Ο Λαπόρτα προτείνει 2,5 χρόνια μετακόμιση στο Μοντζουίκ για να ετοιμαστεί το «νέο Καμπ Νόου»

Ο Τζουάν Λαπόρτα, φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της Μπαρτσελόνα (7/3), προτείνει μετακόμιση 2,5 ετών στο Μοντζουίκ, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα για το «νέο Καμπ Νόου}, ενόψει του 2024, όταν ο σύλλογος θα γιορτάσει τα 125α γενέθλιά της.

Διευρυμένες ημέρες… δεκαετίας ’90, όταν για ένα μικρό διάστημα μετακόμισε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, ενδέχεται να ζήσει στο άμεσο μέλλον η Μπαρτσελόνα, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο Τζουάν Λαπόρτα.

Ο άλλοτε πρόεδρος, φαβορί στις εκλογές της 7ης Μαρτίου, πρότεινε ο σύλλογος να γιορτάσει, τον Νοέμβριο το 2024, τα 125α γενέθλιά του στο «νέο Καμπ Νόου», αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει η πρώτη ομάδα να μετακομίσει για τουλάχιστον… 2,5 χρόνια μακριά από το γήπεδό της!

«Είναι το πιο σημαντικό και εμβληματικό πρότζεκτ του συλλόγου τα επόμενα 100 χρόνια και πρέπει να το κάνουμε πολύ καλά. Μόνο αν φύγουμε από το «Καμπ Νόου», θα προλαβαίναμε μέχρι το 2024» υποστήριξε ο Λαπόρτα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο προβλεφθείς προϋπολογισμός για την πλήρη ανακαίνιση του «Καμπ Νόου» (850 εκατομμύρια ευρώ) θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Συν τοις άλλοις, εξήγησε ότι το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απαιτεί μια σημαντική αύξηση χωρητικότητας (άνω των 10.000 θέσεων), ώστε να μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει και Final Four της Euroleague.

To Top