Ο Ρήγας βγάζει… λάδι τους διαιτητές του ντέρμπι!

Ο Κώστας Ρήγας… βγάζει λάδι τους διαιτητές! Εξήγησε πως ο κανονισμός ορίζει αντιαθλητικό φάουλ την φάση στα 19” του Τζέιμς πάνω στον Καλαμπόκη, αλλά δεν… παίρνει θέση για το αν ήταν ή όχι φάουλ του Αμερικανού, όπως φυσικά αν έχουν γίνει δύο αντιαθλητικά εις βάρος του Άρη από Ντικούδη και Καλαμπόκη!

Ο ειδικός σύμβουλος της ΕΟΚ σε θέματα διαιτησίας και υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα τόνισε σε δηλώσεις του στο “pamesports.gr” πως “ο κανονισμός είναι σαφέστατος. Εάν η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του παίκτη, που κάνει την επαναφορά από άουτ και δοθεί φάουλ, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να καταλογίσει το σφάλμα ως αντιαθλητικό. Όπως ο κανονισμός ορίζει σαφώς ότι είναι αντιαθλητικό το φάουλ, που γίνεται στον αιφνιδιασμό από τον μοναδικό αμυνόμενο παίκτη σε περίπτωση κατά την οποία έρθει σε επαφή με τον επιτιθέμενο στο πλάι ή από πίσω” και πρόσθεσε: “Το εάν ήταν φάουλ του Τζέιμς στον Καλαμπόκη δεν μπορώ να το εξετάσω ή να το κρίνω. Είναι θέμα διαιτητή. Από την τηλεόραση μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπήρχε από πίσω επαφή, αλλά ο διαιτητής ήταν σε απόσταση ενός μέτρου από τους δύο παίκτες και είναι ο πιο αξιόπιστος κριτής”.

Υπογράμμισε επίσης πως “ήταν μια θαρραλέα διαιτησία. Αντιμετώπισαν και τις δύο ομάδες με τα ίδια κριτήρια και αυτό είναι αρκετό. Με ικανοποίησε η διαιτησία του ντέρμπι. Για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, άλλωστε, ούτε οι πάγκοι, ούτε οι παίκτες, ούτε ο κόσμος ασχολήθηκαν με τους διαιτητές. Έγινε ένα υψηλού θεάματος, ποιότητας και σκορ ντέρμπι, σε σχέση με το επίπεδο της Α1 της φετινής σεζόν, και σε αυτό συνέβαλαν και οι διαιτητές”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top