Ο Τσομίδης για το άρθρο 99, το ενδεχόμενο παραίτησης και την ΑΜΚ της ΠΑΕ

Ο Στάθης Τσομίδης, ένας από τους τρεις νομικούς εκπροσώπους της ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση του άρθρου 99, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην υπαγωγή των “κίτρινων” στο άρθρο 99 και στο αν υπάρχει συνεννόηση με τη νέα διοίκηση για ακολούθηση των νόμων.

Επίσης, μίλησε για το ενδεχόμενο έλευσης ενός επενδυτή, ενώ εξέφρασε την γνώμη παύσης λειτουργίας της Κ.Μ.Α., καθ’ ότι δεν είναι βιώσιμη η λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον “Αρένα” είπε:

 Αρχικά, είπε: “Η απόφαση που εκδόθηκε για το άρθρο 99 ήταν σημαντική μεν, αλλά για να έχει άμεση ανταπόκριση και επιτυχία αυτή η υπαγωγή, θα πρέπει να υπάρχει μια καλή σχέση ανάμεσα στην ΠΑΕ και στους νομικούς εκπροσώπους”.

 Για την συνάντηση που είχαν ως νομικό τιμ με τον Λάμπρο Σκόρδα αλλά και την αναίρεση της άδειας που τους είχε δώσει για να προσωρήσουν την υπόθεση του άρθρου 99: “Εμείς την περασμένη εβδομάδα, όταν και έγινε μεταξύ μας συνάντηση με τον κ. Σκόρδα, συμφωνήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην διαρρεύσει κάτι από αυτήν. Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του κ. Αργυριάδη. Απλώς, πρώτη φορά συνάντησα το γεγονός να παίρνω έγγραφη άδεια από τον εντολέα μου κι αυτός στη συνέχεια να μου την αναιρεί προφορικώς.

 Για την δεδομένη αποχώρησή τους σε περίπτωση μη συμπόρευσης της νέας διοίκησης με τους νόμους και τα πλαίσια που οι ίδιοι θέτουν: ” Κατ’ αρχάς, να ξέρετε πως όταν λέμε πως μπορεί να παραιτηθούμε, το εννοούμε. Εάν καταλάβουμε πως δεν υπάρχει συνεννόηση, θα πάμε να παραδώσουμε την εντολή μας. Εμείς δεν θα ξεφύγουμε από τους νόμους και τα πλαίσια μας, ούτε θα προσαρμοστούμε στις επιταγές οποιασδήποτε διοίκησης. Αν δεν καταλάβουν οι διοικούντες πως υπάρχει μόνο αυτός ο δρόμος και αποτελεί τη μοναδική λύση, ας αναβαλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς πάντως, σε συνεννόηση που υπάρχει ανάμεσά μας, είμαστε αποφασισμένοι να παραιτηθούμε αν δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα κρίνουμε εμείς”.

 Για το αν αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Άρης από την ΕΠΟ για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια και την υπόθεση του 99: “Για την ΕΠΟ είναι κλειστό το θέμα, κατ’ εμέ δεν υπάρχει πρόβλημα για τον Άρη λόγω της υπαγωγής του στο άρθρο 99. Σήμερα, άκουσα πως η ΠΑΕ έστειλε έναν νομικό εκπρόσωπο για να υπερασπιστεί τις θέσεις της. Καλά κάνει, δικαίωμά της”.

 Για την Α.Μ.Κ. : “Αρχικά, να πούμε πως κάθε business plan θέλει και χρήματα. Έπειτα, η Α.Μ.Κ. δεν άνοιξε ορθώς, αλλά νομίζω δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα ώστε να μην μπορεί να καλυφθεί. Εάν κάποιος θέλει πραγματικά να καλύψει την Α.Μ.Κ., πιστεύω θα το κάνει”.

 Για την έλευση ενός επενδυτή και τον ελεγκτικό ρόλο που θα πρέπει να έχει η Κ.Μ.Α. : “Θεωρώ πως είναι στην αρμοδιότητα της Κ.Μ.Α. το να ελεγχθεί ποιος και πώς θα βάλει τα χρήματά του. Εγώ νομίζω πως πρέπει πρώτα-πρώτα να ελεγχθεί ο κάθε ένας που ενδεχομένως θα έρθει και θα επιθυμεί να πάρει τον Άρη. Δεν μπορεί να τον πάρει όποιος θέλει”.

 Τέλος, εξέφρασε και την άποψη του για τον ρόλο της Κ.Μ.Α. ως μεγαλομέτοχο:  “Έχω την άποψη πως το μοντέλο της Κ.Μ.Α. ως μεγαλομέτοχος δεν μπορεί να είναι σε λειτουργία. Νομίζω, πως παρ’ ότι είναι κάτι καινοτόμο στην Ελλάδα και γίνεται στα πρότυπα ευρωπαϊκών συλλόγων, δεν έχει βιώσιμη λειτουργία”.

To Top