ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι τρεις… ειδήσεις που έβγαλε το “ταμείο” της σεζόν για την ΚΑΕ Άρης

Η μείωση των χρεών της ΚΑΕ Άρης κατά σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ (από 5,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020 σε 2,5 εκατ. σήμερα) ήταν η σημαντικότερη είδηση της χθεσινής συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν οι διοικούντες της ομάδας.

Στόχος των “κίτρινων” ήταν και παραμένει η οικονομική εξυγίανση, παράλληλα με την αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας, στις διοργανώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος. Την τελευταία διετία έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε ο Άρης να απαλλαγεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος, είτε πρόκειται για bans από τη FIBA, είτε για οφειλές προς τρίτους. Γι’ αυτό και υπάρχει απόφαση να αυξηθεί το μπάτζετ τη νέα σεζόν, χωρίς, όμως, να επιβαρυνθεί οικονομικά η ομάδα και να δημιουργηθούν νέα χρέη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο η πρόταση που κατέθεσαν οι Αμερικανοί, δεν ικανοποίησε τους ιθύνοντες της ομάδας. Κι όπως ειπώθηκε ο Άρης την έχει…πατήσει στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση και χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί, προκειμένου να μην μπλέξει ξανά σε περιπέτειες.

Άρης και Γιάννης Καστρίτης θέλουν να πορευτούν μαζί τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχει ικανοποίηση για την μέχρι τώρα συνεργασία τους. Το θέμα της παραμονής του 41χρονου προπονητή συνδέεται με την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας την επόμενη σεζόν και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τους επικεφαλής του Basketball Champions League, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με το Eurocup. Δύσκολα, όμως θα υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, πριν τον Ιούνιο.

To Top