Ο Άρης έχει ποιότητα, με πάθος και τη δύναμη της έδρας θα κερδίσει

Ο Χρήστος Βανγκέλι απολαμβάνει τον ήλιο της Οδησσού, στέλνει τις ευχές του για την νίκη του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αισιοδοξεί ότι το «κιτρινόμαυρο τρίποντο» στο ντέρμπι θα φέρει και πάλι την… καλοκαιρία στο Κλεάνθης Βικελίδης.

 Στέλνω για μια ακόμη φορά τους χαιρετισμούς μου στη Θεσσαλονίκη, σε όλους τους φίλους μου και ειδικά στους φιλάθλους του Άρη. Δεν μπορώ να τους ξεχάσω, όσο μακριά κι αν βρίσκομι… Η ζωή εδώ στην Οδησσό κυλάει ήρεμα, με την γνωστή ρουτίνα για έναν ποδοσφαιριστή.

Σπίτι, γήπεδο, πάλι σπίτι, μουσική, ένας καφές με τους συμπαίκτες ή μια σύντομη έξοδος για φαγητό, αρκετή ώρα στο… ίντερνετ. Το ευχάριστο, όπως επισήμανα και στην πρώτη μας επικοινωνία, είναι ότι η Οδησσός είναι μια πολύ ωραία παραθαλάσσια πόλη, όπου μπροστά της εκτίνεται η επιβλητική Μαύρη Θάλασσα, η οποία είναι πιο όμορφη τις τελευταίες μέρες μια και έχουμε έναν λαμπρό ήλιο.

Η νέα ομάδα μου, η Τσερνομόρετς μετά από δυο νίκες, έχασε με 1-0 από την Μέταλιστ στο πρωτάθλημα. Η Μέταλιστ μαζί με την Σαχτάρ και τη Ντιναμό Κιέβου είναι στις τρεις καλύτερες ομάδες και χτυπάνε τον τίτλο του πρωταθλητή της Ουκρανίας. Εμείς είμαστε 13οι  στη βαθμολογία, αλλά το παλεύουμε μαζί με τον κόσμο της ομάδας που είναι εξαιρετικός. Ειδικά σε μένα φέρεται με τον καλύτερο τρόπο…

Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω, αν και είμαι χιλιόμετρα μακριά, την μεγάλη λαχτάρα του κόσμου του Άρη για την πρώτη νίκη της ομάδας, αλλά και την επικράτηση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Είδα τις φάσεις πώς… χάσαμε την νίκη μέσα στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, στα τελευταία λεπτά. Κρίμα, ήταν άδικο το αποτέλεσμα και με στενοχώρησε, φαντάζομαι πολύ περισσότερο τον κόσμο της ομάδας. Ας κάνει, όμως υπομονή. Την Κυριακή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, βλέπω νίκη του Άρη εύκολα ή δύσκολα, νίκη για μια νέα αρχή…

Μαθαίνω ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα, αλλά αυτά δεν πρέπει να παρασύρουν κανέναν, μια και στα ντέρμπι δεν έχουν αξία τα ονόματα, αλλά οι φανέλες, το πάθος, η έδρα. Και ο Άρης έχει και βαριά φανέλα, και πολύ πάθος, ενώ για την έδρα, τι να πω εγώ περισσότερο;

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα στην πρώτη νίκη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και θα βελτιωθεί η βαθμολογική θέση, αλλά και η ψυχολογία όλων. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Σε τέτοια παιχνίδια η στήριξη από τον κόσμο είναι σπουδαία.

Ως ποδοσφαιριστής έζησα πολλά τέτοια παιχνίδια, ακόμη και τραυματίας αν είσαι θέλεις να παίξεις και να είσαι ο καλύτερος.

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον Σάκη Τσιώλη. Θα βρουν τον τρόπο να δώσουν χαρά στον κόσμο του Άρη. Διαθέτουν ποιότητα, ταλέντο, τους λείπει λίγη τύχη, αλλά θα έρθει κι αυτή.

Θα είμαι και εγώ νοερά μαζί τους. Το μυαλό μου θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα σκέφτομαι πώς θα φύγει νικητής ο Άρης.

Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους… Περιμένουμε να πανηγυρίσουμε όλοι το βράδυ της Κυριακής την νίκη επί του ΠΑΟΚ και την νέα αρχή της ομάδας…

To Top