ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη, στο εδώλιο 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ

Αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δυο φίλων του στην πρωτοφανή οπαδική επίθεση στη Χαριλάου, την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν οι 12 oπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται ότι σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπανό και επιτέθηκαν στην παρέα ανυποψίαστων νεαρών. Η δίκη θα διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα και χθες διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Η Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για μία διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες.

Δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο. Θα καταθέσουν 26 μάρτυρες κατηγορίας και τουλάχιστον 15 υπεράσπισης. 180 είναι μόνον τα αναγνώστεα έγγραφα εκ των οποίων 40 αφορούν βιντεοληπτικό υλικό.

Κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, που κατέληξε ότι ο θάνατος του Άλκη προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από μαχαίρια στα πόδια και χτυπήματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία έλαβε αυστηρά μέτρα για τη μεγάλη δίκη. Η αίθουσα του δικαστηρίου φυλασσόταν ενώ κλειστή θα είναι μέχρι το μεσημέρι η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι, τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος, είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη, προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, ενώ, με την συνένωση της δικογραφίας με την υπόθεση εύρεσης όπλων στη λέσχη, από όπου ξεκίνησαν οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη και αποδόθηκαν όλα τα όπλα σε έναν κατηγορούμενο, θα αποδοθεί στους κατηγορούμενους το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι επίσης κακούργημα.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα» το ότι, παρά την άγρια δολοφονία του Άλκη και την σωρεία των αποδεικτικών στοιχείων, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

To Top