«Ο Πρόμπιερζ στη Γκόρνικ με σεΐχη πρόεδρο»!

Η εκτίμηση που έχουν στην Πολωνία για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ είναι μεγάλη και γνωστή, σε σημείο να προχωρούν σε υπερβολές και τολμηρές… φαντασιώσεις.

«Ο Πρόμπιερζ έρχεται να σώσει την Γκόρνικ. Σεΐχης του Κατάρ αγοράζει τον σύλλογο και ο Φράνσις Σμούντα παίρνει μαζί του τον Άνταμ Ναβάλτσε». Αυτό το σενάριο (επιστημονικής φαντασίας…) έστησε η εφημερίδα “Gazeta” και προέβαλε η ιστοσελίδα slasksport” προκειμένου να παρουσιάσει το ιδανικό σενάριο για την σωτηρία της πολωνικής ομάδας Γκόρνικ!

Οι Πολωνοί επιστράτευσαν τρεις ανθρώπους για να «στήσουν» την ιστορία που θα προκαλούσε την αναγέννηση της ομάδας.

Ο Λούκας Μαζούρ, πρώην πρόεδρος της Γκόρνικ σκέφτηκε το πρώτο: «Ο Πρόμπιερζ αναλαμβάνει την ομάδα». Ο Αντρέα Ορζεχόφσκι,  σεναριογράφος, σκηνοθέτης, επικεφαλής μεγάλου κινηματογραφικού στούντιο, το δεύτερο: «Σεΐχης του Κατάρ αγοράζει τον σύλλογο» και ο Γερζένκο Μούσκι, διάσημος αθλητικός δημοσιογράφος, το τρίτο: «Ο Σμούντα δίνει… δουλειά στον νυν προπονητή της ομάδας Ανταμ Ναβάλτσε».

Από φαντασία άλλο τίποτα οι Πολωνοί. Ο συντάκτης του κειμένου σπεύδει, πάντως, να χαρακτηρίσει τα σενάρια ως «τρία μίνι-λογοτεχνικά διαμάντια» και υπογραμμίζει ότι και οι τρεις συγγραφείς: «Σαφώς ονειρεύτηκαν…».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top