Ο Πορτίγια… αντιμνημονιακός, αλλά πάντα Άρης: «Μία μεγάλη αγκαλιά στους Έλληνες»

Ο Κριστιάν Πορτίγια αποτελεί παρελθόν για τον Άρη και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η σκέψη του τριγυρνά ακόμα εδώ. Έτσι, δεν δίστασε να εκφράσει την συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για το νέο μνημόνιο, μ’ ένα ξεχωριστό μήνυμα.
  

Ο 23χρονος Ισπανός μέσος είχε έρθει στον Άρη πέρυσι τον Ιανουάριο, δίχως δάφνες και μεγάλες υποσχέσεις. Μετά από ένα χρόνο διαμονής στη Θεσσαλονίκη και αφού αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας 649′ λεπτά συμμετοχής και σκοράροντας μία φορά (στο 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου ισοφάρισε), αποχώρησε κι επέστρεψε στην Ισπανία.
 
Παρότι πλέον βρίσκεται στην πατρίδα του, ο Πορτίγια δεν έχει ξεχάσει ούτε τον σύλλογο, ούτε τους φίλους που έκανε εδώ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έμαθε για την ψήφιση του νέου μνημονίου, το οποίο ουσιαστικά πνίγει τους Έλληνες, έστειλε από την Ισπανία τη συμπαράστασή του σε όλους τους Έλληνες μέσω της σελίδας του στο facebook.

 

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση στο status του αναφέρει τα εξής: «Δίνω την πλήρη στήριξή μου στην Ελλάδα, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους εκεί. Για τα λάθη όσων έχουν εξουσία, πληρώνουν αθώοι και εργατικοί άνθρωποι! Είναι μια υπέροχη χώρα που δεν αξίζει όλα όσα της συμβαίνουν! Από εδώ στέλνω μια αγκαλιά για όλους, ιδιαίτερα στους φίλους άφησα εκεί. Σας εύχομαι να έχετε όλη την τύχη του κόσμου!». Μάλιστα την εν λόγω σκέψη του την έγραψε και στα ισπανικά!

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτίγια, ο οποίος άδοξα έκλεισε την καριέρα του στον Άρη -κυρίως των πολλών του τραυματισμών- και πολλοί είναι αυτοί που πίστευαν πως θα μπορούσε να παραμείνει, συνεχίζει να έχει ως φωτογραφία στο προφίλ του, μία που τον απεικονίζει με την μπλούζα του Άρη, ενώ και το όνομά του στο facebook συνεχίζει να είναι το… Cristian Portilla Aris! Ο Ισπανός παρά τη φυγή του δείχνει πως η αγάπη του για τον σύλλογο υπήρξε ανιδιοτελής…

To Top