Ο βίος και η πολιτεία του Όλεγκ Βερετένικοφ…

Τα βήματα του Όλεγκ Βερετένικοφ, που το 1999 τον είχαν φέρει στο Χαριλάου, κατέγραψε η ιστοσελίδα soccerplus.gr, που έκανε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Ρώσο πρώην επιθετικό του Άρη, ο οποίος έπαιζε μπάλα μέχρι το 2009 και αποτελεί μέχρι σήμερα τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία του ρωσικού πρωταθλήματος!

Διαβάστε το αφιέρωμα του soccerplus.gr:

Έπαιζε μπάλα ως τα… 39 του το θηρίο! Ο Όλεγκ Βερετένικοφ έκανε μια μεγάλη καριέρα. Τη σεζόν 1999-00 πέρασε από τον Άρη, χωρίς ωστόσο να… ακουμπήσει αν και στη ρωσική Ρότορ προερχόταν από πολύ καλές χρονιές (141 γκολ σε 247 ματς από το 1992 ως το 1999).

Μετά τον Άρη ο Ρώσος πήγε στο Βέλγιο και έπαιξε για ένα χρόνο στη Λιρς. Ακολούθησε η ρωσική Σόκολ και έκτοτε η… κατηφόρα. Ο Βερετένικοφ πήγε το 2003 στη Ροστόφ Ον Ντον της δεύτερης κατηγορίας και ακολούθησαν Λίσμα Μορντόβια και Ουραλάν Ελίσταν!

Το 2004 πήγε στη Ζένις Αστάνα του Καζακστάν, ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Ρότορ (29 γκολ σε 66 ματς σε δύο σεζόν) παίζοντας στη β’ κατηγορία και έκτοτε έγινε ξανά… Καζάκος!

Ο γεννημένος στη Ρέβντα της Ρωσίας στις 5 Ιανουαρίου 1970 παίκτης αγωνίστηκε έκτοτε σε Ιρτις Πάβλοδαρ (2 γκολ σε 13 ματς), Αστάνα (7 γκολ σε 30 ματς) και το 2009 ήρθε η ώρα της επιστροφής.

Ο Βερετένικοφ φόρεσε τη φανέλα της Ρότορ, επιστρέφοντας στο Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ) το 2009 και αποχαιρέτισε μια τεράστια καριέρα με 7 γκολ σε 33 ματς.

Ο Βερετένικοφ άρχισε την καριέρα του το 1986 από την Ουράλμας Σβέρντλοφσκι και εωσότου να καθιερωθεί στη Ρότορ πέρασε από Ούραλες Τάγκιλ, Μέταλουργκ Πίτσμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στις 4 Αυγούστου 1998 σημείωσε πέντε γκολ κόντρα στη Σίνικ και μόνο άλλος ένας έχει ανάλογο επίτευγμα στο ρωσικό πρωτάθλημα, ο Βίκτορ Παντσένκο. Πριν υπογράψει στον Άρη είχε σημειώσει 141 τέρματα σε 247 αγώνες, επίδοση που τον έφερνε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος όλων των εποχών, όπου παραμένει ως σήμερα!

Πού βρίσκεται σήμερα ο τέως άσος του Άρη; Έμεινε στη Ρότορ (που μετέχει στη Β’ Ρωσίας) ως βοηθός προπονητή, στο πλευρό του Βαλερί Μπουρλατσένκο, ο οποίος ήταν τότε βοηθός και προήχθη σε πρώτο προπονητή!

Σημειωτέον πως ο 20χρονος γιος του Όλεγκ Βερετένικοφ, ο Πάβελ, είναι κι αυτός ποδοσφαιριστής, ως πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα του… μπαμπά του και πλέον ανήκει στην Ενέρχια Βόλζσκι.

To Top