Ξανά τελικό η Ατλέτικο, απέναντί της η Μπιλμπάο! (videos)

Απόντος του… Άρη από το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν βρήκε αντίπαλο να ανακόψει την πορεία της προς τον τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο θα είναι παρούσα για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια! Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν τη Βαλένθια και στη ρεβάνς (0-1) και έκλεισαν θέση για το Βουκουρέστι, όπου θα συγκρουστούν με την εντυπωσιακή Μπιλμπάο, που λύγισε στο φινάλε την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 3-1!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο φετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα είναι απλώς ισπανική υπόθεση, αλλά επιπλέον θα έχει πρωταγωνίστριες δύο ομάδες που έχουν σχεδόν ίδια χρώματα, αλλά και παρόμοιες ονομασίες… Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο κράτησαν ψηλά την σημαία της Πριμέρα Ντιβισιόν -μετά τον αποκλεισμό των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ- και θα συγκρουστούν μεταξύ τους στις 9 Μαΐου στο Βουκουρέστι.

Η προπέρσινη θριαμβεύτρια σφράγισε εύκολα το εισιτήριο στη Βαλένθια, αφού όχι μόνο υπερασπίστηκε το 4-2 του πρώτου αγώνα, αλλά επιπλέον ζευγάρωσε τις νίκες της, κερδίζοντας 0-1 με γκολ του Αντριάν στο 60′. Ωστόσο, έχασε τον Τιάγκο, που αποβλήθηκε στο 76′ και θα λείψει από τον τελικό.

Πολύ περισσότερο σασπένς είχε το άλλο ζευγάρι, αφού η Μπιλμπάο έφτασε στην εκπνοή στο σκορ πρόκρισης 3-1, ανατρέποντας την ήττα 2-1 της περασμένης εβδομάδας. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Σουσαέτα (16′), ο Φαν Βολφσβίνκελ έκανε το 1-1 για την Σπόρτινγκ (43′), αμέσως μετά ο Ιμπάι Γκόμεθ ξανάδωσε ο προβάδισμα στους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (45′), για να πει την τελευταία λέξη ο Φερνάντο Γιορέντε στο 88′, όταν όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση…

Τα στιγμιότυπα του Βαλένθια – Ατλέτικο 0-1:
{youtube}2CXhWCHs9-o|640|360|1{/youtube}

Το γκολ – πρόκριση του Γιορέντε στο παιχνίδι Μπιλμπάο – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-1:
{youtube}Kb69ouw8RsI|640|360|1{/youtube}

To Top