ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άλκης στις καρδιές των μαθητών της Καλαμαριάς! Αυγενάκης: «Εσείς θα αλλάξετε τον κόσμο»

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, που ξεχώρισε προ μηνών με τη δράση «Τι ομάδα είσαι» και σύνθημα «Είμαστε όλοι ΜΙΑ ομάδα», με αφορμή την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέας Μαυρίδης, η διευθύντρια του 18ου Δημοτικού, Γιώτα Ησαϊάδου, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την αποστολή αθλητικού υλικού, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, που είχαν προετοιμάσει και ένα δρώμενο στην αυλή του σχολείου κατά την άφιξή του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εγκωμίασε τις δράσεις τους ενάντια στην οπαδική βία, τονίζοντας στα παιδιά ότι «το μέλλον είστε εσείς, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο και εμείς οι μεγαλύτεροι θα σας ακολουθούμε», επαινώντας τα για το ότι έκαναν πράξη το μήνυμα «είμαστε όλοι μία ομάδα», τόσο στον αθλητισμό, όσο και στο σχολείο και στις συναναστροφές τους έξω από αυτό.

«Ξεχωρίσατε στέλνοντας ένα πολύ καθαρό και δυνατό μήνυμα, παροτρύνατε και παραδειγματίσατε πάρα πολλούς σε όλη τη χώρα, που συγκλονίστηκε από αυτό το τραγικό συμβάν. Υποστηρίζουμε όποια ομάδα θέλουμε, αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι, να αγαπούμε τη ζωή» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς ξανατραγούδησαν ρυθμικά «το πάθημα να γίνει μάθημα, προστατεύουμε το άθλημα, είμαστε εδώ, στο Δημοτικό, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο αυτό», ευχαριστώντας τον κ. Αυγενάκη για την παρουσία του στο σχολείο τους.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, συνεχάρη τους δασκάλους και τους γονείς των μαθητών για τις πρωτοβουλίες αυτές ενάντια στην οπαδική βία, για τα τόσο σημαντικά ερεθίσματα που δίνουν στα παιδιά και υπογράμμισε τη σημαντική αξία της πρόληψης και της εκπαίδευσης έναντι της καταστολής.

 

To Top