Τσάπας: «Στο… Hall of Fame των παραγόντων ο Βασιλακόπουλος!»

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά και τις κλήσεις των Τολιόπουλο-Χουγκάζ στην Εθνική ομάδα μίλησε ο ισχυρός άνδρας του Ιωνικού, Βαγγέλης Τσάπας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Τσάπας στον ΣΠΟΡ FM:

– Για την κλήση του Τολιόπουλου και του Χουγκάζ στην Εθνική ομάδα: «Και το καλοκαίρι να το λέγαμε, πάλι θα μας κοροϊδεύανε. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και για τα ίδια τα παιδιά. Έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έχουν όλα τα φόντα και θέλουμε να πάνε παραπάνω. Είναι μέρα περηφάνιας για τον Ιωνικό. Αυτή είναι η πεμπτουσία. Να βλέπεις τα νέα παιδιά να κάνουν αυτό το βήμα».

– Για τον Χουγκάζ: «Είχα δει τον Νίκο πριν από 2-3 χρόνια, όταν ήταν στον Πανιώνιο. Είχαμε παίξει αντίπαλοι σε ένα φιλικό. Ξεχώριζε με τα μακριά του χέρια. Ήταν ένα στοίχημα πως θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σκληρό πρωτάθλημα, αλλά τα έχει καταφέρει. Έχει δείξει μεγάλη ωριμότητα κι ενώ υπάρχει μεγάλη πίεση. Είναι ένα θέμα να διαχειριστεί όλο αυτό το κομμάτι».

– Για την απόκτηση του Τολιόπουλου: «Με τον Βασίλη βρεθήκαμε το καλοκαίρι και μιλήσαμε. Κατά την άποψή μου, τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πρέπει να παίζουν. Είχε όρεξη και διάθεση να το κάνει. Έχει αρκετά πράγματα που μπορεί να βελτιώσει για να είναι παίκτης επιπέδου ΑΕΚ. Χρειάζεται τον χρόνο του».

– Για την επένδυση στα νέα παιδιά: «Η άποψή μου είναι η εξής. Μας οδηγεί εκεί η οικονομική κατάσταση. Το κάνω με χαρά, αλλά δεν το κάνω λόγω οικονομικής στενότητας. Από το να πληρώνεις ξένους αμφιβόλου αξίας, είναι πολύ καλύτερο να επενδύεις στους Έλληνες. Ο Χουγκάζ θα θυμάται ότι πήγε μέσω Ιωνικού στην Εθνική».

– Για τα αδέρφια Καλαϊτζάκη: «Και πέρσι και φέτος έγινε προσπάθεια για να τους αποκτήσουμε. Πέρσι, πήγαν στη Λιθουανία. Φέτος, ο Γιώργος προτίμησε τον Παναθηναϊκό για να παίξει εκεί. Είναι τεράστιο ταλέντο και πρέπει να παίζει 30 λεπτά ως πρωταγωνιστής»

– Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α1: «Μία ομάδα θα πέσει. Ο Ιωνικός δεν πρέπει να βλέπει αν θα πέσει ή όχι. Πρέπει να μάθει σε αυτά τα παιδιά να κερδίζουν. Έχει έναν καταξιωμένο προπονητή. Πρέπει να παίζουν για να κερδίζουν. Αυτό που κάνει το Λαύριο. Παρότι έχει φτάσει τις 10 νίκες, συνεχίζει. Από τη στιγμή που φεύγει το άγχος, παίζεις καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε 2-3 νίκες ακόμα και θα παραμείνουμε στην κατηγορία».

– Για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί: «Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή. Η Λάρισα έχει κάνει κακές ήττες, αλλά κέρδισε την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Σε αυτό το πρωτάθλημα μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε. Παίζουν ρόλο και τα άδεια γήπεδα. Δεν παίζουν ρόλο οι έδρες. Πάντα υπήρχε μια ομάδα που κατέρρεε τα τελευταία 10 χρόνια. Φέτος όμως όχι. Στην πιο δύσκολη θέση είναι μάλλον το Μεσολόγγι. Σκεφτείτε ότι έχει κάνει 2 ήττες ο Παναθηναϊκός. Χάσαμε στην έδρα της ΑΕΚ στην τελευταία επίθεση. Κερδίσαμε εκτός έδρας το Λαύριο. Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις».

– Για τα οικονομικά δεδομένα του μπάσκετ: «Είναι γνωστό ότι στο μπάσκετ ξεκινάς με το τι χάνεις. Ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα, βλέπεις 12 ομάδες που το παλεύουν στο οικονομικό. Κάποιες ομάδες είναι σε καλύτερη μοίρα. Τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Τα μπάτζετ πέφτουν μια κλίμακα πιο κάτω. Σε πιο λογικά πλαίσια. Και στα επόμενα 2 χρόνια θα υπάρχει ύφεση στο οικονομικό».

– Για το πρωτάθλημα της Α2: «Δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 εν μέσω τόσο αυστηρού lockdown. Ξέρω τι γίνεται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Γίνεται μια σπέκουλα στα όνειρα των παιδιών. Πως μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα από τη στιγμή που θα υπάρχει lockdown μέχρι τέλος Μαρτίου; Η πραγματικότητα είναι ότι πάμε από Σεπτέμβριο σε όλα αυτά».

– Για το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα: «Δεν τελειώνει ποτέ το θέμα της διαιτησίας στην Ελλάδα. Δεν έχει γίνει κάτι για να τελειώσει, αν δεν γίνουν δραστικές κινήσεις. Είμαστε σε βάλτο. Θεωρητικά, οι εκλογές θα παίξουν ρόλο. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα».

– Για τη στήριξή του στον Βαγγέλη Λιόλιο στις εκλογές της ΕΟΚ: «Τον ξέρω επειδή έχουμε ξεκινήσει από τη Γ’ κατηγορία. Έχω προσωπική άποψη για εκείνον. Βάζει αγάπη και μεράκι σ’ αυτό. Δεν κάνει κάτι άλλο όλη μέρα. Το μπάσκετ τον ενδιαφέρει. Μπορεί να δώσει μια καλύτερη νότα στο μπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι δεν είναι αξιόλογοι. Στο μπάσκετ όλοι μπορούν να προσφέρουν. Χρειάζεται ένας τεχνοκράτης, με νέες ιδέες. Είναι σε παρακμή τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ. Ο Βασιλακόπουλος είναι για το Hall of Fame των παραγόντων, αλλά έχει τελειώσει αυτό. Είναι η ευκαιρία για μια νέα μέρα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κύριος Λιόλιος είναι ο ιδανικός γι’ αυτή τη θέση».

To Top