«Ο νόμος Καλλικράτη επιτρέπει την αγορά μετοχών» υποστηρίζουν οι κίτρινοι

Ανάμεσα στα όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Στάθης Τσομίδης, αίσθηση έκανε, η αναφορά του, ότι υπάρχει δήμος, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ Άρης, σε μια ευρύτερη προσπάθεια στήριξης του συλλόγου.

Πάνω σε αυτή την αναφορά, προέκυψαν ενστάσεις, από τη στιγμή που σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ένας δήμος δεν μπορεί να αγοράσει μετοχές μια ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Οι κίτρινοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν δυο σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν τις ενστάσεις αυτές:

«1. Ο νέος νόμος Καλλικράτη (μετά το 2010) έχει τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο και επιτρέπει την αγορά μετοχών από έναν δήμο, εφόσον αυτός το επιθυμεί.

2. Υφίσταται νομική και νόμιμη λύση, η οποία θα επέτρεπε έναν δήμο να αγοράσει μετοχές, ακόμη κι αν ίσχυε η παραπάνω απαγόρευση».

Στην Αλκμήνης σημείωναν ότι «έχουν γνώση οι φύλακες…».

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο επιβίωσης και σωτηρίας του Άρη επιβάλλει αποτελεσματικές και ρεαλιστικές λύσεις. Ειδικά σε ότι αφορά την εισροή χρημάτων, που λείπουν από τα ταμεία του συλλόγου…

To Top