ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ασημακόπουλος αναλύει τον σημερινό αγώνα στον ΕΣΑΚΕ: “Πολύ φορμαρισμένος ο Άρης, έχει ταυτότητα”!

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό πρόσωπο που συνδέει Άρη και Κολοσσό. Έπαιξε τέσσερα χρόνια στον Άρη, πέντε χρόνια στην Ρόδο και σαφώς γνωρίζει πολύ καλά και από τη μία και από την άλλη πλευρά τον συγκεκριμένο αγώνα που χαρακτηρίστηκε “παιχνίδι της βδομάδας” από τον ΕΣΑΚΕ.

Στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος ο Ασημακόπουλος προσπάθησε να κάνει την δική του ανάλυση για το σημερινό παιχνίδι στο Βενετόκλειο. Στα 39 του χρόνια εξακολουθεί να παίζει μπάσκετ, στον Ιποκράττη Κω, ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. “Ο Άρης είναι πολύ φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα και έχει ταυτότητα, σαφείς προσανατολισμούς στο παιχνίδι του. Ο Κολοσσός εκπλήσσει ευχάριστα με την σταθερότητα που παρουσιάζει στην απόδοση του και είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος στην έδρα του”, είπε αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ, προβλέποντας ότι “θα γίνει ένας αγώνας που θα κριθεί στις λεπτομέρειες”.

Αναλύοντας το παιχνίδι εξήγησε πως “πρόκειται για δύο ομάδες με παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Διαθέτουν αμφότερες αθλητικούς παίκτες, που από την πιεστική και καλή άμυνα τους, προσπαθούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Όποια ομάδα ελέγξει τον ρυθμό θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη, γι’ αυτό τα λάθη και τα ριμπάουντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και την τελική έκβαση της συνάντησης”.

Υποστήριξε ότι είναι πλεονέκτημα για τον Άρη ότι οι Γουότερς και Χάγκινς έπαιζαν πέρσι στο συγκεκριμένο γήπεδο “γιατί οι ξένοι παίκτες όταν αγωνίζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Είναι πλεονέκτημα για τον Άρη ότι οι Ουότερς, Χάγκινς γνωρίζουν την ατμόσφαιρα του Βενετόκλειου” και ευχήθηκε “να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστηθούμε οι μπασκετόφιλοι έναν ωραίο αγώνα”.

To Top