“Νταμπλ” διαπλοκής! Σβήνουν πρόστιμα 38.000.000 ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη με φωτογραφική τροπολογία Τσακαλώτου!

“Νταμπλ” διαπλοκής με φόντο τις σχέσεις “πάθους” κυβέρνησης-χαλίφη! Η είδηση έκανε τον γύρο όλων των μέσων της χώρας και είναι πλέον ορατή δια… γυμνού οφθαλμού! Σβήνουν πρόστιμα στον Ιβάν Σαββίδη με φωτογραφική τροπολογία Τσακαλώτου! Του υπουργού θαμώνα της Τούμπας και συνομιλητή του επιχειρηματία που έκανε… ντου με όπλο στο γήπεδο!

Διαγράφονται πρόστιμα 38.000.000 ευρώ, σε μια στιγμή που ο απλός κόσμος υποφέρει, τα κρατικά ταμεία αναζητούν “ενέσεις” και φυσικά την ώρα που προκαλούνται τεράστιες απώλειες εσόδων! Μια φωτογραφική τροπολογία που έρχεται… άρον, άρον πριν από την διεξαγωγή εκλογών!

 Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Όπως αναφέρει το mononews.gr: “Με τροπολογία η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Κυβέρνηση προχωρά σε τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα. Με την τροπολογία αυτή, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, επιτρέπει πλέον τη διαγραφή του προστίμου 38 εκατ. ευρώ  της ΣΕΚΑΠ, πρώην εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη η οποία πουλήθηκε στην Japan Tobacco. Την επίμαχη υπουργική τροπολογία υπογράφουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 

Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ είχε επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ, μετά τη δέσμευση ενός λαθρεμπορικού πλοίου που ήταν φορτωμένο με τσιγάρα της. Το τελωνείο Ξάνθης είχε καταλογίσει το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ τον Ιανουάριο του 2015, το οποίο κλήθηκε να πληρώσει ο τότε ιδιοκτήτης της Ιβάν Σαββίδης, αν και το περιστατικό με το λαθρεμπορικό πλοίο είχε πραγματοποιηθεί πριν την εξαγορά της εταιρείας από αυτόν, το 2013. Στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε επιχειρήσει να φέρει ξανά παρόμοια τροπολογία, ωστόσο οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης οδήγησαν στην απόσυρσή της”.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ αναφέρονται επίσης τα εξής: “Τον Μάρτιο του 2018 η ΣΕΚΑΠ εξαγοράστηκε από την πολυεθνική καπνοβιομηχανία Japan Tobacco, έναντι του ποσού των 1,6 δισ. δολαρίων. Πέρα από την προηγούμενη τροπολογία, η κυβέρνηση πέρασε την τελευταία στιγμή και μια ακόμα ρύθμιση που αφορά τη διαγραφή  αναδρομικών προστίμων για συναποθήκευση πετρελαιοειδών. «Ορίζεται ρητά ότι δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ν. 3054/2002 για συναποθήκευση πετρελαιοειδών προϊόντων από περισσότερους κατόχους αδειών εμπορίας σε φορολογικές αποθήκες του άρ 63 του ν 2960/2001 η οποία έχει συντελεστεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν 4602/2019» αναφέρεται στην σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου. Και στις δύο τροπολογίες το Γενικό Λογιστήριο  αναφέρει πως προκαλούνται απώλειες εσόδων για το κράτος,  χωρίς όμως να προσδιορίζει το ύψος τους”.

To Top