“Ο Γιαννιώτας, ο τελικός με τον ΠΑΟΚ και το πέναλτι…”

Ο Παντελής Κοντούτσικος, ο άνθρωπος που εντόπισε και έφερε στον Αρη τον Γιάννη Γιαννιώτα δικαιολογημένα νιώθει χαρούμενος για την εξελιξη του νεαρού.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το τι διέκρινε όταν τον πρωτοείδε: «Από την πρώτη στιγμή που τον είδα κατάλαβα ότι μπορεί να πάει ψηλά. Το μεγάλο του προσόν είναι η έκρηξη και η ταχύτητα, που είναι βασικά συστατικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία νικητή, που έχει αναπτύξει, είναι επίσης σημαντική. Έχει λοιπόν και ψυχικά χαρακτηριστικά. Συνεχίζει να δουλεύει και να εξελίσσεται».

Για χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της καριέρας του: «Σ’ εμάς ήρθε 13 χρονών. Ήταν ένας ημιτελικός που παίζαμε με τον ΠΑΟΚ, είχε πάει στα πέναλτι και ζήτησε ο ίδιος να χτυπήσει πέναλτι, το έβαλε και πήγαμε στον τελικό. Όταν την πρώτη φορά έπαιξε με μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες, η εικόνα του ήταν εντυπωσιακή. Έχει πολλά χαρακτηριστικά από το πέρασμά του στον Αρη. Η πιο σημαντική για μένα σαν προπονητής είναι η πρώτη φορά που τον είδα».

Για τον «αγώνα» που έκανε η οικογένειά του: «Ο πατέρας του τράβηξε μεγάλο κουπί και οικονομική θυσία για να τον πηγαινοφέρνει καθημερινά από το Νεοχώρι στις προπονήσεις. Του είχα πει ότι αξίζει να κάνει αυτή τη θυσία και έχουν δικαιωθεί και πιστεύω ότι θα δικαιωθούν ακόμα περισσότερο σε βάθος χρόνου, γιατί έχει μεγάλες προδιαγραφές, μπορεί να παίξει και στο εξωτερικό. Αρκεί να είναι όπως είναι τώρα και να συνεχίσει να δουλεύει για να βελτιώσει κάποια πράγματα».

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει: «Με τα προσόντα που διαθέτει μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα της Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα ταλέντα που διαθέτουμε σε αυτές τις ηλικίες».

Για τις αδυναμίες του: «Θα πρέπει να γίνει λίγο πιο ομαδικός, αν και σ’ αυτό θα πρέπει να τον βοηθήσει και η ομάδα, να βελτιώσει την τεχνική του και να παίζει πιο κοντά στην περιοχή. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πώς δουλεύει η ομάδα».

To Top