Ο Θέος για τα «παιδιά» του, που αξίζουν ευκαιρίες

Την ανάγκη να προσεχθούν αυτά τα παιδιά, που είναι το μέλλον του Άρη, επεσήμανε για πολλοστή φορά ο Τάσος Θέος, κατά την παρουσία του στο στούντιο της ΕΤ3, στον απόηχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της Κ-17 είπε αρχικά: «Σίγουρα ήταν μεγάλη προσπάθεια. Απλά θέλω να τονίσω ότι αυτοσκοπός δεν είναι να παίρνουμε τίτλους, αλλά να φτιάχνουμε σωστούς παίκτες, με σωστούς χαρακτήρες που θα παίξουν αρχικά στην Κ-20 και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα όπως οι Γιαννιώτας, Κατίδης, Γιαννίτσης. Έδωσαν κίνητρο στα παιδιά που είναι πιο κάτω για να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Θέος συνέχισε λέγοντας: «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία παρά τα πολλά προβλήματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο, στοχεύουμε στην κορυφή και για αυτό θέλουμε τα παιδιά να αντέχουν στην πίεση».

Για την εμπειρία του φάιναλ φορ και την τηλεοτπική κάλυψή του, σχολίασε: «Ήταν πρωτόγνωρο ότι καλύφθηκε τηλεοπτικά, κάτι που μετέφερε πίεση στους παίκτες. Το είδαμε στο πρώτο παιχνίδι με τις πολλές κράμπες που είχαμε, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Είναι ένα τίτλος που τον έχει ανάγκη ο σύλλογος, ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Για την αφιέρωση του τίτλου στον αείμνηστο Στέφανο Γιώρη, είπε: «Ήταν σαν πατέρας μας. Μας προστάτευε από όλα και μας φρόντιζε. Ήταν κοντά στα παιδιά και είχαμε πει ότι άμα πάρουμε τον τίτλο, θα του τον αφιερώσουμε».

Για το αν η στροφή των ομάδων στα νέα παιδιά είναι η μόνη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι η σωτηρία για τις ομάδες και φυσικά και για τον Άρη. Και από τη στιγμή τα τμήματα υποδομής του συλλόγου πρωταγωνιστούν και δείχνουν τα παιδιά ότι αντέχουν την πίεση, αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία παραπάνω και να τους στηρίξουμε για να στελεχώσουν μια μέρα την πρώτη ομάδα».

Για το πόσο σημαντικό είναι το στάδιο παρουσίας ενός παίκτη στην Κ-17: «Αυτή η ηλικία είναι η πιο σημαντική για τον αθλητή και είναι σημαντικό να του περάσουμε όλα τα κομμάτια του αθλήματος. Να καταλάβει ότι είναι σε ένα μεγάλο σύλλογο και όταν θα παίξει στην πρώτη ομάδα να είναι έτοιμος».

To Top