«Οι στόχοι μας θα φανούν, όταν παίξουμε πλήρεις»

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και για αυτές του Άρη, μίλησε ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ Γιώργος Γιάτσης, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Volleyleague.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του 43χρονου τεχνικού στον δικτυακό τόπο της Volleyleague:

-Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν αρκετά ξαφνικά. Το έχεις συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεσαι πλέον προπονητής στην ομάδα από όπου ξεκίνησες την καριέρα σου ως αθλητής και αισθάνεσαι έτοιμος για να κολυμπήσεις στα βαθιά αφού για πρώτη φορά θα καθίσεις σε πάγκο ομάδας της Α1;
«Από την πρώτη μέρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ο επόμενος αγώνας. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να έχω χρόνο αρκετό με τους παίκτες. Από την άλλη, σε βαθειά νερά κολυμπάω εδώ και χρόνια είτε σαν αθλητής και προπονητής στο Beach Volley, είτε σαν ακαδημαϊκός.
Όσο, προπονητικά στο Volley είχα την εμπειρία της Α1 στις Γυναίκες και Α2 ανδρών, ενώ σε όλες τις ομάδες που ήμουν έκανα πρωταθλητισμό. Θα προτιμούσα να είχε ολοκληρωθεί το όνειρο μου με το Γαλαξία και να ανέβει στην Α1 σε μια περίοδο 2-3 ετών αλλά η ομάδα από τον περασμένο Νοέμβριο σχεδόν διαλύθηκε από τα οικονομικά προβλήματα της.
Τελικά, αισθάνομαι πανέτοιμος για την Α1 εδώ και αρκετό καιρό μια και ασχολούμαι με την ανάλυση παιχνιδιού σε υψηλό επίπεδο συνεχώς όπως και με την προπονητική και τεχνική. Ακόμη παραπάνω με την τεχνική ειδικεύτηκα μια και το διδακτορικό μου ήταν στην Κινησιολογία της Πετοσφαίρισης.
Το καλό με την Α1 είναι ότι οι αθλητές έχουν όραμα και σου δίνουν χρόνο στα γήπεδα, στοιχείο πολύ σημαντικό για την εξέλιξη. Αντίθετα, στις άλλες κατηγορίες πρέπει να κάνεις υπέρβαση κάποιες φορές και να εμφυτεύσεις… όνειρα».

-Τι ήταν αυτό (όσον αφορά την προσέγγιση των διοικούντων) που σε οδήγησε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση του Άρη Μαρμούρης ΑΕ;
«Ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος με είχε προσεγγίσει στο παρελθόν για να βοηθήσω την γυναικεία ομάδα του Άρη να σωθεί όταν ήταν σχεδόν διαλυμένη. Σίγουρα είδε τα δείγματα δουλειάς μου όλα αυτά τα χρόνια και για το λόγο αυτό μου εμπιστεύτηκε τώρα την ανδρική ομάδα. Γνωρίζει την φιλοσοφία μου και μου ζήτησε πράγματα που εγώ τα θέτω ως προτεραιότητες.
Νομίζω την πρόκληση της Α1 δεν θα την αρνιόταν κανένας προπονητής και ειδικά εγώ που τρέφομαι από τις φιλοδοξίες μου. Για το λόγο αυτό ελπίζω να τον δικαιώσω όπως και τον κόσμο του Άρη Μαρμούρης ΑΕ».

-Έχεις δει κάποια παιχνίδια της ομάδας, έχεις εικόνα για το ρόστερ και τις δυνατότητες που έχει; Επίσης θα ήθελα κι ένα γενικότερο σχόλιο για το επίπεδο της Volleyleague.
«Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και ειδικά αν γυρίσει ο Μπαρούτοφ. Οι Έλληνες παίκτες νομίζω ότι είναι καλοί και το ευχάριστο ότι μπορούν να ανεβάσουν και άλλο το επίπεδο τους. Θα ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα τα οποία πιστεύω θα έδιναν περισσότερες ευκαιρίες για καλύτερη απόδοση, αλλά θα χρειαστώ χρόνο.
Η Volleyleague φέτος θα είναι άκρως συναρπαστική και ανταγωνιστική. Ήδη οι προηγούμενες αγωνιστικές ήταν έτσι. Νομίζω ότι αν οι ομάδες καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά ο κόσμος θα ευχαριστηθεί αρκετά τα παιχνίδια».

-Ποιοι είναι οι στόχοι που θέσατε με τη διοίκηση και ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Νομίζω ότι ξεκάθαρους στόχους θα έχει η ομάδα μετά τον Δεκέμβριο. Πρώτα πρέπει η ομάδα να παίξει πλήρης και τα υπόλοιπα θα φανούν από τα αποτελέσματα.
Η ομάδα θα μπορούσε να είχε άλλους 3 ή 4 πόντους και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Οι περισσότερες και σημαντικότερες φιλοδοξίες μου έχουν πραγματοποιηθεί. Η πρόκληση όμως της Α1 τώρα με εμπνέει και τα βιώματα που έχω από το Beach Volley και την πολυετή ακαδημαϊκή έρευνα νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εφόδια και να μην είναι «ρετσινιά».
Είναι λογικό όταν έχεις πετύχει τόσα πολλά στο beach volley τόσο αθλητικά όσο και προπονητικά να έχεις συνδέσει το όνομα σου με αυτό. Ίσως για το λόγο αυτό να παρεξηγείται από κάποιους η ενασχόληση μου στο βόλεϊ.
Για μένα τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θέλω να ασχολούμαι με πράγματα που έχουν αντίκρισμα. Άρα, χαριτολογώντας θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να πετάξει κανείς άμμο στο παρκέ για να νιώσω καλύτερα…».

To Top