Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για όσες αποφάσεις έλαβε η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών.

Μεταξύ άλλων υπερψηφίστηκε η έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Super League 2 και του αγώνα που δίνουν οι ομάδες για να λάβουν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη φορολόγηση του στοιχήματος από την υφισταμένη ΚΥΑ.

Παράλληλα εγκρίθηκε η επιχορήγηση στις ΕΠΣ, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, αλλά και η ίδρυση γραφείου της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση:

“Η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Με 53 ψήφους υπέρ και ένα λευκό, αποφασίστηκε να προβλεφθεί καταστατικά πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όταν οι υποθέσεις που δικάζουν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και κρίνουν αποτελέσματα αγώνων ή επηρεάζουν τη βαθμολογία. Επίσης, κάθε δικαστική εκκρεμότητα θα κλείνει το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους.

-Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση γραφείου της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, που θα διεκπεραιώνει υποθέσεις που θα αφορούν τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή της δοθείσας επιχορήγησης των 30.000 ευρώ συνολικά σε κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

-Έπειτα από αίτημα της Super League 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ένα λευκό, μία αποχή) η έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των ομάδων της Super League 2 και ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ».

-Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη και να καταστεί δυνατή η εκδίκαση υποθέσεων και από πειθαρχικά όργανα που θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη”.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών

Από την επίσημη ιστοσελίδα της Κοινωνίας Μελών Άρη ανακοινώθηκαν αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην διάρκειας της τακτικής γενικής συνέλευσης του Φορέα, την 21η Ιουνίου.

Αναλυτικά:

1) Δεν εγκρίθηκε ο απολογισμός και δεν απαλλάχθηκαν των ευθυνών τους τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

2) Ορίσθηκαν τα μέλη της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ Σταύρος Λαμπριάκος, Αλέξανδρος Κατσιαούνης, Παναγιώτης Στεφανίδης, Αντώνιος Ζαμπέτας, ένας εκπρόσωπος του Α.Σ. «ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και ένας εκπρόσωπος που θα ορισθεί από το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, να αποτελέσουν τα μέλη της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

3) Η Εξελεγκτική Επιτροπή που θα εκλεγεί από τις εκλογές της 2ας Ιουλίου 2012 θα διενεργήσει οικονομικό έλεγχο για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ και θα υποβάλει το πόρισμά της στην επόμενη ΓΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ.

4) Μετά την παραίτηση των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. ορίσθηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ με σκοπό τη διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις εκλογές που ορίσθηκε να διενεργηθούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012. Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής είναι τα μέλη του Σωματείου: Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (Πρόεδρος), Μάκης Καργιώτης (Αντιπρόεδρος), Χρήστος Κώτσης (Μέλος), Ευαγγελία Μπακόλα (Γραμματέας) και Ελεάννα Ιωαννίδου (Μέλος).

To Top