ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Μαντσίνι και ο ρόλος του στο… 4-3-3 του Άρη!

Στον Άρη προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν και σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, γίνονται διάφορες σκέψεις για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Στο τραπέζι έχει πέσει η προοπτική αλλαγής συστήματος, με το 4-3-3 να κερδίζει πόντους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνουν για πάντα στο… συρτάρι, οι παραλλαγές του 4-4-2 που χρησιμοποίησε φέτος ο Μίχαελ Ένινγκ και είχαν θετικά αποτελέσματα.

Ένα ερώτημα που δικαιολογημένα θα τεθεί εφόσον επικρατήσει το 4-3-3 και στην ομάδα υπάρξουν για τα άκρα της επίθεσης οι Ματέο Γκαρσία και Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο ρόλος του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ενός παίκτη για τον οποίο ο Άρης “επένδυσε” πολλά το καλοκαίρι του 2019, καθώς κλήθηκε να δώσει 500.000 ευρώ στην τότε ομάδα του, την Μπορντό, για να τον αποκτήσει, προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο. Και μάλιστα, μετά την… καραντίνα, έδειξε “αναγεννημένος” αγωνιστικά.

Στον Άρη έπαιξε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ακόμα και στην κορυφή αυτής σε κάποια ματς προς το τέλος της σεζόν.

Δεν έπαιξε, όμως, καθόλου σε μία θέση που γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει αγωνιστεί σε αυτήν περισσότερες φορές απ΄ότι ως εξτρέμ ή επιθετικός. Αυτή του εσωτερικού μέσου. Τόσο στην Αργεντινή, όσο και στην Γαλλία έχει αγωνιστεί σε τριάδα στα χαφ, επομένως ξέρει καλά την θέση. Συν τις άλλοις, στα αγωνιστικά του στοιχεία έχει και το μαρκάρισμα, επομένως μπορεί να ανταποκριθεί, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Τις αποφάσεις του ο Μίχαελ Ένινγκ θα τις πάρει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα δοκιμάσει και θα κρίνει αν ο Αργεντινός μπορεί να καλύψει τα “θέλω” του ως εσωτερικός μέσος ή θα παραμείνει ως επιλογή στα άκρα της επίθεσης.

Οι θέσεις που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν ο Μαντσίνι…

 

 

To Top