Οι τρεις «σωματοφύλακες» του έπους θυμούνται…

Ντίνος Κούης, Γιώργος Σεμερτζίδης και Γιώργος Ζήνδρος υπέγραψαν με τα γκολ τους, το έπος της Περούτζια. Και οι τρεις θυμούνται εκείνο το ιστορικό 0-3 και σχολιάζουν.
  

Κούης: «Γήπεδο… μπιλιάρδο»

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, ο μεγάλος Ντίνος Κούης θυμάται χαρακτηριστικά τη βραδιά της 7ης Νοεμβρίου του 1979… «σαν να ήταν χθες. Είχαμε μείνει εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις των Ιταλών. Το γήπεδο έμοιαζε με… μπιλιάρδο, αλλά αυτό μπορώ να πω ότι μας ανέβασε ψυχολογικά. Ημασταν μία τεχνική ομάδα και τότε στην Ελλάδα τα χρόνια ήταν δύσκολα. Αθλητικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν» τόνισε χαρακτηριστικά η δόξα των «κίτρινων» και πρόσθεσε: «Αναμφισβήτητα ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη. Από τις μεγαλύτερες του συλλόγου. Και δεν ήταν μία νίκη που ήρθε κατά τύχη. Κάναμε εξαιρετική εμφάνιση. Πετύχαμε το πρώτο γκολ νωρίς, με αποτέλεσμα να ανέβει η ψυχολογία μας, ενώ μετά το 0-2 τα πράγματα γίνανε πιο εύκολα, γιατί αρχίσαμε να πιστεύουμε στη νίκη που θα μας έδινε αυτόματα την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Σεμερτζίδης: «Οχι άγχος… ενθουσιασμός»

Ο δεύτερος της παρέας των σκόρερ ήταν ο Γιώργος Σεμερτζίδης. «Σε εκείνο το παιχνίδι συναντήσαμε πράγματα πρωτόγνωρα, όπως το γήπεδο, τα αποδυτήρια, ο κόσμος, γεγονός που όχι μόνο δεν μας φόρτωσε με άγχος, αλλά μας ενθουσίασε» θυμάται χαρακτηριστικά και σχετικά με το γκολ που πέτυχε προσθέτει: «Εκανα ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Από το σημείο εκείνο και μετά μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Κάναμε τους Ιταλούς να σωπάσουν στις κερκίδες και απλώς να μας παρακολουθούν». Ανάλογα συναισθήματα έζησε ο Γιώργος Σεμερτζίδης και στην υποδοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».
«Ηταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Υπήρχε κόσμος παντού, στο αεροδρόμιο, στους δρόμους… Δεν κατάλαβα για πότε έφθασα στο λεωφορείο. Ολοι τους μας υποδέχθηκαν σαν θριαμβευτές».

Ζήνδρος: «Η πιο όμορφη… πορεία»

«Εχω το βίντεο του αγώνα χαραγμένο στο μυαλό μου. Θυμάμαι μία προς μία τις φάσεις του αγώνα» μας είπε ο Γιώργος Ζήνδρος (φωτό), ο οποίος περιγράφοντας τη φάση του γκολ που πέτυχε είπε: «Δέχθηκα την μπάλα από τον Σεμερτζίδη και βρέθηκα απέναντι από τρεις αντιπάλους. Τον πρώτο τον πέρασα λίγο κάτω από το κέντρο, το δεύτερο έξω από την περιοχή, ενώ ο τρίτος δεν περίμενε ότι θα σουτάρω. Το έκανα, όμως, και η μπάλα πήρε την πιο γλυκιά πορεία. Καρφώθηκε στο “Γ” και τυλίχτηκε με το δίχτυ στο πίσω δοκάρι που είχαν τότε οι εστίες».
Οσο για την υποδοχή που επεφύλαξαν οι φίλαθλοι των «κίτρινων» στο αεροδρόμιο… «Θυμάμαι ότι δεν πατήσαμε στο έδαφος. Από τις σκάλες του αεροπλάνου μέχρι την αίθουσα αφίξεων μας πήγαν… σηκωτούς» λέει ο Γιώργος Ζήνδρος. Μπορεί η φετινή ομάδα να πετύχει κάτι ανάλογο; «Σαφέστατα. Εχει τις δυνατότητες και τον προπονητή, για να το πετύχει».

Πηγή: sentragoal.gr

 

To Top