ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι Ρουμάνοι αναζητούν τον… εξαφανισμένο από το 2013, Χουάν Κάρλος Τόχα! Oι φήμες στην Κολομβία… (video-photos)

Ο Τζίτζι Μπεκάλι είναι μία ιδιαίτερη μορφή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα ΜΜΕ με τις ατάκες, αλλά και τα κατορθώματά του. Για πολλούς ένας πρόεδρος-φόβητρο…

Στην Ρουμανία, υπάρχει ένα σχετικό αφιέρωμα στον Χουάν Κάρλος Τόχα. Tον Κολομβιανό μέσο για τον οποίο ο Μπεκάλι ξόδεψε το 2008 τα περισσότερα χρήματα όσο είναι ιδιοκτήτης της Στεάουα, σχεδόν 1.5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την ομάδα του MLS, Ντάλας. Φυσικά, ο Τόχα έχει φορέσει και την φανέλα του Άρη για δύο σεζόν (50 συμμετοχές, 1 γκολ), ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013, στα 28 του χρόνια.

Με αφορμή αυτή την σύνδεση, οι Ρουμάνοι… αναζητούν τον Τόχα! Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

“O Τόχα θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Κολομβίας. Στην U20 ήταν συμπαίκτης με παίκτες, όπως ο Φαλκάο, ο Γκουαρίν, ο Ζούνιγκα και ο Ζαπάτα. Μία γενιά η οποία από τις καλύτερες στην ιστορία της Κολομβίας. Όμως σε αντίθεση με τους άλλους, ο Τόχα ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, κυρίως λόγω προβλημάτων υγείας. Αποσύρθηκε το 2013 παίζοντας την Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούτιον, μετά από σοβαρό τραυματισμό στην μέση και… αυτά είναι όσα ξέρουμε για αυτόν από τότε.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην las2orillas.co, Κολομβιανοί ρεπόρτερ ασχολούνται με την εξαφάνιση του Τόχα: “Από το 2013 αγνοείται. Δοκίμασε την τύχη του ξανά στο MLS, αλλά ο τραυματισμός τον ανάγκασε να λύσει το συμβόλαιό του. Κανείς δεν ξέρει που είναι. Ξέρει μήπως κανείς; Μήπως τον έχει δει;”, αναρωτιόταν ο ρεπόρτερ.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα έχει και μία φήμη: “Κάποιοι λένε ότι στα 34 του ετοιμάζεται να επιστρέψει και να παίξει πάλι ποδόσφαιρο στην Κολομβία. Τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν το 2016 στην Φορταλέζα και το τελευταίο που γνωρίζει κανείς είναι πως προπονείται με την Λα Εκιδάδ, που δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία του Κολομβιανού ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι του 2008, ο Στεάουα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον μεταγραφικά και ο Τζίτζι Μπεκάλι ξόδεψε 1.5 εκ. ευρώ για τον φέρει από το Ντάλας. Ήταν στις 10 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Στεάουα.

Ο Τόχα τότε ήταν 23 ετών και παρέμενε ως ένα μεγάλο ταλέντο της Κολομβίας. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά στην συνέχεια είχε προβλήματα τραυματισμών, που τον επηρέασαν, όπως και η εξωγηπεδική του ζωή. Το 2010 η Στεάουα τον άφησε για τον Άρη, για περίπου 500.000 ευρώ. Έκανε καλή εντύπωση στην Ελλάδα, αλλά ο Άρης αντιμετώπισε προβλήματα οικονομικά κι έτσι το 2012 έφυγε. Έκτοτε πήγε στις ΗΠΑ και το 2013 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση εξαιτίας του τραυματισμού”.

Ο Τζίτζι Μπεκάλι…

 

To Top