Ο Κατσαβάκης κρούει τον… κώδωνα στον Γιαννιώτα!

O Μάκης Κατσαβάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την επόμενη ημέρα του Άρη, την πολύ καλή παρουσία του Σωκράτη Διούδη και άλλων νεαρών παιδιών, τα δικά του επαγγελματικά σχέδια, ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε για τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα «Α.Ν. 98,7»

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην επαφή που είχε με τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και τη συμφωνία τους για τα οφειλόμενα: «Με τον κ. Ηλιάδη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, συμφωνήσαμε για το θέμα μου κατευθείαν. Τελείωσε το θέμα με τη λογική να είμαι υπεράνω. Δεν είναι το θέμα το ποσό, αλλά ότι υπήρχε επικοινωνία. Μόνο για τα δεδουλευμένα συζητήσαμε, δε ζητάω τίποτα άλλο. Ο Άρης πρέπει να αλλάξει σελίδα και να δώσει έμφαση στην εξυγίανση».

Για τα συναισθήματά του για την κατάληξη της σεζόν, μιας και αυτός ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας: «Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν. Η ευτυχής κατάληξη χαροποίησε όλους και φυσικά και εμένα. Θα ήταν κρίμα να έπεφτε αυτή η ομάδα. Αν έπεφτε, θα είχα μερίδιο ευθύνης και εγώ. Όλοι οι προπονητές προσπάθησαν πολύ και πέτυχαν το στόχο. Πρέπει όμως ο Άρης να αλλάξει στόχους».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών και διοικήσεων, τόνισε: «Δεν υπήρχε θωράκιση στο θεσμό του προπονητή. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Έτσι η ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Εγώ, βαλλόμουν εκ των έσω. Και με τους άλλους προπονητές δεν έκαναν κάτι καλύτερο, οπότε σταμάτησαν να μιλούν κάποιοι παίκτες που με δύο μήνες συμβόλαιο είχαν βγάλει γλώσσα. Αυτή ήταν η πραγματικότητα την οποία έζησα».

Για το πώς βλέπει την επόμενη ημέρα του συλλόγου, είπε: «Δε θα είναι το ίδιο, γιατί θα υπάρχει ένας κορμός. Θα υπάρχει μια εικόνα και για τα παιδιά που θα έρθουν, οπότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να μείνουν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, ανέφερε: «Αυτό θα το κρίνουν ο πρόεδρος και ο προπονητής. Φέτος, υπάρχει περισσότερος χρόνος από πέρυσι». 

Για τον Γιάννη Γιαννιώτα, την φετινή απόδοση του παίκτη και το ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ομάδες του εξωτερικού, τόνισε: «Η απόδοση με το ταλέντο είχε απόκλιση. Είχε πρότυπο τον Καστίγιο, οπότε συμπεριφερόταν σαν αυτόν. Άφηνε το ταλέντο που έχει έξω από τη συλλογική προσπάθεια, στοχεύοντας στο να αυτοπροβληθεί. Για αυτό, είχα τις προστριβές μου για το παίξιμο. Αν δεν αλλάξει τακτική, θα ποδοπατήσει τα καλά στοιχεία που έχει. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία, στο εξωτερικό δε θα μείνει ούτε μήνα σε ομάδα. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι μικρός ακόμα, μπορεί να αλλάξει νοοτροπία».

 Για τον Σωκράτη Διούδη και τη δική του φετινή παρουσία, επεσήμανε: «Γνωρίζοντας τον από την εθνική νέων και τις προπονήσεις στον Άρη, είναι ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας. Ήρεμος, τελείως διαφορετικός χαρακτήρας από τον Γιαννιώτα. Νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα από αυτόν. Μπορεί να κάνει βήματα σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη. Ένα από τα τεράστια ψυχικά του χαρίσματα είναι ότι δεν πανικοβάλλεται. Βλέπουμε goalkeepers όπως ο Μπουφόν, ο Κασίγιας, ο Τσεχ, οι οποίοι πολύ δύσκολα νευριάζουν και αντιδρούν. Τους χαρακτηρίζει συναισθηματική ισορροπία και τέτοιου είδους τερματοφύλακες έχουν διάρκεια. Πιστεύω ότι ο Διούδης θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Για τις δικά του επαγγελματικά πλάνα σχετικά με την νέα σεζόν, υπογράμμισε: «Έκανα κάποιες επαφές με το εξωτερικό, θα δούμε τι θα γίνει. Κάναμε επαφές με ουκρανική ομάδα, αλλά είναι σε πειραματική φάση ακόμα το ενδιαφέρον».

 

 

 

To Top