Ομολογία από Μουράφσκι: «Άξιζε τη νίκη η Ελλάδα»

Την ανωτερότητα της Ελλάδας στη χθεσινή πρεμιέρα του Euro 2012 παραδέχθηκε ο Πολωνός πρώην παίκτης του Άρη, Ματσιέι Μουράφσκι, με δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του.

Ο άλλοτε παίκτης των «κίτρινων», καθώς και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, παρουσιάστηκε αυστηρός με τους συμπατριώτες του και επέκρινε τον Πολωνό ομοσπονδιακό τεχνικό, Φράντισεκ Σμούντα.

«Μετά το πρώτο ημίχρονο, ήμουν πεπεισμένος πως δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για το ματς. Δύσκολα μπορούσες να βρεις ψεγάδι στην εμφάνισή μας και ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Το πρόβλημα είναι πως το ίδιο σκέφτηκαν και οι παίκτες μας.
Νομίζω πως μετά την ανάπαυλα το πρόβλημα ήταν στη νοοτροπία. Πιστέψαμε πως έχουμε ήδη κερδίσει, επειδή είχαμε το προβάδισμα και την αριθμητική υπεροχή», είπε ο Μουράφσκι και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς οι Έλληνες εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωσή μας και παρότι έπαιζαν με δέκα, ήταν καλύτεροι από μας. Άξιζαν την ισοφάριση, ακόμη και τη νίκη, αφού έχασαν πέναλτι κι ακυρώθηκε ένα γκολ τους, που δεν είμαι τόσο σίγουρος πως ήταν οφσάιντ. Η αλλαγή του Σαλπιγγίδη ήταν καθοριστική, αφού πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι. Τον θυμάμαι από το ελληνικό πρωτάθλημα, πάντα ήταν δύσκολο να τον μαρκάρεις, γιατί είναι πολύ γρήγορος και ικανός σκόρερ. Ο Σάντος έκανε πολύ καλά και τον έριξε στο παιχνίδι, ενώ ο Σμούντα δεν βοήθησε την ομάδα μας από τον πάγκο».

To Top