Ο Σαρρής για την οικονομική εξυγίανση των ομάδων

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας που περιλάμβανε συνάντηση και με τον πρόεδρο Μισέλ Πλατινί.

Στην ιστοσελίδα της UEFA δημοσιεύτηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ:

«Τα οφέλη από τη συνδρομή της UEFA προς τις εθνικές ενώσεις είναι πολλαπλά» είπε ο κ. Σαρρής, μετά τις γόνιμες συνομιλίες στη Νιόν και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε έναν ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο στις προσπάθειες που έχουμε κάνει για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά σε τομείς όπως οι υποδομές και το ποδόσφαιρο των γυναικών».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα της UEFA σε συγκεκριμένους τομείς προς ενίσχυση της ευημερίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ελληνικές ομάδες θα είναι σε θέση να επιτύχουν την οικονομική τους εξυγίανση, είτε μέσω των μηχανισμών της εθνικής τους ομοσπονδίας, είτε μέσω των μέτρων του προγράμματος για Οικονομικό Fair Play της UEFA, «Ένα πρόγραμμα που είναι πραγματικά ρεαλιστικό και αναγκαίο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής.

Η ανάπτυξη των υποδομών είναι ένα μόνο από τα πολλά φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον, στα οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός μουσείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Επιπλέον, η ΕΠΟ είναι πρόθυμη να συμβάλει πλήρως για να γίνουν γνωστά τα διάφορα προγράμματα της UEFA όπου η πληροφόρηση και η εμπειρία μεταφέρονται μεταξύ των ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών με στόχο τη συνολική καλή «υγεία» του ποδοσφαίρου.

Η Εθνική ομάδα

«Ειλικρινής επιθυμία μου είναι η εθνική ομάδα να διατηρήσει μια θέση στην διεθνή ελίτ της ποδοσφαιρικής οικογένειάς μας, λαμβάνοντας μέρος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου», εξήγησε ο κ. Σαρρής, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα σε ποδοσφαιρικές αξίες όπως ο σεβασμός και η εκτίμηση:

«Με την ενίσχυση και ανάπτυξη των υποδομών μας, θα ήθελα επίσης οι νεότερες γενιές να είναι σε θέση να επιτύχουν το τέλειο, αποδεικνύοντας ότι οι ομάδες υψηλής ποιότητας σήμερα, μπορούν να δώσουν ένα προβάδισμα για επιτυχημένες ομάδες του αύριο».

To Top