ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκόρντον δήλωσε τί δεν θα κάνει, τί δεν είναι κι αυτό δείχνει τί θα εισπράξει ο Άρης!

Έχουν περάσει εκατοντάδες παίκτες από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με προορισμό το Αλεξάνδρειο. Χθες βρέθηκε ο πρώτος που στις πρώτες δηλώσεις του είπε τί δεν θα κάνει, τί δεν είναι. Και αυτή είναι η πρώτη πολύ θετική εντύπωση για τον Τζαμόν Γκόρντον.

Ο πρώτος που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τον Τζαμόν Γκόρντον είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Μετά από μια δεκαετία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, μετά από 125 αγώνες στην Ευρωλίγκα με πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γκόρντον γνωρίζει πολύ καλά να διαχειρίζεται τις καταστάσεις.

Έφτασε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και είπε τί δεν θα κάνει. Εξηγήθηκε, για να μην παρεξηγηθεί. Δεν πρόκειται να βάζει 30αρες (ίσως και 20αρες). Δεν είναι σούπερμαν για να μπει το Σάββατο στο γήπεδο και να σμπαραλιάσει τον αντίπαλο. Τα είπε ο ίδιος.

Μέσα από όσα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα κάνει, μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι θα εισπράξει ο Άρης από τον Γκόρντον. Ωριμότητα. Ηρεμία. Εμπειρία. Ηγεσία. Προσωπικότητα. Τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με την… μπάλα, με το καθαυτό παιχνίδι. Κι όμως αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν από τον Άρη. Και γρήγορα πόδια έχει η ομάδα, και παιχνίδι ρακέτας έχει, και καλούς σουτέρ έχει, και καλούς αμυντικούς έχει. Της λείπουν, όμως, όλα αυτά που αποτελούν το “υλικό” που τα ενώνει.

Ο Γκόρντον από τις πρώτες δηλώσεις του έδειξε ποιος είναι. Ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι δεν είναι σε απολύτως καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι, όμως, πολύ σημαντική η… πείνα (λες και είχε ακούσει τον Πρίφτη να το λέει στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ…) και αυτό το (συν)αίσθημα μεταδίδεται εύκολα σε μια ομάδα. Ένας να βρεθεί.

Ο Γκόρντον δεν είναι αγωνιστικά στο 100%, αλλά πνευματικά πρέπει να το υπερβαίνει. Ευχής έργον είναι να το δείξει εμπράκτως από το βράδυ του Σαββάτου.

To Top