ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Κόκε και η επιστροφή με τα κιτρινόμαυρα

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την επιστροφή του Σέρχιο Κόκε στον Άρη μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια…

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της Nova για τον Ισπανό πρώην αρχηγό του Άρη: “Ο Κόκε, εδώ και κάποιες ημέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, γυμνάζεται μόνος του, λογίζεται (τυπικά) ως παίκτης της Βέροιας και περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Αρη και να πάει στο Ρύσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες απομένει το τυπικό διαδικαστικό των εγγράφων, καθώς η κάρτα του από την Ινδία έχει έρθει κι έτσι μάλλον είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του στους κιτρίνους.

Ο Σέρχιο Κοδρέρας Πάρδο Κόκε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποκτήθηκε από τον Αρη το καλοκαίρι του 2006, μαζί με άλλους Ισπανούς ποδοσφαιριστές, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έκανε από την αρχή τη διαφορά χάρη στην έφεση και τη συνέπειά του στο σκοράρισμα. Είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της αναγέννησης του Άρη εκείνη τη διετία ενώ απολαμβάνει την πλήρη αναγνώριση από την πλευρά των οπαδών του συλλόγου. Χαρακτηριστικό είναι πως την τριετία 2007-09 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Τον Ιούλιο του 2008 υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο, ενώ ανακηρύχθηκε αρχηγός των κιτρίνων. Συνέχισε μέχρι το 2011, όταν στα γραφεία του Αρη έφτασε πρόταση από τους Χιούστον Νταϊνάμο από τις ΗΠΑ, πρόταση την οποία ο Κόκε αποδέχεται και με δάκρυα στα μάτια αποχωρεί από το ‘’Κλ. Βικελίδης’’…

Σε διάστημα πέντε ετών από το 2006 μέχρι το 2011 φόρεσε τη φανέλα σε 138 παιχνίδια και σκόραρε 30 φορές. Η θητεία του αυτή ήταν και μακροβιότερη της καριέρας του, καθώς όπου κι αν πήγε, έφευγε νωρίς… Πάντως, έχει σκοράρει όπου κι αν έχει παίξει! Το γεγονός αυτό, το να σκοράρει κανείς σε εννιά διαφορετικά πρωταθλήματα, είναι ρεκόρ για το Γκίνες σύμφωνα με την AS και το ρεκόρ αυτό ανήκει στον Κόκε, ο οποίος έχει πανηγυρίσει γκολ στην Ισπανία (Μάλαγα), την Γαλλία (Μαρσέιγ), την Πορτογαλία (Σπόρτιγκ), την Ελλάδα (Άρης), το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), τις Ηνωμένες Πολιτείες (Χιούστον Ντινάμο), την Γερμανία (Ρέγκενσμπουργκ), την Βολιβία (Μπλούμινγκ) και την Ινδία (Ιστ Γιουνάιτεντ), τον τελευταίο του σταθμό, μέχρι τον…επόμενο, τον Αρη”!

To Top