχυμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες επίδικες υποθέσεις, ώστε να επηρεάσουν κατά το λιγότερο δυνατό στις απαιτήσεις. Δεν θα ήταν δόκιμο να αναφερθούν νούμερα, για λόγους ανταγωνισμού. Φέτος αναμένεται περίπλοκη σε σχέση με πέρυσι και να μπει στο μικροσκόπιο όλων των ενδιαφερομένων.
Από το 100% των συνολικών οφειλών των ομάδων, ο Άρης οφείλει ποσοστό 4,61% βάσει έκθεσης που έχει γίνει από την Direction Business Support για λογαριασμό της Λίγκας.
Μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η εισροή φρέσκου χρήματος στην ΠΑΕ.
Κάναμε μία προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αξιοποιώντας τη δυναμική του Άρη, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε δύο προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση είναι: Πιθανή αγορά της ομάδας στις 27 Φεβρουαρίου 2012. Η διαπραγμάτευση καλύπτεται από την ανάλογη ποινική ρήτρα. Εϊχαμε την έγκριση από το δ. σ. της Λέσχης για να κάνουμε τις συζητήσεις. Κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Η δεύτερη πρόταση είναι:

Έγιναν αλλεπάλληλες επαφές και ταξίδια από μένα, τον κ. Ορφανίδη και τον κ. Κόντη, με επενδυτικό όμιλο που εξέφρασε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που υπάρχει. Η τοποθέτηση χρημάτων προϋποθέτει ότι ο χρηματοδότης δεν θα συμβληθεί με την ΠΑΕ, αλλά με τους εκπροσώπους της. Μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη εχέγγυα με οποιοδήποτε τρόπο επιστροφής των χρημάτων.
Για την πραγματοποίηση της συνεργασίας δεν θα συμβληθεί η ΠΑΕ απευθείας. Είναι ένα προσωπικό ρίσκο των μελών του δ. σ. της ΠΑΕ. Αφορά στην ανάληψη του μάνατζμεντ για τα επόμενα τρία χρόνια από σήμερα.

Διασφάλιση του τρόπου επένδυσης ώστε να μην χαθούν τα χρήματα: Εφόσο υπάρξει η έγκριση άμεσα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για την αδειοδότηση και την αξιοποίηση των χρημάτων. Υπάρχει προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση αυτού του ποσού, ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος εξυγίανσης.
Εάν αυτό επιτευχθεί και το επιθυμεί το σώμα της Λέσχης, θα μπορούσε να συζητηθεί εξολοκλήρου η αγορά του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ.
Εϊναι μία πρόταση η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή ‘κουμπώνει’ στις απαιτήσεις της ομάδας και των καιρών, διασφαλίζει την εξέλιξη της ομάδας και βάζει υποθήκη για καλύτερο μέλλον.
Ο κόσμος με αγωνία θα αναρωτιέται για την ταυτότητα της εταιρίας, αλλά αυτή καλύπτεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας. Τα μέλη της ΠΑΕ δεσμεύονται απέναντί σας. Μας ξέρετε και σας ξέρουμε.
Είναι αναγκαία η συσπείρωση. Δεν είναι δίλημμα, δεν έχουν ιδιοτελή κίνητρα και είναι αναγκαιότητα και προοπτική για το μέλλον».

21:38: Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάνει μια οικονομική αποτίμηση της χρονιάς.

21:31: Διακοπή για να εκτονωθεί η ένταση, που εξακολουθεί να υπάρχει στην αίθουσα. Ο κ. Αθανασιάδης θα αρχίσει να μιλάει σε λίγο…

21:28: Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης…

21:26: Ένταση στην αίθουσα, μετά την προτροπή του Ισαάκ Ξανθόπουλου να επισπευστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει κατά της Λέσχης. Αποδοκιμασίες και φωνές στην αίθουσα. Προσωρινή διακοπή, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

21:23: Η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη:
«Ευτυχώς για περισσότερους από μας και δυστυχώς για λίγους από μας, μεγαλύτερος κριτής είναι η καταγραφή της μνήμης του καθένα. Με μεγάλη μου λύπη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διαπιστώνω τα προαναφερθέντα από τους συναδέλφους. Μια προσπάθεια λοιδορίας και ακύρωση της προσπάθειας της Λέσχης. Σήμερα ο Άρης, η Λέσχη ή Κοινωνία Μελών Άρη, περνάει μεγάλες εξετάσεις. Δυστυχώς αν κάποιος αποτύχει σε αυτές τις εξετάσεις, αποτυγχάνουμε όλοι. Δεν δέχομαι η σημερινή συνέλευση να αποτύχει από ανθρώπους που τον καιρό που μεσουρανούσανε η μόνη χρησιμοτητα ήταν να χειροκροτήσουμε την απόκτηση του Βλοντάρτσικ!
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε για αόρατα φαντάσματα και όχι με υπαρκτά πρόσωπα. Εμένα με αποκαλούν στον αέρα ‘καρατέκα’ και άλλα προσωνύμια που δεν χαρακτηρίζουν την ταυτότητά μου. Αυτό που προέχει είναι να περάσουμε τις εξετάσεις. Αν κάποιοι δεν θέλουν, είναι στην κρίση όλων».

21:22: Θερμό χειροκρότημα από όλα τα μέλη στον αντιπρόεδρο της Λέσχης και Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στον οποίο ο κ. Γρανούζης ευχήθηκε από το βήμα καλή επιτυχία στους μεγάλους αγωνιστικούς στόχους που έχει για φέτος, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

21:16: Αυτή την ώρα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Φϊλων Άρη τοποθετούνται σχετικά με θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και έχουν προκαλέσει καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης του φορέα. Το λόγο έχουν ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος ανάπτυξης, Γιώργος Μποτζώρης.

21:10: Σε λίγο θα αναλυθεί και το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Άρης, οι προϋποθέσεις και ο ρόλος Λέσχης Φίλων Άρη.

21:07: Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη έχουν προχωρήσει… Μετά την ψήφιση νέου ονόματος της Λέσχης, την ανάλυση της κατάστασης στην ΚΑΕ, τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, τον έλεγχο οικονομικών πεπραγμένων της ΠΑΕ από την Λέσχη, τώρα αναλύεται ο ρόλος της Λέσχης Φίλων Άρη.

20:55: Τώρα πήρε το λόγο ο Γιώργος Μποτζώρης, που μίλησε για τη σύμβαση εκχώρησης του χρέους του Γιάννη Ζαχουδάνη από την ΠΑΕ στη Λέσχη:
«Θα ακούσατε για την σύμβαση εκχώρησης μιας οφειλής 2.500.000 ευρώ. Είναι μία απαίτηση της ΠΑΕ Άρης από τον Γιάννη Ζαχουδάνη και δημιουργούσε πρόβλημα στον ισολογισμό της ΠΑΕ, ακόμα και στην αδειοδότηση. Λύση μπορούσε να δώσει μόνο η Λέσχη Φίλων Άρη, που να είναι νομικά αποδεκτή και να μη δημιουργεί προβλήματα. Η Λέσχη πήρε την ευθύνη αποπληρωμής. Για κάθε έτος και τα επόμενα 20 χρόνια, θα πρέπει να καταβάλλει δόσεις των 120.000 ευρώ. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη δικαστική μάχη.
Το ένα ενδεχόμενο είναι να κερδηθεί το δικαστήριο. Το ποινικό σκέλος εκδικάζεται σύντομα. Ο κ. Ζαχουδάνης γνωρίζουμε που διαμένει, το ποσό αυτό το καρπωνόμαστε εμείς και καταβάλλουμε τις δόσεις.
Η δεύτερη περίπτωση είναι να χαθεί το δικαστήριο. Σύμφωνα με τη σύμβαση εκχώρησης η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει όλο το ποσό πίσω στη Λέσχη ανάλογα με τα πόσα έχουμε καταβάλει και εκ νέου να καταβληθεί προς την ΠΑΕ με τη μορφή οικονομικής εισφοράς. Μέχρι το σημείο που δεν θα τελεσιδικήσει το θέμα.
Αν κερδιθεί η δίκη θα επιστραφούν τα χρήματα προς την ΠΑΕ με την μορφή συνεισφοράς με τη μορφή των μετοχών.
Σε κάθε περίπτωση είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση.
Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να μεταβληθεί υπέρ της ΠΑΕ η σύμβαση, θα πρέπει να συναποφασίσουμε αν θα μείνουμε στην απαίτηση αυτή ή θα λειτουργήσουμε με συμφέρον της ΠΑΕ να κρατήσει το ποσό. Αν οποιαδήποτε στιγμή συμβεί αυτό, τότε θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί».

20:52: Ώρα να μιλήσει για την ΠΑΕ ο πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Γρανούζης:
«Όλοι έχουμε δει όσα δημοσιοποιούνται για το ρόλο της Λέσχης. Θα ήθελα να οριοθετήσετε εσείς ποιος ο ρόλος της Λέσχης, σε ποιον λογοδοτεί η ΠΑΕ Άρης. Η διοίκηση της ΠΑΕ εκλέγεται από το λαό και δεν διορίζεται από τη Λέσχη. Ποιος διαμορφώνει τον προϋπολογισμό; Πόσο εύκολο είναι για έναν φορέα να έχει την ευθύνη δημοσιοποίησης, 35 ημέρες πριν την αδειοδότηση της ομάδας; Είναι ευαίσθητο στοιχείο, όταν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Εκλέγουμε όλοι μαζί ένα δ. σ. στην ΠΑΕ Άρης και του δίνουμε τη δυνατότητα να διοικήσει. Εκλέγουμε μία Λέσχη και της δίνουμε την εντολή να ελέγχει και όχι να κρίνει. Αυτό το μοντέλο διοίκησης που δεν έχει προηγούμενο αλλά και παρόμοιό της πουθενά στον κόσμο. Θέλουμε η διοίκηση της Λέσχης να διοικεί την ΠΑΕ και η ΠΑΕ να κάνει τη δουλειά της ανεξάρτητα με τα πρόσωπα που θα βρίσκονται σε αυτήν.
Ακούσαμε για συμμετοχή του δ. σ. της Λέσχης σε συζητήσεις. Να ξέρετε ότι ποτέ δεν πέρασε καμία πρόταση από το παράθυρο, χωρίς την έγκριση της Λέσχης. Ζητούμε διαφάνεια, για να έχετε εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη άποψη».

20:40: Αλλαγή θέματος… Στο βήμα ανέβηκε ο υπεύθυνος οικονομικών της Λέσχης, Κυριάκος Χαμουζάς, αποκαλύπτοντας σοκαριστικά νούμερα για την οικονομική κρίση μέσα στην ΠΑΕ:
«Τα έσοδα της ΠΑΕ έχουν μειωθεί φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 50%.
Η ζημιά, σε περίπτωση που η ομάδα δεν βγει στα πλέι οφ, θα ανέλθει σε 5,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που μπει στα πλέι οφ, τα προβλεπόμενα έσοδα θα ανέβουν κατά 700.000 ευρώ.
Τα φετινά έξοδα της ΠΑΕ ανέρχονται σε 13.000.000 ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 7.000.000 αφορούν σε συμβόλαια παικτών και τα 6.000.000 σε οφειλές προς εφορία κυρίως και σε λειτουργικά έξοδα.
Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τα συνολικά έσοδα της σεζόν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ανέλθουν στα 7,5 εκατ. ευρώ μάξιμουμ, ενώ πέρσι ήταν 15.099.000 ευρώ. Μόνο με παραχώρηση ποδοσφαιριστή θα μπορούσαν τα έσοδα να αυξηθούν».

20:34: Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, που επισήμανε τα εξής:
«Από την ημέρα που ζήτησα την έκτακτη γ. σ. μέχρι προχθές, κατέληξαν οι μέτοχοι σε μία ανακοίνωση που σας διάβασε ο πρόεδρος. Επειδή ‘άνοιξε’ η συζήτηση, θα είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω για το μπάσκετ και με μεγάλη αγωνία θα τοποθετηθώ σε αυτό για πράγματα που όπως πειράζουν εμένα, πειράζουν και εσάς. Όλοι μας είμαστε το ίδιο περήφανοι ως Αρειανοί. Δεν μπορούμε να αφήνουμε στον άερα πληροφορίες κι απόψεις που θίγουν συνειδήσεις, για ένα τμήμα τπου φέρνει επιτυχίες.
Έχει ακουστεί ότι τα χρέη του Άρη είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και άλλοι λένε παρπάνω. Εγώ γνωρίζω ότι στις αθλητικές ΑΕ υπάροχυν ανοίγματα προς το δημόσιο, προς παίκτες, προπονητές και προμηθευτές.
Οι τελευταίοι είναι συνεργάτες άμεσοι της εταιρείας. Αυτοί διατηρούν μία διαφορετική σχέση με την ομάδα. Το δημόσιο ποτέ δεν είναι κρυφό σε καμία εταιρία. Παρόλο που έχω αναφερθεί σε αυτό το κομμάτι, έχει αποτελέσμα να επηρεάζει ανθρώπους το ότι ο Άρης χρωστάει ένα… τρελό ποσό.
Το ποσό που χρωστάει μετά την καταβολή των 347.000 και το οποίο ήταν 2.180.000 ευρώ, καταφέραμε με τη νομική υπηρεσία και τους οικονομολόγους που έχουμε, εκμεταλλευτήκαμε διατάξεις και το κατεβάσαμε στο 1.600.000 ευρώ. Ο Άρης χρωστάει 1.200.000 στο κράτος και ήρθε από το Υπουργείο η πρώτη ειδοποίηση για τον διακανονισμό του χρέους.
Είναι το χρέος της Άρης ΚΑΕ από το 2003 μέχρι σήμερα και μπορεί να διαιρεθεί κατά τα χρόνια και είναι καταγεγραμμένο.
Οι δόσεις στις οποίες θεωρούμε ότι θα καταλήξουμε, γιατί υπάρχει θέμα και στο ποδόσφαιρο, θα είναι 48.
Για το πώς έχει δημιουργηθεί το θέμα και η παραπληροφόρηση, είναι αδιανόητο.
Ένα θέμα το οποίο ακούγεται πολύ, είναι ότι ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει προσφυγές. Έχει, όντως. Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την κριση. Γιατί δεν μπόρεσε να τις καλύψει, θα χρειαστεί μία άλλη γ. σ. για να το πούμε. Υπάρχει αυτό το χρέος και με τις 48 δόσεις και ίσως φτάσουν στις 70 ή στις 120 μπορεί να καλυφθεί.
Θα περιμένω με αγωνία να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες των μετόχων με τη συνεργασία Λέσχης και ΑΣ και εύχομαι να καρποφορήσουν. Το μυαλό μου πάει πίσω στην ειδική εκκαθάριση και αν δεν βρισκόταν 7-8 άνθρωποι να δώσουν όραμα, όλες οι κινήσεις του απλού κόσμου θα πήγαιναν χαμένες. Περιμένω με αγωνία και είμαι ένας από αυτούς που έχει ποινική ευθύνη, γιατί υπέγραφα για λογαριασμό της ΚΑΕ».

20:22: «Mε την επιστροφή του Θανάση Τζεβελέκη στην Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με τους ενδιαφερόμενους για την ΚΑΕ», τόνισε ο Γιάννης Γρανούζης.

20:18: Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Θωμάς Γιαννόπουλος, διευκρινίζει:
«Ουσιαστικά το μπάσκετ φιλοξενείται στη σημερινή διαδικασία. Εμείς ως Λέσχη δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα σε αυτό το θέμα. Υπάρχει απλά ενημέρωση. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να αποφασίσουμε τι θα γίνει στο μπάσκετ, ούτε για να μπούμε στη μετοχική σύνθεση. Υπήρξε μια ενημέρωση, προκειμένου κι εσείς τα μέλη της Λέσχης να ενημερωθείτε για την κατάσταση στο διοικητικό».

20:14: Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο πρώην εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης στο δ. σ. της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης:
«Η ΚΑΕ Άρης βρίσκεται σε μια δύσκολη και οριακή κατάσταση. Πρέπει με σοβαρόιτητα να τη δούμε και να οδηγηθούμε στη σωστή κατεύθυνση για τη λυση στο πρόβλημα που υπάρχει. Η πρόταση του κ. Εμμανουηλίδη είναι περίπου αυτό που συζητήσαμε και στην πρόσφατη συνέλευση που είχαμε. Μια δημιουργία μιας λέσχης φίλων μπάσκετ του Άρη.
Να δημιουργηθεί μία επιτροπή, που πρέπει να εμπλουτιστεί όμως, και τις επόμενες μέρες θα γίνονταν οι επαφές με 30-40 άτομα που θα έπαιρναν τις μετοχές και όριζαν τη διοίκηση της ΚΑΕ. Εννοείται ότι η νέα διοίκηση θα είναι μέσω του πρωτοδικείου γιατί κανείς δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να αναλάβει από πίσω του τις ποινικές ευθύνες που θα προκύπτουν από τα παλιά χρέη. Η νέα διοίκηση όμως είναι υποχρεωμένη να καλύψει τα χρέη προς το δημόσιο και ελπίζουμε να διακανονιστούν με το σωστό τρόπο, καθώς θα αναλάβει και την ευθύνη που έχει η ΚΑΕ σε τρίτους, οι οποίες είναι αρκετές. Διαφορετικά η ομάδα θα έχει πρόβλημα εάν δεν εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις.
Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η ιδέα. Δεν ξέρω αν θα ευοδωθεί, αλλά θα πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεννοηθούμε, να δούμε το πρόβλημα που υπάρχει στην ΚΑΕ που μας έχει κάνει περήφανους τόσα χρόνια και πιστεύω ότι μπορεί να δώσει όραμα στον Αρειανό και επιτυχίες. Μπορεί η ομάδα να βγει μπροστά, αρκεί η νέα διοίκηση και όσοι θελήσουν να βοηθήσουν, να πουν στον κόσμο την αλήθεια και να βάζουν στόχους και οικονομικούς και αγωνιστικούς. Όλοι μαζί, οι νέοι μέτοχοι του Άρη και ο κόσμος να βάζουμε μαζί τους αγωνιστικούς στόχους.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πράγματα για το πώς έφτασε εδώ η εταιρία αλλά δεν έχει ουσία. Προέχει να συσπειρωθούμε, ο ΑΣ να ενώσει τους Αρειανούς ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα. Να αφήσουμε τους εγωισμούς και τις αντιπαραθέσεις και να δούμε ποια είναι αυτά που μας ενώνουν. Ας μη γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό το τμήμα, που μας έχει δώσει 21 τίτλους».

20:12: Κοινοποιείται η ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την προχθεσινή συνάντησή τους οι μέτοχοι της ΚΑΕ, οι εκπρόσωποι της Λέσχης και οι εκπρόσωποι του ΑΣ Άρης:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 20/02/2012, στα γραφεία της Λέσχης Φίλων Άρη, συνεδρίασαν από κοινού:

1) Οι μέτοχοι της ΚΑΕ ΑΡΗΣ
2) Εκπρόσωποι της Λέσχης Φίλων ΆΡΗ
3) Εκπρόσωποι του Α.Σ. ΑΡΗ

Αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης η κατάσταση στην ΚΑΕ και η διερεύνηση τρόπου επίλυσης των προβλημάτων που την ταλανίζουν.

Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α) Επιβεβαιώθηκε η οριστική αδυναμία των παλαιών μετόχων να στηρίξουν
οικονομικά την ΚΑΕ ΑΡΗΣ λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και γιατί
θεωρούν ότι ο κύκλος τους έκλεισε.

β) Επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ όπως και στο σύνολο του
Ελληνικού μπάσκετ είναι σε οριακό σημείο και πως αν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες
τώρα τον Μάιο θα βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

γ) Υπήρξε ομόφωνη παραδοχή ότι η μόνη λύση είναι η δημιουργία μιας πλατιάς
κίνησης φίλων μπάσκετ. Ο ιδρυτικός πυρήνας αυτής της κίνησης θα είναι οι
παλαιοί μέτοχοι και ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας 60-70 ατόμων που
θα μπορούν από κοινού να σηκώσουν το βάρος της ΚΑΕ από εδώ και πέρα.

δ) Η κίνηση αυτή θα έχει ως στόχο:
1) την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

2) την διοικητική αναδιάρθρωση της ΚΑΕ, με δεδομένη και την απόφαση του κου. Δαμιανίδη Γιάννη να αποχωρήσει από την Προεδρία μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

ε) Για την επιτυχία του σκοπού αυτού, έγινε πρόταση στον πρώην Πρόεδρο της ΚΑΕ,
κου. Θανάση Τζεβελέκη να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Ο πρώην Πρόεδρος, όπως ήταν φυσικό αποδέχθηκε την πρόταση και προτάθηκε η
δημιουργία μιας επιτροπής που θα αναλάβει την υλοποίηση αυτού του
εγχειρήματος.
Η επιτροπή αποτελείται από τους:

Τζεβελέκη Θανάση
Γρανούζη Γιάννη
Αρβανίτη Λευτέρη
Γεωργούλη Τάκη
Ράσογλου Πέτρο

στ) Η παραπάνω επιτροπή θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε εξειδίκευση των
βημάτων που πρέπει να γίνουν ώστε η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από το
σύνολο της Αρειανής οικογένειας.

ζ) Τόσο η ΚΑΕ ΑΡΗΣ όσο και η Λέσχη Φίλων Άρη αλλά και ο Α.Σ. ΑΡΗΣ,
υπογράμμισαν τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά των παλαιών μετόχων
καθώς και την ικανοποίηση τους που συνεχίζουν να παραμένουν στην 1η γραμμή
των αγώνων του συλλόγου.

Τέλος, η κοινή συνεδρίαση εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Λέσχης Φίλων ΆΡΗ να διαβάσει την παραπάνω ανακοίνωση στην Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε όλοι οι φίλοι του ΆΡΗ να γίνουν κοινωνοί της νέας προσπάθειας και όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε το αύριο του Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ.

ΚΑΕ ΑΡΗΣ
Α.Σ. ΑΡΗΣ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ»

20:03: Παίρνει το λόγο ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
«Το να βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις μετοχές, αλλά η Λέσχη να μη θέλει να εκλέξει μετόχους – αμετόχους, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί σε κάτι. Αυτό που ψάχνουμε είναι λύση στο διοικητικό και αυτό μπορεί να το δώσει η συμμετοχή κάποιων ανθρώπων. Εμείς όμως βλέπουμε συνεχείς παραιτήσεις από το δ. σ. της ΚΑΕ, οι μέτοχοι συνεχίζουν να επωμίζονται βάρη και παράλληλα να ζητάμε να εξουσιοδοτηθεί Λέσχη ενώ τα χρέη παραμένουν».

19:54: Ανεβαίνει στο βήμα το πρώην μέλος του δ. σ. της ΚΑΕ, Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Το έναυσμα για να μιλήσω μου το έδωσε ο κ. Τζεβελέκης, που είχε πει ότι θέλει να χαρίσει τις μετοχές του στη Λέσχη. Αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε, γιατί δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε.
Η Λέσχη πέρα από τη μεσολάβηση που έκανε, παρουσίασε αυτή την πρόταση, που δεν λύνει το πρόβλημα. Κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει.
Η Λέσχη ιδρύθηκε για ένα πράγμα, να κάνει εκλογές και να αναδεικνύει διοικητικά συμβούλια. Προτείνω να εξουσιοδοτήσουν το δ. σ. οι μέτοχοι ώστε να διεξαχθούν εκλογές στην ΚΑΕ, όπως στην ΠΑΕ. Υπάρχει η δυνατότητα οι μέτοχοι της ΚΑΕ να εξουσιοδοτήσουν. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα να γίνουν εκλογές και παρουσιαστούν υποψήφια διοικητικά σχήματα. Να ανοίξουμε τον δρόμο για όποιες δυνάμεις υπάρχουν να διεκδικήσουν το χρίσμα.
Η Λέσχη εκλέγει το σχήμα και πάμε στο Πρωτοδικείο, ώστε αυτό το σχήμα να μην το βαραίνουν χρέη παλαιότερων χρήσεων.
Προτείνω την ίδρυση μίας Λέσχης Φίλων Μπάσκετ, που θα δώσει μία νέα δυναμική. Θα μπορούμε να έχουμε έτοιμο ένα νέο φορέα.
Όλο αυτό είναι υπό την αίρεση των μετόχων. Αν δεν συνηγορήσουν, τότε δε μπορεί να γίνει κάτι. Να παραχωρήσουν την εξουσιοδότηση στη νυν διοίκηση, ώστε να διεξαχθούν εκλογές».

19:50: Ανεβαίνει στο βήμα το μέλος Ισαάκ Ξανθόπουλος, που είχε καταθέσει αγωγή κατά της Λέσχης.

19:47: Το λόγο παίρνει τώρα ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, για να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ΚΑΕ:
«Το οικονομικό είναι το βασικό πρόβλημα και κατ’ επέκταση το διοικητικό αφού με δήλωση του κ. Δαμιανίδη να αποχωρήσει θα πρέπει να υπάρξει διάδοχη κατάσταση που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει τα θέματα της ΚΑΕ.
Κληθήκαμε κι εμείς ως κάτοχοι ποσοστού μετοχών να βοηθήσουμε και πήραμε αποφάσεις να υπάρξει λύση στο διοικητικό. Εφόσον ο κύκλος των μετόχων που κατέχουν το 90% έχει κλείσει, καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να παρθούν λύσεις στο οικονομικό και το διοικητικό. Ο κόσμος μπορεί να στηρίξει μόνο την ομάδα, με τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες.
Χρειάζεται συσπείρωση, επαφές και βοήθεια από ανθρώπους της Αρειανής οικογένειας. Ο κ. Τζεβελέκης με τον κ. Αρβανίτη θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες επαφές, προκειμένου να υπάρξει βιωσιμότητα στην ΚΑΕ».

19:44: Ο Γιάννης Γρανούζης εξηγεί τις επαφές που είχε ο κ. Αρβανίτης για το θέμα της ΚΑΕ, εξηγώντας ότι στη συνάντηση που είχαν οι μέτοχοι ξεκαθάρισαν ότι αναλαμβάνουν να πληρώσουν ένα δάνειο που εκκρεμούσε, ελαφρύνοντας την ΚΑΕ κατά ένα σημαντικό πόσο. Το ποσο αυτό είναι περίπου 250.000 – 260.000 ευρώ.
Και συνεχίζει: «Στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας 5-60 ατόμων, που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της ΚΑΕ. Θα υπάρξει διοικητική αναδιάρθρωση στην ΚΑΕ και με δεδομένη την επιθυμία του κ. Δαμιανίδη να αποχωρήσει από την προεδρία, ο κ. Τζεβελέκης αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει την προεδρία και θα προχωρήσει άμεσα σε επαφές και σύντομα θα ανακοινωθούν τα μέλη της επιτροπής».

19:41: 680 μέλη ανανέωσαν τις συνδρομές τους, όπως ανέφερε ο Γιάννης Γρανούζης.

19:38: Διάλειμμα λίγων λεπτών, προκειμένου να αποχωρήσουν από την αίθουσα τα ραδιόφωνα και οι κάμερες.

19:33: Ξεκίνησε η συζήτηση για το διοικητικό πρόβλημα της ΚΑΕ Άρης…

19:31: Και το νέο όνομα αυτής… «Κοινωνία Μελών Άρη»! Στα πρότυπα του αγγλόφωνου «Aris Members Society», η Λέσχη αποκτά από σήμερα νέα ονομασία!

19:30: Αρχίζει η διαδικασία για τα τρία ονόματα που έχει προτείνει το δ. σ. της Λέσχης…

19:28: Κι άλλη πρόταση για πιθανή ονομασία: «Όραμα Φίλων Άρη».

19:25: Ο Γιάννης Γρανούζης τονίζει ότι «το δ. σ. έχει προκρίνει τρία ονόματα: ‘Κοινωνία Μελών Άρη’, ‘Κοινωνία Μετόχων Άρη’ και ‘Λέσχη Μετόχων Άρη’. Εάν συμφωνείτε, να ψηφίσουμε επ’ αυτών, για να μην ψηφίσουμε 31 φορές και καθυστερήσει η διαδικασία».

19:22: Υπάρχει και μια 32η πρόταση, που μόλις κατατέθηκε προφορικά: «Φιλική Εταιρεία Άρη».

19:20: Ξεκινά η συζήτηση για την αλλαγή της ονομασίας της Λέσχης, με εισηγητή τον Γιώργο Μποτζώρη. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί – προταθεί 31 ονομασίες, μεταξύ των οποίων θα γίνει η επιλογή.
Η αλλαγή της ονομασίας κρίθηκε σκόπιμη, δεδομένου ότι οι σύνδεσμοι φιλάθλων θα μετονομαστούν σε «λέσχες», με απόφαση της Πολιτείας. Με τη μετονομασία, θα αποφεύγεται η σύγχυση μεταξύ Λέσχη και συνδέσμων, από εδώ και πέρα.

19:17: Το προεδρείο του γ. σ. δέχεται την εισήγηση του Θωμά Γιαννόπουλου. Επικρατεί ένταση στην αίθουσα αυτή την στιγμή, με φωνές και αντεγκλήσεις…

19:14: Το λόγο έχει πάρει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Θωμάς Γιαννόπουλος, ο οποίος δίνει διευκρινίσεις αναφορικά με την επιστολή της ένωσης προσώπων «Άρης – Ενότητα». Ο κ. Γιαννόπουλος ζητά «να απορριφθεί η επιστολή, ως αόριστη και ως νόμω και ουσία αβάσιμη. Αν θεωρούν ότι η σημερινή γενική συνέλευση είναι άκυρη, να καταθέσουν αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου».

19:12: Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της γ. σ. θα είναι η αλλαγή της ονομασίας της Λέσχης Φίλων Άρη.

19:10: Πρόεδρος της συνέλευσης ψηφίστηκε ομόφωνα ο κ. Μπαλάφας, ο οποίος απευθύνει χαιρετισμό.

19:08: Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Λέσχης εξήγησε το λόγο που η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στη διαδικασία μηχανογράφησης των εγγραφών των μελών.

19:05: ΕΞεκινά η γενική συνέλευση! Ο κ. Γρανούζης έδωσε την σχετική εντολή, μετά την επίτευξη της επιθυμητής απαρτίας.

18:56: Σε πέντε λεπτά θα ξεκινήσει η γενική συνέλευση, όπως είπε μόλις τώρα ο Γιάννης Γρανούζης. Στην αίθουσα βρίσκεται το 56% των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών της Λέσχης και θα υπάρξει μία ακόμη μικρή καθυστέρηση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ύπαρξη απαρτίας και η εγκυρότητα της γενικής συνέλευσης.
Αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία είναι οριακή. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να γίνει δεκτή από ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του συνόλου των μελών, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη.

18:55: Δείτε το φωτορεπορτάζ από τη γενική συνέλευση της Λέσχης, το οποίο θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

18:50: Πάνω από 2.000 μέλη έχουν κατακλύσει το χώρο της γενικής συνέλευσης και η προσέλευση συνεχίζεται. Πλέον ο χρόνος κυλά αντίστροφα για να ξεκινήσουν η διαδικασίες.

18:32: Παρών εδώ και λίγα λεπτά είναι στο Βελλίδειο και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης.

18:30: Περίπου 1.000 μέλη της Λέσχης βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, η οποία έχει γεμίσει πλήρως. Για το λόγο αυτό, ο Γιάννης Γρανούζης έδωσε εντολή να ανοίξει και το διπλανό τμήμα της αίθουσας, έτσι ώστε να χωρέσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Βελλίδειο.

18:25: Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα παρουσιαστούν τελικά δύο προτάσεις, από ισάριθμες εταιρείες υποψήφιες να εμπλακούν στην ΠΑΕ Άρης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μια από τις δύο προτάσεις είναι ήδη προχωρημένη, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση άμεση χρηματοδότηση στην ΠΑΕ στο ύψος των 2.000.000 ευρώ!

18:22: Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, οι εργασίες της γενικής συνέλευσης αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 19:00.

18:21: Έχει ανέβει στο πάνελ ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννης Γρανούζης, πλαισιωμένος από τους Θωμά Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Γιώργο Μποτζώρη και Κυριάκο Χαμουζά.

18.20: Περισσότερο από το 60% της αίθουσας έχει γεμίσει, ήδη στο πάνελ βρίσκονται μέλη του δ.σ. της Λέσχης. Μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

18:15: Έφτασε στο Βελλίδειο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης και αφού χαιρέτησε τον πρόεδρο του ΑΣ, Νίκο Παπαδόπουλο και το μέλος του ΑΣ, Λευτέρη Αρβανίτη κατευθύνθηκε στις πρώτες θέσεις της αίθουσας.

18:12: «Σημαντική η προσέλευση, χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη», δήλωσε ο Γιάννης Γρανούζης στο PRESSARIS, ενώ συνεχίζεται η είσοδος των μελών της Λέσχης στην αίθουσα.

18:10: Απόντες από το ξεκίνημα της διαδικασίας αναμένεται να είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Σαρρής και ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους «κίτρινους» στην κρίσιμη συνεδρίαση του δ. σ. της Σούπερ Λίγκας και πλέον ταξιδεύουν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

17:57: Αυτή τη στιγμή στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου βρίσκονται περίπου 200 μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη. Υπάρχει αρκετός κόσμος εκτός της αίθουσας, που διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για να μπορέσει να παρακολουθήσει την γενική συνέλευση. Αρκετοί είναι οι φίλαθλοι που ήρθαν σήμερα και εγγράφονται ως νέα μέλη της Λέσχης.

17:50: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, απόντες από την σημερινή γενική συνέλευση θα είναι ο Ντίμης Παπαϊωάννου, που απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης. Μάλιστα, για το θέμα της ΚΑΕ θα διαβαστεί το υπόμνημα που έχει αποστείλει στο δ. σ. της Λέσχης ο κ. Τζεβελέκης και αφορά την πρόταση για διοικητική λύση στην ΚΑΕ.

17:45: Παρών από αρκετά νωρίς στο Βελλίδειο είναι και ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Σταύρος Λαμπριάκος.

17:38: Φτάνει στο Βελλίδειο ο πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Γρανούζης.

17:30: Για τις 17:00 ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά κατά τα φαινόμενα θα αργήσει αρκετά η έναρξη των εργασιών, αφού ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται.

Φωτογραφίες από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο:
{gallery}siridis/lesxi_aris{/gallery}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top