Ο Άρης ΜΑΣ, ο σεβασμός και το στοίχημα του καλοκαιριού!

Ο Άρης μπαίνει σε νέα εποχή. Οι συνθήκες ανάγκασαν (επιτέλους) όλες τις δυνάμεις του συλλόγου να συνταχθούν στον κοινό αγώνα που δίνει η κιτρινόμαυρη οικογένεια. Σημείο των καιρών οι… οικουμενικές προσπάθειες, η δράση από κοινού για τον ένα και μοναδικό σκοπό, τη σωτηρία της ομάδας.

Αν και στον Άρη δεν θα έπρεπε να μιλάμε για παρατάξεις, συνιστώσες, τάσεις, αντιπολίτευση, ή οτιδήποτε σχετικό. Το βασικό στοιχείο που ενώνει όσους ασχολούνται με τα κοινά, ή αυτούς που πασχίσουν δίχως ανιδιοτέλεια για την ιδέα που λέγεται Άρης είναι ένα. Η αγάπη τους για τον σύλλογο.

Αυτό που προκύπτει μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση είναι το εξής. Η μάχη πρέπει να δοθεί συντεταγμένα. Με σχέδιο, στόχους, προγραμματισμό. Μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν, κάθε εσωτερική αντιπαράθεση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ίσως, είναι εξαιρετικά ουτοπιστική η άποψη πως όλα ξαφνικά δια μαγείας εξομαλύνθηκαν. (Αναφέρομαι στις εσωτερικές διαμάχες). Αυτό το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται κατά καιρούς, αποτελεί αδιέξοδη εσωστρέφεια και ύστατη μορφή κινδύνου.

Ο Άρης, εκ των πραγμάτων πρέπει να οδηγηθεί σε ήρεμα νερά. Οι ακραίες λογικές και συμπεριφορές θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Ο Άρης οφείλει να επαναπροσδιορίσει το στίγμα του πέρα από τον σύλλογο. Να αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και να γίνει παράδειγμα στους άλλους, όπως το έχει πράξει επανειλημμένα.

Σε κάθε περίπτωση, σοφότερος γίνεται αυτός που διδάσκεται από τα λάθη του. Αυτός που ασκεί την αυτοκριτική του λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του την κοινή γνώμη. Η αλαζονεία είναι ένα από τα βασικά ελαττώματα του ανθρώπου. Στον Άρη των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του, δεν έχει θέση!

Τις τελευταίες ώρες επικρατεί μια νέα τάξη πραγμάτων. Πολλοί μιλούν για «τέλος εποχής». Εξυπακούεται ότι η ενότητα είναι απαραίτητη. Αναγκαία όσο ποτέ η συμμετοχή. Συμμετοχή σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Κάθε διαφορά που υπάρχει και χωρίζει, μπορεί να …περιμένει.

Ο Άρης δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνει του ενός. Ο χαρισματικός ηγέτης τυγχάνει της αποδοχής των υπολοίπων. Το τοπίο είναι πρόσφορο μέσω των θεσμών να αναδειχθούν όσοι έχουν το δικό τους όραμα, αλλά και την ικανότητα να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανάκαμψης.

Εμείς, δίχως αποκλεισμούς και υστεροβουλία θα προσπαθήσουμε προσφέρουμε με όση δύναμη έχουμε. Ο σεβασμός προς τους θεσμούς, τον ίδιο τον Άρη και όσους εμπλέκονται είναι δεδομένος. Η σχέση αυτή θα πρέπει να είναι αμφίδρομη. Ο Άρης είναι ένας, δεν ανήκει σε κανέναν και ταυτόχρονα σε όλους.     

Καλή δύναμη σε όσους βγήκαν μπροστά, κουράγιο στον κόσμο. Το μεγάλο στοίχημα που θα δώσει το μήνυμα στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι το γεμάτο γήπεδο. Η αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας, εκτός από την οικονομική στήριξη που παρέχει, δείχνει και την οντότητα του σωματείου.

Ο  αριθμός θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του κόσμου για το φετινό καλοκαίρι.  

 

To Top