Αποκαλυπτικός ο Βελλίδης, βγαίνει “μπροστά”: “Γιατί δεν φοβάμαι τον ρόλο του ηγέτη”

Ο Μάρκος Βελλίδης ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης του Άρη στο νέο πρωτάθλημα. Ήταν πάντοτε μαχητής, είχε θάρρος και πίστη στις δυνατότητές του. Τώρα στα δύσκολα δεν φοβάται να αναλάβει ρόλο που θα βοηθήσει τους κίτρινους. Μια εξαιρετική συνέντευξη του Μάρκου Βελλίδη…

Ο 23χρονος πορτιέρο μίλησε από το Πράτο για τις εντυπώσεις του από τις πρώτες ημέρες παραμονής στην Ιταλία, τα νέα παιδιά του Αρη, την παλαιά και τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ, τον Μάκη Κατσαβάκη, την εθνική ομάδα.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο Πράτο και δημοσιεύεται σήμερα σε αρκετά μέσα ενημέρωσης όπως είναι το Metrosport και το Νovasports.

-Μάρκο, οι εντυπώσεις σου από τα πρώτα δύο 24ωρα παραμονής του Αρη στην Ιταλία;
«Νομίζω πως έχουμε έρθει σε ένα υπέροχο μέρος, με τη θερμοκρασία να είναι πολύ πιο χαμηλή από την Ελλάδα. Οι προπονήσεις βγαίνουν πολύ πιο εύκολα και μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τη δουλειά, έχοντας τα πάντα δίπλα μας. Γυμναστήρια, γήπεδα, κοντινές αποστάσεις, δουλεύοντας παράλληλα εξαιρετικά με τον προπονητή. Βέβαια, εμείς οι τερματοφύλακες είμαστε ένα διαφορετικό γκρουπ από την υπόλοιπη ομάδα, δουλεύοντας σε πράγματα πάνω στο δικό μας κομμάτι και εώς τώρα τα πάντα κυλούνε πολύ όμορφα. Αν θέλουμε να πούμε για διαφορές με πέρυσι, νομίζω πως είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα! Μια πολύ πιο νεαρή ομάδα η οποία τώρα μοντάρεται για τη νέα χρονιά».

-Σε σχέση με αυτά τα νέα παιδιά. Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά από την παρουσία τόσων πολλών νεαρών στο ρόστερ του Αρη; 
«Νομίζω, πως εάν καταλάβουνε και μόνοι τους πως τους δίνεται μια τεράστια ευκαιρία ζωής για να ξεκινήσουν την καριέρα τους απ΄ αυτή την ομάδα, θα πρέπει να παρουσιαστούν όσο καλύτεροι γίνεται στο νέο πρωτάθλημα. Μόνοι τους θα δείξουν στον εαυτό τους, εάν θα μπορέσουν ν΄ ακολουθήσουν την ομάδα ή όχι. Δεν νομίζω πως θα καταφέρουν και οι 20 να προσαρμοστούν τόσο γρήγορα, άλλα όποιος προσαρμοστεί πιο εύκολα, έχει μόνο θετικά να κερδίσει».

-Αισθάνεστε εσείς οι παλαιότεροι και λίγο σαν δάσκαλοι για τους μικρούς;
« Εγώ απ΄ την πλευρά μου μπορώ να τους βοηθήσω σε κομμάτια προπόνησης και παιχνιδιών. Μπορώ να τους πω πέντε πράγματα, αλλά σε ότι αφορά τους τερματοφύλακες νομίζω πως ο κ. Κάντας είναι αυτός που μπορεί να τους πει πολλά περισσότερα. Ευχαριστώ το Θεό που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο εδώ κοντά μας, γιατί μιλάμε για έναν προπονητή τερματοφυλάκων που μπορεί και δουλεύει καθημερινά με ποικιλία ασκήσεων και να τα περνά τόσο καλά στον αθλητή που φεύγεις με χαρά απ΄ την προπόνηση!».

-Ο τρόπος δουλειάς του Μάκη Κατσαβάκη;
«Μιλάμε για έναν άνθρωπο πολύ σοβαρό και πολύ πειθαρχημένο σ΄ αυτό που κάνει. Εχει ν΄ ασχοληθεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτι που σημαίνει πως καταλαβαίνει απόλυτα πως πρέπει να μιλήσει και πως πρέπει να συμπεριφερθεί και εώς τώρα νομίζω πως τα πηγαίνουμε περίφημα».

-Το καλοκαίρι που διανύουμε, ανησύχησες καθόλου με αυτά που άκουγες γύρω από τον Αρη; Σε πίεσαν άλλες ομάδες, ώστε να μετακινηθείς αλλού;
«Νομίζω πως όλοι είχαμε προτάσεις από άλλες ομάδες, όμως δεν σκεφτήκαμε να αποχωρήσουμε από το σύλλογο. Μείναμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην ομάδα. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν καλά, γιατί όταν σταματάς 40 μέρες για να ξεκουραστείς και το μυαλό σου είναι συνεχώς σε μια προβληματική κατάσταση, νομίζω πως μόνο να ξεκουραστείς δεν μπορείς. Παρ΄ όλα αυτά αντέξαμε, μείναμε, ξέρουμε απόλυτα για ποιο λόγο έχουμε μείνει και θα δώσουμε τα πάντα, ώστε να βγάλουμε κάτι καλό απ΄ αυτό ».

-Μάρκο, είσαι αυτή τη στιγμή ο πιο προβεβλημένος παίκτης του Αρη. Περίμενες αυτό να συμβεί μέσα σε διάστημα δύο ετών; Αυξάνει και τις δικές σου ευθύνες απέναντι στον κόσμο;
«Προσωπικά το περίμενα να συμβεί αυτό γιατί απ΄ την ημέρα που έχω έρθει στον Αρη δουλεύω ασταμάτητα, δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και προσπαθώ πάντα για το καλό της ομάδας. Οσο για τις ευθύνες, δεν είναι κάτι που με τρομάζει, το αντίθετο θα έλεγα.».

-Τι είδους πρωτάθλημα περιμένεις; 
«Αρκετές ομάδες θα στηριχτούν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εύχομαι, λοιπόν, τα νέα παιδιά να παρουσιαστούν δυνατά, ν΄ αντέξουν τις φανέλες των ομάδων και να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα».

-Η συνεργασία σας με τη νέα διοίκηση του Αρη;
« Αυτή τη στιγμή έχω να πω μόνο καλά λόγια για τη νέα διοίκηση, διότι βλέπουμε μια συνέπεια και μία λογική σε ότι κάνει. Ότι κι αν έχουμε πει, αυτόν τον ένα μήνα, έχει γίνει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να συνεχιστεί για πολύ καιρό».

-Απ΄ αυτά που λες για τους καινούριους διοικούντες, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλ΄ αυτά δεν συνέβαιναν την προηγούμενη χρονιά.
«Σε καμία περίπτωση!».

-Τι σας κράτησε, λοιπόν, στον Αρη; Εσένα, τον Καπετάνο και τους υπόλοιπους της περυσινής περιόδου;
«Μας κράτησε το ότι μιλάμε για τον Αρη. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ομάδα, ασχέτως τα προβλήματα που έχει. Πάντα θα συνεχίσει να είναι ο Αρης! Και αυτό που λέω πάντα είναι πως όταν μπαίνεις μέσα στο Χαριλάου να παίξεις με 20 χιλιάδες κόσμο, όσα προβλήματα κι αν έχεις, ότι κι αν έχει συμβεί, όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα».

-Την ώρα που εσείς προετοιμάζεστε εδώ στο Πράτο, στη Θεσσαλονίκη γίνονται κινήσεις για τη σωτηρία της ομάδας. Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο; 
« Δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ, δεν ξέρω ακριβώς τι κινήσεις γίνονται και πως προσπαθεί ο σύλλογος να μαζέψει χρήματα. Πάντως θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με οποιαδήποτε κίνηση είναι κοντά στην ομάδα και ο καθένας δίνει κάποια απ΄ τα χρήματά του για τον Αρη».

-Για στόχο μπορούμε να μιλήσουμε φέτος;
« Καλό θα είναι να βλέπουμε τα παιχνίδια χωριστά, να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και από εκεί και πέρα μόνη της η ομάδα θα δείξει για ποιο στόχο θα πάει. Είμαστε μια πολύ νέα ομάδα και δεν μπορούμε να βάλουμε στόχο γιατί θα είναι μια λάθος κίνηση».

-Πως θα είναι τα αποδυτήρια σχεδόν αποκλειστικά με έλληνες ποδοσφαιριστές;
«Θα είναι κέρδος για την ομάδα. Θα είμαστε όλοι μια οικογένεια. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε μόνο να κερδίσουμε απ΄ αυτό».

-Την εθνική πως την είδες στο Euro; 
« Παρουσιάστηκε με διαφορετικά πρόσωπα. Σε κάποια παιχνίδια ήταν αρκετά καλή, σε κάποια όχι και τόσο. Βέβαια, αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο θρίαμβο για τα παιδιά».

-Απ΄ αυτά που είδες, στο κομμάτι των τερματοφυλάκων, αισθάνθηκες αδικημένος που δεν ήσουν εκεί;
« Εμένα μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψω πάρα πολύ, ώστε να βρεθώ σ΄ αυτή την ομάδα. Αδικημένος δεν αισθάνθηκα ποτέ, διότι και μόνο το ότι ακούγεται το όνομά μου για την εθνική ομάδα, είναι μεγάλο πράγμα. Πραγματικά με γεμίζει τιμή, τίποτ΄ άλλο».

-Την προσπάθεια της Εθνικής Νέων πως την είδες, διότι ένας από τους βασικούς ήρωες του ταξιδιού αυτού ήταν ο Σωκράτης Διούδης…
Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σωκράτης έπαιξε στα δύο τελευταία πιο κρίσιμα παιχνίδια. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που έχει πολύ καλά στοιχεία, έχει τεχνική, δουλεύει πολύ αλλά πάνω απ? όλα είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Του δίνεται και φέτος η ευκαιρία να δουλέψει σκληρά και να κάνουμε μαζί με τον Παπαδόπουλο μία δυνατή, παρότι νεανική, τριάδα.

To Top