Επίσκεψη των Άγγλων σε Άουσβιτς και Μουσείο Σίντλερ

Η χθεσινή ημέρα δεν περιλάμβανε μόνο προπόνηση για την εθνική Αγγλίας, που βρίσκεται επί πολωνικού εδάφους για το Euro 2012. Αντιπροσωπείες των παικτών, συνοδευόμενες από το προπονητικό τιμ και διοικητικά στελέχη, πραγματοποίησαν επισκέψεις συγκίνησης και μνήμης στο Άουσβιτς και στο Μουσείο Σίντλερ.

Στο Άουσβιτς, εκεί όπου δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα χιλιάδες άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής και όχι, παραβρέθηκαν οι Γουέιν Ρούνεϊ, Άντι Κάρολ, Θίο Γουόλκοτ, Φιλ Γιαγκέλκα, Τζόε Χαρτ, Τζακ Μπάτλαντ και Λέιτον Μπέινς, συνοδευόμενοι από τον Ρόι Χότζσον, τον πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, αλλά και τον εβραϊκής καταγωγής πρώην τεχνικό της Τσέλσι, Αβράμ Γκραντ.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο γκρουπ παικτών, απαρτιζόμενο από τους Στίβεν Τζέραρντ, Τζον Τέρι, Σκοτ Πάρκερ, Γκλεν Τζόνσον, Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Τζόρνταν Χέντερσον, Ντάνι Ουέλμπεκ και Άσλεϊ Γιανγκ ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Σίντλερ, που είναι επίσης αφιερωμένο στις θηριωδίες των ναζιστών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις μνήμης των Άγγλων διεθνών, στο PremierLeague.gr

To Top