ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης παίζει τα… ρέστα του στο φινάλε, τρία καθοριστικά ματς στην τελική ευθεία

Το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη και τρίτη μέρα, εν μέσω των σοκαριστικών εξελίξεων στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, όμως σε κάθε περίπτωση, ο Άρης έχει μπροστά ένα δύσκολο μονοπάτι να διαβεί για να είναι παρών στο πλέι οφ, αλλά και με προϋποθέσεις της διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Δύσκολο μονοπάτι, εξαιτίας βέβαια των σημαντικών απωλειών με τελευταία αυτής από τον Βόλο το περασμένο Σάββατο. Ο Άρης μετά από δυο σημαντικές νίκες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ, γνώρισε την ήττα από τον Βόλο και τώρα τρέχει να σώσει ό,τι σώζεται. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, μετά από 22 αγωνιστικές, από την 4η έως την 9η θέση υπάρχουν έξι διεκδικητές για τρία “εισιτήρια” με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και την απόσταση ανάμεσά τους να είναι στο μάξιμουμ πέντε βαθμούς!

Ο Άρης είναι στην 7η θέση με 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, τρεις από τον Αστέρα και τέσσερις από τον ΠΑΣ και πάρα πολλά θα ξεκαθαρίσουν από τα αποτελέσματα που θα έχει στις τρεις επόμενες αγωνιστικές, αρχής γενομένης του αγώνα στα Γιάννενα, όπου ξεκινάει το σερί των καθοριστικών αγώνων.

Όλα αυτά με την υποσημείωση ότι στον Άρη περιμένουν την έκβαση της υπόθεσης Λάσκοφ για τους μείον έξι βαθμούς, στο CAS, υπόθεση που έχει οριστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Αρης λοιπόν πηγαίνει την Δευτέρα (14/02) να παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ σ’ ένα αγώνα όπου η νίκη θα μετρήσει “διπλά”, υποδέχεται την Κυριακή (20/02) τον ΠΑΟΚ και πηγαίνει το Σάββατο (26/02) στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα. Εκκρεμεί επίσης ο εξ αναβολής κόντρα στον Ατρόμητο (εντός), με τις πιο πιθανές ημερομηνίες ορισμού του να είναι 23 Φεβρουαρίου ή 3 Μαρτίου. Παράλληλα, υπάρχει και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στις 6 Μαρτίου με τον Ολυμπιακό, όπου μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο…

Το δύσβατο αυτό μονοπάτι που αναφέραμε παραπάνω γίνεται πιο δύσκολο μια και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι κιτρινόμαυροι δεν ποντάρουν μόνο σε δικά τους θετικά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν και στραβοπάτημα των υπολοίπων ομάδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αντιπάλων του Αρη για την εξάδα:

– ΠΑΣ Γιάννινα (33 βαθμοί/22 αγώνες): Αρης, ΑΕΚ*, Λαμία, Βόλος*

– Αστέρας Τρίπολης (32 βαθμοί/ 20 αγώνες): Ιωνικός, Ατρόμητος*, Αρης, ΑΕΚ* και εξ αναβολής με Λαμία*, Ολυμπιακό*

-Παναθηναϊκός (30 βαθμοί/21 αγώνες): Λαμία, Παναιτωλικός*, ΑΕΚ, Ατρόμητος* και εξ αναβολής με Απόλλων Σμύρνης*

-ΟΦΗ (29 βαθμοί/21 αγώνες): Βόλος, Ιωνικός*, Ολυμπιακός*, Απόλλων Σμύρνης και εξ αναβολής με Ατρόμητο*

-Βόλος (28 βαθμοί/21 αγώνες): ΟΦΗ*, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός*, ΠΑΣ Γιάννινα και εξ αναβολής με Ατρόμητο*

*Με αστερίσκο είναι οι εκτός έδρας αγώνες.

To Top