ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκαβέλ για την επιστροφή του: “Έχω όμορφες αναμνήσεις από τον Άρη! Η κερκίδα μπορεί να δώσει επιπλέον ενέργεια”

Η επιστροφή του Αντόν Γκαβέλ είναι το βασικό θέμα στην αναφορά, που κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Ουλμ για τον αποψινό αγώνα με τον Άρη στο “Nick Galis Hall”, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του EuroCup.

Οι Γερμανοί αναφέρουν ότι το παιχνίδι με τον ιστορικό σύλλογο του Άρη θα είναι για τον προπονητή τους ένα ταξίδι στο … κιτρινόμαυρο παρελθόν του, καθώς φόρεσε τη φανέλα του σημερινού τους αντιπάλου, πριν από 15 χρόνια και φιλοξενούν δηλώσεις του Γκαβέλ.

“Είναι πάντα ωραίο και ξεχωριστό να επιστρέφεις σε ένα μέρος, από το οποίο έχεις περάσει στο παρελθόν. Έχει περάσει καιρός, αλλά έχω όμορφες αναμνήσεις από την πόλη, τους οπαδούς και τον οργανισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος, που επέστρεψα, αλλά αυτό έγινε για να παίξουμε έναν αγώνα και να πάρουμε μια ακόμη νίκη”, επεσήμανε ο 39χρονος τεχνικός.

Ο Άρης είναι γνωστός σε ολόκληρη την Ευρώπη για το παθιασμένο κοινό του και την ατμόσφαιρα, που δημιουργεί, επισημαίνουν οι άνθρωποι της Ουλμ και δίνουν τον λόγο και πάλι στον Γκαβέλ. “Θα είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, που θα παίξουμε σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Θα είναι σίγουρα μια εμπειρία για τα παιδιά να παίξουν μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Ο κόσμος δίνει στους γηπεδούχους αυτό το επιπλέον κίνητρο. Ως εκ τούτου, θα είναι σημαντικό να βγάλουμε τον κόσμο από την εξίσωση, με καλή απόδοση, σε μεγάλα διαστήματα”.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική λειτουργία του Άρη, που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα, αλλά και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στο επιθετικό κομμάτι.

Για τα καθαρά αγωνιστικά, ο Αντόν Γκαβέλ σημείωσε: “Ο Άρης είναι μια εξαιρετική αμυντική ομάδα, όπως δείχνουν τα στατιστικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε απέναντι σε διαφορετικές άμυνες, να βρούμε λύσεις και να αποφύγουμε τα λάθη. Θα είναι σημαντικό να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Η κερκίδα μπορεί να δώσει επιπλέον ενέργεια και ώθηση στους γηπεδούχους, επομένως είναι σημαντικό να παίξουμε δυνατά”.

To Top